Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

[C#] - Moze li da koristim funkciju iz drugog fajla.

[es] :: .NET :: .NET Desktop razvoj :: [C#] - Moze li da koristim funkciju iz drugog fajla.

[ Pregleda: 2421 | Odgovora: 7 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Burgos
Nemanja Borić
Amazon Web Services
Berlin

Član broj: 12484
Poruke: 1905
*.dialup.sezampro.yu.

Sajt: stackoverflow.com/users/1..


+471 Profil

icon [C#] - Moze li da koristim funkciju iz drugog fajla.22.08.2004. u 19:30 - pre 187 meseci
Moze li se koristiti funkcija koja se nalazi u eksternom fajlu. Znaci imam glavni cs fajl i jos jedan cs fajl. E sada da li mogu da koristim funkciju koja se nalazi u glavnom u sporednom fajlu (ili obratno) .
 
Odgovor na temu

akrosoft
Dusan Mihajlovic
Beograd

Član broj: 31201
Poruke: 129
*.nat-pool.bgd.sbb.co.yu

Sajt: www.RoditeljPortal.com


Profil

icon Re: [C#] - Moze li da koristim funkciju iz drugog fajla.22.08.2004. u 20:37 - pre 187 meseci
Objasni malo detaljnije sta zelis...ovo je poprilicno "dvo-i-vise smislemno" sto si napisao......Jel su ti ta dva fajla u istom assembly, u istom nemaspacu ...itd.....
 
Odgovor na temu

Burgos
Nemanja Borić
Amazon Web Services
Berlin

Član broj: 12484
Poruke: 1905
*.dialup.sezampro.yu.

Sajt: stackoverflow.com/users/1..


+471 Profil

icon Re: [C#] - Moze li da koristim funkciju iz drugog fajla.22.08.2004. u 21:43 - pre 187 meseci
U istom namespace-u su i u istom projektu.
 
Odgovor na temu

veljaradenkovic
Velja Radenkovic
Beograd

Član broj: 2977
Poruke: 281
*.ptt.yu

ICQ: 147120023


Profil

icon Re: [C#] - Moze li da koristim funkciju iz drugog fajla.22.08.2004. u 21:53 - pre 187 meseci
Kakva su ovo pitanja?

Kakve veze imaju f-cije sa fajlovima?

Kako mogu fajlovi da budu u namespaceu i ostalo.

Razmisli malo pa pitaj opet pa ce neko da ti kaze.
 
Odgovor na temu

Burgos
Nemanja Borić
Amazon Web Services
Berlin

Član broj: 12484
Poruke: 1905
*.dialup.sezampro.yu.

Sajt: stackoverflow.com/users/1..


+471 Profil

icon Re: [C#] - Moze li da koristim funkciju iz drugog fajla.22.08.2004. u 22:05 - pre 187 meseci
Zelim nesto kao module u VB-u. Znaci , funkcije su u nekom stranom fajlu a ja ih pozivam.
 
Odgovor na temu

nervozica
Novi Beograd

Član broj: 18671
Poruke: 77
*.nasamreza.com



Profil

icon Re: [C#] - Moze li da koristim funkciju iz drugog fajla.22.08.2004. u 22:54 - pre 187 meseci
Citat:
Burgos: Zelim nesto kao module u VB-u. Znaci , funkcije su u nekom stranom fajlu a ja ih pozivam.


zamena za to je klasa, a funkcije moraju biti static.

npr.
Code:

public static string Imefunkcje()
{
  ...
}


Djankam se, kuzish.
 
Odgovor na temu

akrosoft
Dusan Mihajlovic
Beograd

Član broj: 31201
Poruke: 129
*.nat-pool.bgd.sbb.co.yu

Sajt: www.RoditeljPortal.com


Profil

icon Re: [C#] - Moze li da koristim funkciju iz drugog fajla.22.08.2004. u 23:03 - pre 187 meseci
Citat:
veljaradenkovic:Kako mogu fajlovi da budu u namespaceu i ostalo.

Jasno ti je na sta sam mislio....da se dva fajla kompajliraju u isti assembly, ili da je namespace podeljen u dva cs fajla, nisam hteo da komplikujem dok ne vidimo sta je stvarno hteo da pita.

@Burgos: Mislim da ti je najbliza zamena modula i funkcija iz VBa, kreiranje klasa sa statickim metodama u C#u. Znaci, u VBu si imao modul/e gde si trpao funkcije koje si mogao da pozoves bilo gde iz projekta, u C# napravi klasu sa statickim (static keyword) metodama (property-jima) koje ces moci da pozoves bilo gde iz projekta pozivajuci se na staticku instancu klase koja se kreira pri prvom pozivu nekog od statickih clanova. Znaci, ne treba da pravis instancu objekta iz klase nego samo pozoves metodu referencirajuci se po imenu klase, npr: Klasa1.Metoda1(); .

[Ovu poruku je menjao akrosoft dana 23.08.2004. u 14:12 GMT]
 
Odgovor na temu

Burgos
Nemanja Borić
Amazon Web Services
Berlin

Član broj: 12484
Poruke: 1905
*.dialup.sezampro.yu.

Sajt: stackoverflow.com/users/1..


+471 Profil

icon Re: [C#] - Moze li da koristim funkciju iz drugog fajla.22.08.2004. u 23:36 - pre 187 meseci
Radi, hvala vam mnogo!
 
Odgovor na temu

[es] :: .NET :: .NET Desktop razvoj :: [C#] - Moze li da koristim funkciju iz drugog fajla.

[ Pregleda: 2421 | Odgovora: 7 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.