Tebi je, kako izgleda, temperatura sistema vrlo malo iznad sobne. U takvoj situaciji drugi ventilator ti ne mora dati neko spektakularno poboljsanje. Obzirom da imas neka neobjasnjiva zamrzavanja, mozda ce pomoci. Kolega blento123 je dao objasnjnje za jednu vrstu resavanja tih problema, a ja idem malo drugacijom logikom, mada za sada jos ne spada medju ugrozene - moj hdd je samo 40G a graficka 32MB i Duron 1.1G. To je - sto jednostavnije, sto vise otvora.
Napajanje na vrhu, horizontalno, + dodatni ventilator ispod njega. To je sve. Da dodajem ne mogu nista pa sam se okrenuo ulaznoj strani. flopi sam sklonio sasvim na vrh kucista, imam onaj adapter 'mali drajv u veliki otvor'. Na taj nacin mi je ostalo 3 slobodna mesta za male drajvove. U sredinu sam stavio taj novi hdd a okolo nista. Osim toga, uklonio sam prednju plastiku, koja je bila namenjena za dva flopija recimo i da zatvara pristup do hdd-a, tako da sad tim putem vazduh ulazi sasvim slobodno i hladi hdd, koji je na dodir ruke skoro hladan.
Otvor za dodatni ventilator na zadnjoj strani je imao rupice kao cediljka za caj (kuciste je prilicno staro, doslo je sa napajanjem 235W). To sam takodje promenio - sad je tamo kvadratna rupa, samo je u uglovima ostavljeno malo lima, da se ventilator i tanki zastitni gril ima za sta pricvrstiti.
Na svetu postoje samo 2 OS-a: 1. Mint, 2. svi ostali!