Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Pitanjce

[es] :: Java :: Pitanjce

Strane: 1 2

[ Pregleda: 10212 | Odgovora: 31 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Darko Pipic
Darko Pipic
B e o g r a d

Član broj: 93
Poruke: 880
*.drenik.net

Sajt: www.kontrol-inzenjering.c..


Profil

icon Pitanjce24.02.2002. u 22:08 - pre 255 meseci
Da Vas pitam,
Kako se u Javi prave programi koji nisu za browser, znaci da su aplikacije koje rade nezavisno od browsera, programi, znam da se prave ovde .class fajlovi koji se lako ubacuju na prezentacije, ali kako se prave oni okviri i ostalo. Takodje i pravljenje .exe fajlova.

p.s: mozda sam bio malo konfuzan ali se nadam da cete me svi razumeti sta me interesuje.
Life is a game - play to win
irc.elitesecurity.org #es
darnik.com
 
Odgovor na temu

MAD-MAX
Marko Mitic

Član broj: 351
Poruke: 1060
*.ptt.yu

Jabber: MAD-MAX@jabber.com
ICQ: 65811355


Profil

icon Re: Pitanjce25.02.2002. u 21:25 - pre 255 meseci
E, to vidis i mene interesuje ali niko nije mogao da mi objasni! :(((
"If you do what you always did! - You will get what you always got!"
 
Odgovor na temu

ultraKeen
ultraKeen
Zemun

Član broj: 2396
Poruke: 289
*.komgrap.co.yu

ICQ: 36109339
Sajt: ultrakeen.blogspot.com


+1 Profil

icon Re: Pitanjce26.02.2002. u 09:53 - pre 255 meseci
razlika je samo u pokretanju, inicijalizaciji;
.exe program MORA imati negde, u nekoj klasi, main metodu,
dok se apleti pokrecu sasvim drugacije, dakle bez te metode...
(odnosno ima vise metoda za manipulaciju apletom od strane brauzera)
postoji samo jedan apsolut u logickoj ravni desavanja/vremena:
SVE je RELATIVNO sem:
- osnovnih konstanti svemira
- logike
...i ove tvrdnje
*
Daniel J. Boorstin: The Discoverers, A History of Man’s Search To Known

Napredak nauke zavisice od covekove spremnosti da poveruje u neverovatno, da prekoraci granicu koju namece zdrav razum.
 
Odgovor na temu

MAD-MAX
Marko Mitic

Član broj: 351
Poruke: 1060
*.ptt.yu

Jabber: MAD-MAX@jabber.com
ICQ: 65811355


Profil

icon Re: Pitanjce26.02.2002. u 10:08 - pre 255 meseci
Najbolje da ti das neki primer (Hello world). I da pokazes kako da dobijemo .exe fajl!
"If you do what you always did! - You will get what you always got!"
 
Odgovor na temu

Darko Pipic
Darko Pipic
B e o g r a d

Član broj: 93
Poruke: 880
*.drenik.net

Sajt: www.kontrol-inzenjering.c..


Profil

icon Re: Pitanjce26.02.2002. u 11:51 - pre 255 meseci
Za dobijanje .exe treba neki compiler, ali opet, kako se prave graficki programi, to meni nije jasno, ako neko moze da post-uje neki najprostiji primer, samo da ima sivi okvir i nista vise ne mora, da to mozda ne radi Jbuilder ? posto nisam radio njime. Ako neko moze da post-uje bio bih mu veoma zahvalan.
TheGhost
Life is a game - play to win
irc.elitesecurity.org #es
darnik.com
 
Odgovor na temu

mucky
Aleksandar Mastilović
Freelancer
Novi Sad - Srbija

Član broj: 237
Poruke: 412
*.telekom.yu



+1 Profil

icon Re: Pitanjce26.02.2002. u 15:08 - pre 255 meseci
Prvo, u Javi ne postoje *.exe fajlovi! Ne postoji nacin da napravite *.exe fajl i da se on smatra Java kodom, jer on to nije! Pogledajte malo teme na forumu, videcete da se vec pisalo o javinim byte-kodovima... A drugo, da bi napravili program sa "prozorchetom" morate koristiti neki API za rad sa prozorima, dugmadima i ostalim komponentama, konkretno u Javi se to zove AWT (Abstract Window Toolkit), a postoji i Swing koji je neka vrsta 'nadgradnje' za AWT i nudi vecu fleksibilnost u radu.
 
