Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

kako da napravim "refresh" polja

[es] :: Access :: kako da napravim "refresh" polja

[ Pregleda: 4491 | Odgovora: 2 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

ukleta mariana

Član broj: 27336
Poruke: 4
*.prijedor.com



Profil

icon kako da napravim "refresh" polja25.08.2004. u 21:39 - pre 208 meseci
imam dva combo box-a koje sam povezao tako da kada izaberem u prvom combo box-u neku vrednost,npr. za posao uzmem vrednost vozaca, u drugom combo box-u mi se pojave imena svih vozaca.moj problem je kada dodajem novu vrednost prvi put kada izaberem posao-vozac u drugom combo box-u mi se pojave imena svih vozaca,ali kada hocu da dodam jos jednu stavku,npr. da za posao izaberem sluzbenik u drugom combo box-u mi i dalje ostaju imena vozaca(nece da mi izbaci imena sluzbenika).kako da uradim refresh tog polja!
 
Odgovor na temu

obradorriuss
Nikola Obradovic
CEO & Founder
NO SOLUTIONS
Novi Sad

Član broj: 30270
Poruke: 177
*.ptt.yu.

ICQ: 329831125
Sajt: www.nosolutions.rs


Profil

icon Re: kako da napravim "refresh" polja25.08.2004. u 22:51 - pre 208 meseci
Probaj sa opcijom da posle ucitavanja napises, tj. AFTER UPDATE Me.Refresh ili jednostavno napravi jedno dugmence pored Combo Boxa koje kada kliknesh napravi preko wizzarda da ti refreshuje formu. Taj CODE cini mi se ide ovako


On Error GoTo Err_Command40_Click


DoCmd.DoMenuItem acFormBar, acRecordsMenu, 5, , acMenuVer70

Exit_Command40_Click:
Exit Sub

Err_Command40_Click:
Resume Exit_Command40_Click



Probaj pa ako bude problema napishi problem ponovo pa da ga reshimo
 
Odgovor na temu

ukleta mariana

Član broj: 27336
Poruke: 4
*.prijedor.com



Profil

icon Re: kako da napravim "refresh" polja25.08.2004. u 23:33 - pre 208 meseci
napisao sam kod

Private Sub naziv_a_AfterUpdate()
Me![naziv_a].Requery
End Sub

to sam nasao na net-u i odradjuje mi posao polovicno.napravi mi refresh baze ali se problem pojavi kada imam vise radnika imena npr."slobodan"(svi se pojave).tako mi se u listi pojavi 4 slobodana.pokusao sam da u "row sourcu" udjem u query builder i da koristim opciju group by za imena radnika.kada to uradim onda mi se u formi u imenu radnika prikaze samo jedno ime slobodan ali zato nece da mi se "refreshuje" forma i opet mi se javi prvobitni problem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 
Odgovor na temu

[es] :: Access :: kako da napravim "refresh" polja

[ Pregleda: 4491 | Odgovora: 2 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.