Citat:
filmil: E vala, imenjače, vredelo je odraditi posao za
ovakve salve zahvalnosti
hev fan,
f
xexe, vala jeste
Citat:
bokipe:Brcho samo mi kazi na kraju da li ti je od ranije bila poznata neka slicna fora ili si do resenja dosao eksperimentalnim putem?
Pa, došao sam eksperimentalnim putem... samo mi je palo na pamet da fiskalna kasa nema 64bitni procesor na 30GHz, nego neko malo čudo, i da nema razloga da čeksum od prenosa podataka računa u registrima većim od bajta. Što će reći, uzme u nekom
BL (npr) registru izsabira sve ulazne karaktere (to radi prilikom čitanja sa serijske veze, pre nego što stavi karakter u neki bafer). Kad dođe do čeksama, on već u BL-u ima zbir svih ulaznih karaktera u ostatku od 256, sad jos oduzme od tog BL-a poslednja dva karaktera iz poruke (pretvorene u dec.cifre) i vidi da li je rezultat deljiv sa 100. To je algoritam koji lako može da se napiše u asembleru za bilo koji procesor (npr. 8085). A ne verujem da je bilo ko pisao softver za glupu fiskalnu kasu u C++-u (eventualno u C-u), posebno ne deo koji se odnosi na komunikaciju sa periferijom...
Elem, hvala za hvale
Pozdrav za KG!
... and the aliens sent an android down to earth, to slow down mankind's development
... and they named it Bill Gates.