Odgovor na temu

Darko Pipic
Darko Pipic
B e o g r a d

Član broj: 93
Poruke: 880
*.ppp-bg.sezampro.yu

Sajt: www.kontrol-inzenjering.c..


Profil

icon Re: Pitanjce26.02.2002. u 19:28 - pre 255 meseci
Okej, otprilike kapiram, ali bi mi primer itekako pomogao, kako se API koristi ?
Life is a game - play to win
irc.elitesecurity.org #es
darnik.com
 
Odgovor na temu

Ivan Tanasic
BGD-SRBIJA

Član broj: 220
Poruke: 965
*.rcub.bg.ac.yu

Jabber: Autoexes@jabber.sk
ICQ: 129145438


Profil

icon Re: Pitanjce26.02.2002. u 20:00 - pre 255 meseci
Citat:
TheGhost:
Okej, otprilike kapiram, ali bi mi primer itekako pomogao, kako se API koristi ?


Necu ti dati primere da ne bi bilo previse teksta ovde (neukusno), al cu di dati linkove, pa pogledaj...

http://java.sun.com/docs/books...Started/application/index.html

konzolni hello world

http://java.sun.com/docs/books...uiswing/mini/firstexample.html

swing primer

I ljudi, naucit da koristite i konsultujete dokumentaciju... bes doga nista!!!!

java.sun.com/docs/books/tutorial - za pocetak
java.sun.com/docs - potom

Ajd, uzdravlje

Ivan Tanasic - Autoexes

>cd pub
>more beer
 
Odgovor na temu

pegazus
Beograd

Član broj: 2413
Poruke: 52
*.ptt.yu



Profil

icon Re: Pitanjce27.02.2002. u 02:04 - pre 255 meseci
Citat:
mucky:
Prvo, u Javi ne postoje *.exe fajlovi! Ne postoji nacin da napravite *.exe .


To nije sasvim tacno.
Ali prvo ovako:
Program u Javi se interpretira sa Java Virtual Mashin-om
odnosno intrpretatorom za javu, moguce je i napraviti binarinu odnosno
izvrsnu datoteku ali na internetu bi startovanje izvrsnig programa
potpuno ugrozilo bezbednost(zato je i napravljena Java),
ali zato svaki program Hallo.java mozes prevesti pa
izvrsavati pokrcuci interpreter:
javac Hallo.java
java Hallo

Moguce je podesiti windows explorer da pokrese .class datoteke kao da
su izvrsne, ako vas to interesuje, napisacu kako.
Jednim zgodnim komadom koda moguce je napraviti i da svaki applet radi
kao aplikacija + startovanje iz explorera i nema potrebe za .exe datotekama.

Ako hocete saznacu i kako napraviti exe datoteku.

Pozdrav
 
Odgovor na temu

mucky
Aleksandar Mastilović
Freelancer
Novi Sad - Srbija

Član broj: 237
Poruke: 412
*.my-trion.net.



+1 Profil

icon Re: Pitanjce27.02.2002. u 08:34 - pre 255 meseci
Citat:
pegazus:
Citat:
mucky:
Prvo, u Javi ne postoje *.exe fajlovi! Ne postoji nacin da napravite *.exe .


To nije sasvim tacno.


Ono sto sam ja napisao JESTE sasvim tacno a ja sam napisao:
Citat:
Prvo, u Javi ne postoje *.exe fajlovi! Ne postoji nacin da napravite *.exe fajl i da se on smatra Java kodom, jer on to nije!

