Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

[VB.NET] Upravljanje Dial-Up-om

[es] :: .NET :: .NET Desktop razvoj :: [VB.NET] Upravljanje Dial-Up-om

[ Pregleda: 3530 | Odgovora: 12 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Mare_Bogovadja
Marko Matic
Bogovadja

Član broj: 22223
Poruke: 70
*.dial.InfoSky.Net



Profil

icon [VB.NET] Upravljanje Dial-Up-om18.08.2004. u 23:57 - pre 187 meseci
[VB.NET]

Interesuje me da li mi neko od vas moze pomoci oko sledeceg:

Problem glasi:
Kako da pomocu forme sa dva dugmeta [npr. "konektuj se' i "diskonektuj se"] upravljam Dial-Up internet konekcijom?

Primetio sam da konekcija ne koristi novi proces kojim bih mogao upravljati [myProcess.Start() itd...]

Da li se ovo moze postici pozivanjem explorer.exe sa nekim switchom ili slicno... stvarno nemam ideju...

Bio bih zahvalan na svakoj sugestiji

Code:

Pozdrav iz Bogovadje

"None may challenge the Brotherhood!"
Edwin VanCleef <Defias Kingpin>
 
Odgovor na temu

akrosoft
Dusan Mihajlovic
Beograd

Član broj: 31201
Poruke: 129
*.nat-pool.bgd.sbb.co.yu

Sajt: www.RoditeljPortal.com


Profil

icon Re: [VB.NET] Upravljanje Dial-Up-om19.08.2004. u 02:28 - pre 187 meseci
.NET nema direktnu podrsku za to. Pogledaj api funkcije u ras32api.dll.

....ili, mozes pozivati "rasdial" iz shell-a u c# aplikaciji.
 
Odgovor na temu

Mare_Bogovadja
Marko Matic
Bogovadja

Član broj: 22223
Poruke: 70
*.dial.InfoSky.Net



Profil

icon Re: [VB.NET] Upravljanje Dial-Up-om21.08.2004. u 00:01 - pre 187 meseci
Pokusao sam da uradim ovo sto si rekao.

Datoteku ras32api.dll nisam nasao nigde na sistemu, tako da taj deo izgleda nisam najbolje razumeo :-(.

Pozivanje rasdial.exe sa odgovarajucim switchevima radi ali deluje mnogo DOS-ovski :-) [tj. konzolno]. Ne pomaze ni
Code:

myProc.StartInfo.WindowStyle = ProcessWindowStyle.Hidden

uvek izadje crni ekran. Voleo bih da ovo resim malo elegantnije, npr. da sve ide preko standardnih dial-up dijaloga, kao kad se radi rucno, ili da sve bude potpuno nevidljivo.

Ovo sto sam napisao radi ali kod disconnect-a iritira crni ekran:

Code:

Private Sub Button1_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Button1.Click

        Process.Start("c:windows\system32\rasphone.exe")
    
    'Ovo je jaka stvar, moze da se odabere konekcija i samo se ugasi kad se konektuje
    
End Sub

    Private Sub Button2_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Button2.Click

        Dim g As New Process
        g.StartInfo.FileName = "c:\windows\system32\rasdial.exe"
        g.StartInfo.Arguments = "/disconnect"
        g.StartInfo.WindowStyle = ProcessWindowStyle.Hidden
        g.Start()

    End Sub


Da li bih kod disconnect-a mogao da se "dokopam" one forme koju dobijem kad kliknem na konekciju u notification area?

Pozdrav
"None may challenge the Brotherhood!"
Edwin VanCleef <Defias Kingpin>
 
Odgovor na temu

akrosoft
Dusan Mihajlovic
Beograd

Član broj: 31201
Poruke: 129
*.nat-pool.bgd.sbb.co.yu

Sajt: www.RoditeljPortal.com


Profil

icon Re: [VB.NET] Upravljanje Dial-Up-om21.08.2004. u 10:27 - pre 187 meseci
Jel ti se pojavljuje crni ekran command prompta ili terminal prozora?
Pogledaj switcheve za cmd (command.exe), ima sigurno neki sa kojim izbegavas crn ekran, samo ne znam tacno koji je. Ako ti je crni ekran od terminal prozora, mislim da i to mozes uz pomocu switcha za rasdial.exe da sredis.
 
