Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

update vise "istih" polja odjednom

[es] :: PHP :: update vise "istih" polja odjednom

[ Pregleda: 3895 | Odgovora: 7 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

kompresor
Senior web programer
Sarajevo

Član broj: 3806
Poruke: 17
80.65.64.*

Jabber: avdija@sourcecode.de
Sajt: narkomanija.org


Profil

icon update vise "istih" polja odjednom15.01.2003. u 10:44 - pre 225 meseci
Zdravo svima,

recimo da imam tabelu sa 6 recorda. Uz pomoc "while" napravim form i prikazem svih 6 rekorda. Promjenim vrijednosti tim rekordima, i hocu da uz pomoc jednog submita promjenim vrijednost svih 6 polja.

moze li se, i kako se to izvodi.
 
Odgovor na temu

Dejan Topalovic
Dejan Topalović
Senior Oracle DBA & Senior PL/SQL
Developer, Erste Sparinvest (Erste
Bank), Vienna, Austria
Vienna

Član broj: 635
Poruke: 1374
*.1.14.vie.surfer.at

Sajt: www.baze-podataka.net


+2 Profil

icon Re: update vise "istih" polja odjednom15.01.2003. u 10:50 - pre 225 meseci
UPDATE tablica SET polje1='$value1', polje2='$value2', polje3='$value3', polje4='$value4', polje5='$value5', polje6='$value6';

Ako unosis na osnovu nekog kljuca, onda dodaj na kraju jos:
WHERE id='$id';
Blog - baze podataka
---------------------
Oracle OCP DBA (9i & 10g)
Oracle Database: SQL Certified Expert
Oracle OCP Developer
Certified MySQL DBA
 
Odgovor na temu

kompresor
Senior web programer
Sarajevo

Član broj: 3806
Poruke: 17
80.65.64.*

Jabber: avdija@sourcecode.de
Sajt: narkomanija.org


Profil

icon Re: update vise 15.01.2003. u 10:57 - pre 225 meseci
Zdravo nisam mislio da su recordi te vrste. Zamisli ovakav kod:

<form name="form1" method="post" action="">
<?
$query1 = "SELECT * FROM table where subcat = $_GET[a]";
$result1 = mysql_query($query1);
while($row = mysql_fetch_object($result1))
{
?>
<p>
<input name="textfield" type="text" value="<? echo $row->oid; ?>">
<input name="textfield1" type="text" value="<? echo $row->url; ?>">
</p>
<?
}
?>
<p>
<input type="submit" name="Submit" value="Submit">
</p>
</form>

ja sada zelim da promjenim vrijednost textfielda i da ih vratim nazad u bazu.
 
Odgovor na temu

Dejan Topalovic
Dejan Topalović
Senior Oracle DBA & Senior PL/SQL
Developer, Erste Sparinvest (Erste
Bank), Vienna, Austria
Vienna

Član broj: 635
Poruke: 1374
*.1.14.vie.surfer.at

Sajt: www.baze-podataka.net


+2 Profil

icon Re: update vise "istih" polja odjednom15.01.2003. u 11:29 - pre 225 meseci
Ono gore ti je samo bio primjer sa proizvoljnim nazivima polja u tablici i proizvoljnim nazivima varijabli.
Ti samo zamijeni nazive polja kako tebi stoji u tablici i to je to. Varijable uzimas iz $_POST arraya.
$value1 ce ti onda biti $textfield1
$value2 ce ti onda biti $textfield2
i td...
Pretpostavljam da ti je $textfield u ovom slucaju kljuc, pa ces onda morati dodati i ono WHERE oid='$textfield';
Nadam se da je dovoljno jasno.
Blog - baze podataka
---------------------
Oracle OCP DBA (9i & 10g)
Oracle Database: SQL Certified Expert
Oracle OCP Developer
Certified MySQL DBA
 
Odgovor na temu

kompresor
Senior web programer
Sarajevo

Član broj: 3806
Poruke: 17
80.65.64.*

Jabber: avdija@sourcecode.de
Sajt: narkomanija.org


Profil

icon Re: update vise "istih" polja odjednom15.01.2003. u 11:39 - pre 225 meseci
opet se nismo razumjeli.

stvar je sto ja u svih 6 slucajeva hocu da updejtujem $textfield1. dakle imam 6 vrijednosti istoimenog polja u bazi.

primjet:

u bazi imam imena

klaudija
ema
suzy
sara
lora
sofi

prikazem ih sve kodom koji sam postao ranije. svima njima dodam prezimena, i jednim submitom hocu da updejtujem svih 6 imena odjednom.
 
Odgovor na temu

bluesman

Član broj: 4505
Poruke: 1895
*.133.EUnet.yu



+1 Profil

icon Re: update vise "istih" polja odjednom15.01.2003. u 12:38 - pre 225 meseci
mozes sa jednim submitom ali ne mozes sa jednim querijem.

Dakle u imenu polja umesto "textfield", "textfield1",.... stavis "textfield[]"
<form>
<input type="text" name="textfield[]" value=...>
<input type="text" name="textfield[]" value=...>
<input type="text" name="textfield[]" value=...>
...

<input type="submit"...>
</form>


Goran Pilipović fka bluesman
 
Odgovor na temu

bluesman

Član broj: 4505
Poruke: 1895
*.133.EUnet.yu



+1 Profil

icon Re: update vise "istih" polja odjednom15.01.2003. u 12:43 - pre 225 meseci
Nesto me kara pa moram velike poruke da podelim.... nastavak:

Kada uradis submit dobijas array $textfield, a onda uradis obicnu petlju
while (list($key,$val) = each($textfield))
{
$query = "update ... set textfield=\"$val\" where ..."; // tvoj query
mysql_query ($query);
}

I tako kroz jednu petlju provuces ceo niz i updateujes onoliko puta koliko imas recorda. Bilo bo dobro da imas i neko polje (hidden) gde ti je primarni key svakog recorda (na primer "id) i da ubacis:
<input type="hidden" name="id[]" value="...

Goran Pilipović fka bluesman
 
Odgovor na temu

bluesman

Član broj: 4505
Poruke: 1895
*.133.EUnet.yu



+1 Profil

icon Re: update vise "istih" polja odjednom15.01.2003. u 12:47 - pre 225 meseci
ovo je stvarno smarno, moram i 3 deo...

pa onda dobijas 2 niza, pa tako za svaki $textfield dobijas odgovarajuci $id pa bi ti query (u ptelji) izgledao

$query = "update ... set textfield=\"$val\" where ... id=\"". $id[$key]."\" ..."; // tvoj query

Nadam se da sam dovoljno jasno napisao. Ako nije jasno kazi.
Goran Pilipović fka bluesman
 
Odgovor na temu

[es] :: PHP :: update vise "istih" polja odjednom

[ Pregleda: 3895 | Odgovora: 7 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.