Ti MOZES napraviti exe fajl od Javinog class fajla, ali to vise NIJE JAVA jer zavisi od platforme za koju je pravljeno, i Javina virtuelna mashina ga ne moze izvrshiti.
Da je to Javina standardna opcija, bila bi u Java SDK, a ako pomocu SDK napravish exe od Jave imash gajbu piva od mene :) A ovo za podesavanje windows-a da otvara *.class fajlove je stvarno lepa stvarchica, ali to i dalje ne govori da su to exe fajlovi jer nisu :)
 
Odgovor na temu

ultraKeen
ultraKeen
Zemun

Član broj: 2396
Poruke: 289
*.komgrap.co.yu

ICQ: 36109339
Sajt: ultrakeen.blogspot.com


+1 Profil

icon Re: Pitanjce27.02.2002. u 09:13 - pre 255 meseci
Citat:
mucky:
Prvo, u Javi ne postoje *.exe fajlovi! Ne postoji nacin da napravite *.exe fajl i da se on smatra Java kodom, jer on to nije!


tacno! ... kada sam ono pre rekao .exe fajl mislio sam vise figurativno :)

a to znaci da u nekom (napola)iskompajliranom *.class fajlu (od izvornog *.java fajla) postoji main metoda, pa TAJ fajl pokrece Java Virtuelna Masina...

postoji samo jedan apsolut u logickoj ravni desavanja/vremena:
SVE je RELATIVNO sem:
- osnovnih konstanti svemira
- logike
...i ove tvrdnje
*
Daniel J. Boorstin: The Discoverers, A History of Man’s Search To Known

Napredak nauke zavisice od covekove spremnosti da poveruje u neverovatno, da prekoraci granicu koju namece zdrav razum.
 
Odgovor na temu

Darko Pipic
Darko Pipic
B e o g r a d

Član broj: 93
Poruke: 880
*.drenik.net

Sajt: www.kontrol-inzenjering.c..


Profil

icon Re: Pitanjce27.02.2002. u 13:19 - pre 255 meseci
Zanimljiva diskusija, ja sam licno shvatio poentu, samo me interesuje jedno. Juce sam gledao neki primer koji radi sa jdk-om 1.4 !!! ja imam 1.2.2 i odem ja lepo na java.sun.com ali fajlovi su preveliki za skidanje odjednom, a java je mnogo debilno napravila da moze isklucivo preko browsera da se skida, tako da downlaod accelerator ili neki slicni download programi ne vrede, ima li neko ideju kako da skinem fajl, ili mozda ima neki drugi URL gde postoji ta verzija.
I zanima me, koja je razlika izmedju SDK-a i JDK-a, mada vidim da je razlika u jedno 35,6 mb-a, sta je u paketu SDK-a, jdk otprilike znam sta ima.
poz
Life is a game - play to win
irc.elitesecurity.org #es
darnik.com
 
Odgovor na temu

pegazus
Beograd

Član broj: 2413
Poruke: 52
*.matf.bg.ac.yu



Profil

icon Re: Pitanjce27.02.2002. u 18:48 - pre 255 meseci
Citat:
mucky:

Ti MOZES napraviti exe fajl od Javinog class fajla, ali to vise NIJE JAVA jer zavisi


Pokusacu da budem sto razumljiviji.
Java je jezik (programski).
Program napisan na Javi je program samo za coveka, za masinu je tekstualna
datoteka.
Da bi racunar "razumeo" sta smo hteli da kazemo (On inace govori samo
binarnim recima 01100001 10001001 ...) mi moramo ili da
prevedemo ono sto mi smatramo programom a on tekstualnom datotekom na
jezik koji on moze da razume(binarni) (kompiliranje) ili datoteku koju on
inace ne razume damo nekoj "virtuelnoj" masini koja govori
nasim jezikom(interpretator). U nasem slucaju Java Virtual Mashine.
Ako shvatimo Java Virtual Masine kao operativni sistem onda se .class datoteke
biti izvrne, binarne ili tkz exe datoteke na nasem novom sistemu.
AZBUKA covece.