Odgovor na temu

mmix
Miljan Mitrović
Profesorkin muz
Passau, Deutschland

SuperModerator
Član broj: 17944
Poruke: 5998



+4609 Profil

icon Re: [VB.NET] Upravljanje Dial-Up-om21.08.2004. u 12:15 - pre 187 meseci
Ima i jednostavnija varijanta bez konzolnih aplikacija, ako neko ima pretplatu na asptoday.com, može da pomogne čoveku, članak:

Using Remote Access Services in C#

Meni je istekla pretplata, nažalost...

Izmena: sad sam baš naleteo na ovaj primer, možda ti pomogne:
http://www.thecodeproject.com/Purgatory/rasdemo.asp

Sloba je za 12 godina promenio antropološki kod srpskog naroda. On je od jednog naroda koji je bio veseo, pomalo površan, od jednog naroda koji je bio znatiželjan, koji je voleo da vidi, da putuje, da upozna,
od naroda koji je bio kosmopolitski napravio narod koji je namršten, mrzovoljan, sumnjicav, zaplašen, narod koji se stalno nešto žali, kome je stalno neko kriv… - Z.Đinđić
 
Odgovor na temu

akrosoft
Dusan Mihajlovic
Beograd

Član broj: 31201
Poruke: 129
*.nat-pool.bgd.sbb.co.yu

Sajt: www.RoditeljPortal.com


Profil

icon Re: [VB.NET] Upravljanje Dial-Up-om21.08.2004. u 12:35 - pre 187 meseci
Da, to sam mu i ja preporucio ali izgleda da ima problema sa rasapi32. Ja sam gledao negde na netu vrlo prost primer koriscenja rasapi32 ali da me ubijes, ne mogu se setiti gde.......
 
Odgovor na temu

mmix
Miljan Mitrović
Profesorkin muz
Passau, Deutschland

SuperModerator
Član broj: 17944
Poruke: 5998



+4609 Profil

icon Re: [VB.NET] Upravljanje Dial-Up-om21.08.2004. u 16:47 - pre 187 meseci
Citat:
akrosoft: Da, to sam mu i ja preporucio ali izgleda da ima problema sa rasapi32.

Ma vas dvojca ste zbunili jedan drugog Prvo si mu ti rekao da nađe ras32api.dll, pa je on rekao da ga nema (a i nema ga), pa ste prešli na te konzolne šeme, iako u stvari treba da potraži rasapi32.dll
Sloba je za 12 godina promenio antropološki kod srpskog naroda. On je od jednog naroda koji je bio veseo, pomalo površan, od jednog naroda koji je bio znatiželjan, koji je voleo da vidi, da putuje, da upozna,
od naroda koji je bio kosmopolitski napravio narod koji je namršten, mrzovoljan, sumnjicav, zaplašen, narod koji se stalno nešto žali, kome je stalno neko kriv… - Z.Đinđić
 
Odgovor na temu

Mare_Bogovadja
Marko Matic
Bogovadja

Član broj: 22223
Poruke: 70
*.dial.InfoSky.Net



Profil

icon Re: [VB.NET] Upravljanje Dial-Up-om21.08.2004. u 17:36 - pre 187 meseci
Hvala na odgovorima.

@akrosoft

Rasdial je konzolni prozor i nisam nasao switcheve za ono sto mi treba. Ovo je sve sto sam nasao od parametara:
Code:

Syntax
rasdial connectionname [username [password | *]] [/domain:domain]
 [/phone:phonenumber] [/callback:callbacknumber] 
[/phonebook:phonebookpath] [/prefixsuffix]

The rasdial command disconnects a network connection by using the 
following syntax:

rasdial [connectionname] /disconnect 
... ;Objasnjenja...


@mmix


Ovo nije lose ali na zalost ja ne znam C# [tj. razumem pomalo] a ovde ima prilicno koda. Pokusao sam da onaj glavni namespace iz .dll-a skontam i prebacim u VB ali nista :-(
[Neznam dal' si video one komentare u kodu, sve su nekakve kuke & zvrljotine, mora da je na nekom jeziku za koji niko ziv nezna :-)]

@@akrosoft

Bio si mi pogresno napisao za onaj dll [prvo si stavio ras32api.dll a treba rasapi32.dll (posle si ispravio)]
Nasao sam ga ali slabo kontam sta i kako da pozovem iz njega?


