Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Minimize & maximize...

[es] :: Visual Basic 6 :: Minimize & maximize...

[ Pregleda: 2713 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

d.p.23
Chicago

Član broj: 16459
Poruke: 33
*.cmu.carnet.hr



Profil

icon Minimize & maximize...17.08.2004. u 20:37 - pre 212 meseci
Stavim BorderStyle forme na 0-None i stavim dve tipke na formu, sad me zanima kako da se klikom na command1 forma spusti u taskbar (minimize) i kako da se klikom na command2 forma raširi tj. skupi (maximize)? Točnije kako da tipka1 poprimi svojstvo minimize , a tipka2 svojstvo maximize?
 
Odgovor na temu

X-Cite
Goran Tadić
Mediacija, Tušmobil
Ljubljana

Član broj: 28706
Poruke: 625
*.dial-up.arnes.si

Sajt: www.baza-ukradenih-gsm.co..


Profil

icon Re: Minimize & maximize...17.08.2004. u 21:44 - pre 212 meseci
nemam na kucnom compu VB i MSDN ali mislim da bi trebalo da radi na nacin

Code:

private public sub command1_click
Form1.minimize = true
end sub


isto tako i za maximize

Code:
Form1.maximize = true


pokusaj pa javi rezultat.

Ovo sam pisao napamet i nadam se da nisam pisao prevelike gluposti
Pozdrav
GoGy
 
Odgovor na temu

Shadowed
Vojvodina

Član broj: 649
Poruke: 12816



+4751 Profil

icon Re: Minimize & maximize...18.08.2004. u 06:56 - pre 212 meseci
Zapravo je:
Code:

Me.WindowState = 0 'Prozor proizvoljne velicine
Me.WindowState = 1 'Minimizovan prozor
Me.WindowState = 2 'Maksimizovan prozor

 
Odgovor na temu

d.p.23
Chicago

Član broj: 16459
Poruke: 33
*.cmu.carnet.hr



Profil

icon Re: Minimize & maximize...18.08.2004. u 13:19 - pre 212 meseci
Ovo form1.minimize = true i form1.maximize = true nevalja ali ovo druga valja! Hvala!
Još me zanima kako napraviti da se na klik dugmeta forma spusti u systray (pored sata).
 
Odgovor na temu

mladenovicz
Zeljko Mladenovic
Xoran Technologies, Inc., Ann Arbor, MI,
USA / Software Engineer
Ann Arbor, MI, USA

Član broj: 6598
Poruke: 2065
*.bg.wifi.vline.verat.net.

Jabber: mladenovicz@elitesecurity.org
ICQ: 95144142
Sajt: yubc.net/~mz


Profil

icon Re: Minimize & maximize...18.08.2004. u 13:53 - pre 212 meseci
Pretrazi ovaj forum sa systray. Bilo je vec reci o ovome.
 
Odgovor na temu

[es] :: Visual Basic 6 :: Minimize & maximize...

[ Pregleda: 2713 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.