Znaci, ja naucim recimo ruski, engleski i recimo Javu. A moj prvi komsija Djole
naucio samo Javu, dok komsinica Roska zna samo ruski.

Ja i Djole lepo pricamo Javu i ja i Roska jos lepse pricamo ruski.
Ali Roski(kurvi) se sad svidja komsija Djole, ali ga ona nista ne razume.
Pa sam se ja cvecka nasao da prevodim s ruskog na Javu i sa Jave na ruski.
(prevodilac)
A ponekad mi komsija Djole na Javi govori sta da radim, a ja
sve tako i uradim(interpretator)

Eto tako ja nisam pozvao ljude iz Sun-a da prevode sa Jave na ruski,
nego sam se snasao kako sam znao i umeo, ali komsija Djole govori Javu pa
govori!

Ako jos nije sasvim jasno, samo pitajte (na engleskom ili srpskom),
a ja se setiti nekog jos zanimljivijeg primera

 
Odgovor na temu

Ivan Tanasic
BGD-SRBIJA

Član broj: 220
Poruke: 965
*.rcub.bg.ac.yu

Jabber: Autoexes@jabber.sk
ICQ: 129145438


Profil

icon Re: Pitanjce27.02.2002. u 18:49 - pre 255 meseci
:P

Desni klik na link, i copy link adress il sta vec imas... To samo turi u download menadzer i pici...
Ivan Tanasic - Autoexes

>cd pub
>more beer
 
Odgovor na temu

Ivan Tanasic
BGD-SRBIJA

Član broj: 220
Poruke: 965
*.rcub.bg.ac.yu

Jabber: Autoexes@jabber.sk
ICQ: 129145438


Profil

icon Re: Pitanjce27.02.2002. u 18:54 - pre 255 meseci
:P

desni klik misem i odaberi copy link adress ili sta vec imas...

posle do ubaci u download menadzer koji koristis i vozei...


Ivan Tanasic - Autoexes

>cd pub
>more beer
 
Odgovor na temu

Darko Pipic
Darko Pipic
B e o g r a d

Član broj: 93
Poruke: 880
*.ppp-bg.sezampro.yu

Sajt: www.kontrol-inzenjering.c..


Profil

icon Re: Pitanjce27.02.2002. u 21:33 - pre 255 meseci
Citat:
autoexes:
:P

desni klik misem i odaberi copy link adress ili sta vec imas...

posle do ubaci u download menadzer koji koristis i vozei...



Bilo bi lepo kad bi to moglo, u pitanju su dugmici na kojima su disableovane te opcije, ali nekako mi je proradio DAP kad sam ukljucio neki mirror sajt. Bas su debilno to napravili.
Life is a game - play to win
irc.elitesecurity.org #es
darnik.com
 
Odgovor na temu

mucky
Aleksandar Mastilović
Freelancer
Novi Sad - Srbija

Član broj: 237
Poruke: 412
*.telekom.yu



+1 Profil

icon Re: Pitanjce27.02.2002. u 23:05 - pre 255 meseci
Citat:
pegazus:
Program napisan na Javi je program samo za coveka, za masinu je tekstualna
datoteka.
Da bi racunar "razumeo" sta smo hteli da kazemo (On inace govori samo
binarnim recima 01100001 10001001 ...) mi moramo ili da
prevedemo ono sto mi smatramo programom a on tekstualnom datotekom na
jezik koji on moze da razume(binarni) (kompiliranje) ili datoteku koju on
inace ne razume damo nekoj "virtuelnoj" masini koja govori
nasim jezikom(interpretator). U nasem slucaju Java Virtual Mashine.
Ako shvatimo Java Virtual Masine kao operativni sistem onda se .class datoteke
biti izvrne, binarne ili tkz exe datoteke na nasem novom sistemu.