Ne bi da vas smaram ako niste raspolozeni, u svakom slucaju
Code:

Pozdrav svima iz suncane Bogovadje


[Ovu poruku je menjao Mare_Bogovadja dana 28.08.2004. u 22:41 GMT]

[Ovu poruku je menjao Mare_Bogovadja dana 28.08.2004. u 22:43 GMT]
"None may challenge the Brotherhood!"
Edwin VanCleef <Defias Kingpin>
 
Odgovor na temu

akrosoft
Dusan Mihajlovic
Beograd

Član broj: 31201
Poruke: 129
*.nat-pool.bgd.sbb.co.yu

Sajt: www.RoditeljPortal.com


Profil

icon Re: [VB.NET] Upravljanje Dial-Up-om21.08.2004. u 17:47 - pre 187 meseci
Citat:
mmix: Ma vas dvojca ste zbunili jedan drugog ;) Prvo si mu ti rekao da nađe ras32api.dll, pa je on rekao da ga nema (a i nema ga), pa ste prešli na te konzolne šeme, iako u stvari treba da potraži rasapi32.dll ;)

Da, izvinjavam se...napravio sam zbrku, znaci rasapi32.dll, ne ras32api.dll. Nazalost, i te primere sto sam ja nalazio su u C#-u.
 
Odgovor na temu

bokipe
Bojan Petrovic
Kragujevac

Član broj: 32644
Poruke: 31
*.ptt.yu



Profil

icon Re: [VB.NET] Upravljanje Dial-Up-om26.08.2004. u 09:04 - pre 187 meseci
Odgovor za Marka Ako hoces da se iz vb.net-a zajebavas sa dial-up-om koristi API funkcije iz wininet.dll. Deklaracije funkcija bi trebalo da imas na www.pinvoke.net. Ako ti nesto nije jasno napisi pa da ti kad budem imao vremena ispisem kratak primer i objasnjenje parametara u funkcijama koje se koriste
 
Odgovor na temu

Mare_Bogovadja
Marko Matic
Bogovadja

Član broj: 22223
Poruke: 70
*.dial.InfoSky.Net



Profil

icon Re: [VB.NET] Upravljanje Dial-Up-om28.08.2004. u 20:49 - pre 187 meseci
Hvala svima koji su pokusali da pomognu.

Otprilike da je ovo za sad prevelik zalogaj za mene :-)
Moram pokusati da malo skontam pozivanje API funkcija, onda ce valjda ici.

Zao mi je sto sam vas iscimao ali izgleda da "u mom poznavanju ove teorije ima izvesnih slabosti" kao sto kaze moj profesor.

Pozdrav!
"None may challenge the Brotherhood!"
Edwin VanCleef <Defias Kingpin>
 
Odgovor na temu

bokipe
Bojan Petrovic
Kragujevac

Član broj: 32644
Poruke: 31
*.ptt.yu



Profil

icon Re: [VB.NET] Upravljanje Dial-Up-om30.08.2004. u 14:38 - pre 187 meseci
Citat:
Mare_Bogovadja: Hvala svima koji su pokusali da pomognu.

Otprilike da je ovo za sad prevelik zalogaj za mene :-)

Ko sto kaze nasa poznata pevaljka "Jao Marko Marko sunce moje zarko zasto radis tako tako naopako???" Zasto si se odmah predao? Evo obecavam ti cim nadjem vremena (za dan-dva) i kod koji sam koristio poslacu ti primer kako se radi sa dial-upom. Svaki pocetak je tezak samo covek treba da bude uporan... Nema predaje okretaces ti modem iz VB.NET-a :)
 
Odgovor na temu

Mare_Bogovadja
Marko Matic
Bogovadja

Član broj: 22223
Poruke: 70
*.dial.InfoSky.Net



Profil

icon Re: [VB.NET] Upravljanje Dial-Up-om31.08.2004. u 14:50 - pre 187 meseci
@bokipe

Cekam jos neki dan dok prodju ispiti da se detaljnije udubim u materiju :-)

Ako bi okacio neki primer, stvarno bi mi pomogao

Unapred hvala
"None may challenge the Brotherhood!"
Edwin VanCleef <Defias Kingpin>
 
Odgovor na temu

[es] :: .NET :: .NET Desktop razvoj :: [VB.NET] Upravljanje Dial-Up-om

[ Pregleda: 3530 | Odgovora: 12 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.