Sta pricas ti covece? Nije mi jasno sta pokusavas da pokazes? Javin bajt-kod nije egzekutabilan ni na jednom OS koji nema virtuelnu mashinu i zdravo! To nije exe fajl (sto je inace DOS/Windows oznaka za egzekutabilne fajlove, u drugim OS nije tako). A ovo sa nulama i jedinicama pricaj nekome drugom, te sam ispite odavno prosao. Nije mi nikako jasno sta pokusavas da kazes... I zasto uporno govoris da sam nesto pogresio kad nisam :)

I jos jednom cu da ti kazem: Kad napravis *.exe fajl od Javinog bajt-koda, pozdravio si se sa prenosivoshcu sa platforme na platformu i ogranichio si se samo na Windows i time si izgubio jednu od osnovnih stvari zbog kojih se JAVA zove JAVA a ne C, Delphi ili nekako trece... Onda bolje da si uzeo i isti program napisao u C++ ili Delphi (posto vec znas toliko ljudskih jezika), brzhe bi radio ako nishta drugo :)
 
Odgovor na temu

pegazus
Beograd

Član broj: 2413
Poruke: 52
*.ptt.yu



Profil

icon Re: Pitanjce28.02.2002. u 00:53 - pre 255 meseci
Ono sto ti verovatno nisi razumeo je da Java nije byte kod.
Svojevremeno je i za Paskal postojao P-kod i interpretator za P-kod.
(analogno kao sada za Javu), ali P-kod nije paskal vec samo medjujezik.

Potpuno se slazem da je jedan od dobitaka jave upravo u
ovakvom koriscenju(znaci byte kod), ali to je samo jedna njena
moguca inplementacija.

Setio sam se jos jedne zgodne mogucnosti.
Napraviti datoteku npr. Primer.bat sledeceg sadrzaja:
java Primer

Tako bi mogli startovanjem npr. Primer
imati utisak kao da startujemo izvrsni fajl.


 
Odgovor na temu

Darko Pipic
Darko Pipic
B e o g r a d

Član broj: 93
Poruke: 880
*.drenik.net

Sajt: www.kontrol-inzenjering.c..


Profil

icon Re: Pitanjce28.02.2002. u 15:20 - pre 255 meseci
Citat:
pegazus:
Setio sam se jos jedne zgodne mogucnosti.
Napraviti datoteku npr. Primer.bat sledeceg sadrzaja:
java Primer

Tako bi mogli startovanjem npr. Primer
imati utisak kao da startujemo izvrsni fajl.


Ma to je smaranje, sad treba za svaki da pravim .bat.

Life is a game - play to win
irc.elitesecurity.org #es
darnik.com
 
Odgovor na temu

Ivan Tanasic
BGD-SRBIJA

Član broj: 220
Poruke: 965
*.rcub.bg.ac.yu

Jabber: Autoexes@jabber.sk
ICQ: 129145438


Profil

icon Re: Pitanjce28.02.2002. u 18:20 - pre 255 meseci
Citat:
TheGhost:
Citat:
pegazus:
Setio sam se jos jedne zgodne mogucnosti.
Napraviti datoteku npr. Primer.bat sledeceg sadrzaja:
java Primer

Tako bi mogli startovanjem npr. Primer
imati utisak kao da startujemo izvrsni fajl.


Ma to je smaranje, sad treba za svaki da pravim .bat.



Ma.. ako de mrzi da pozoves notepad i u njega ukucas java BlaBla i sacuvas ga kao start.bat onda stvarno ne znam sta da ti kazem ... )

Inace po meni je glupo raditi te bat fajlove, jer nije mnogo teze ukucati java BlaBla, al iapk su mnogo korisni ako hoces da das program nekome ko ne zna sta je java u opste.. kazes mu samo udri po start.bat i uzivaj )))

Ivan Tanasic - Autoexes

>cd pub
>more beer
 
Odgovor na temu

[es] :: Java :: Pitanjce

Strane: 1 2

[ Pregleda: 10212 | Odgovora: 31 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.