Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Onemoguciti "Close" i problem s minimize

[es] :: Pascal / Delphi / Kylix :: Onemoguciti "Close" i problem s minimize

[ Pregleda: 3421 | Odgovora: 2 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

gygy
Dragan Grbic

Član broj: 7861
Poruke: 205
*.sezampro.yu.



Profil

icon Onemoguciti "Close" i problem s minimize17.03.2004. u 16:13 - pre 229 meseci
Kako da namestim da se program moze zatvoriti samo na button1, a ne na Alt+F4, na taster za zatvaranje(na tastaturi)...?
Kako npr kada mi je program minimize da npr posle izvenog vremena prikaze Form2 ( to sam sredio sa Timer1 komponentom i Form2.Show), posto to radi samo kada je program aktivan, a ako nesto ima startovano npr film onda nista od toga. Kako to najjednostavnije moze da se uradi?
Hvala
GYGY
GYGY
 
Odgovor na temu

Dusan Aleksic
Student; web developer @ freelance
Beograd

Član broj: 5244
Poruke: 200
*.ptt.yu

ICQ: 129852450


+5 Profil

icon Re: Onemoguciti "Close" i problem s minimize18.03.2004. u 00:55 - pre 229 meseci
Dakle u dogadjaj forme onclose stavis ovo:

Code:

procedure TForm1.FormClose(Sender: TObject; var Action: TCloseAction);
begin
if not(moze) then abort;
end;

a u "onclick" dogadjaj dugmeta ovo:
Code:

procedure TForm1.Button1Click(Sender: TObject);
begin
moze := true;
close
end;


i moras da imas globalnu promenjivu "moze" tipa boolean, ovakav program se moze iskljuciti samo na dugme i preko task manager-a.

Drugi deo pitanja:
Ne razumem bas najbolje pitanje. Zasto ti program ne radi posao kad je film startovan!?
Mozez da proveravas na odredjeni vremenski interval da li je form1.WindowState = wsMinimized, pa ako jeste onda ukljucis drugi tajmer koji posle izvesnog vremena uradi form2.show

sudo make me a sandwich
 
Odgovor na temu

Milos D
Beograd

Član broj: 5621
Poruke: 280
*.ptt.yu



+1 Profil

icon Re: Onemoguciti "Close" i problem s minimize18.03.2004. u 16:16 - pre 229 meseci
Timer nije pouzdan, ako neka aplikacije prigrabi procesor timer neće moći da se aktivira.

Vidi win help za timeSetEvent (unit mmSystem). Pozivom ove funkcije kažeš windowsu da ti za X milisekundi pozove proceduru (čiju adresu prenosiš kao parametru poziva).

Deklaracija procedure koju će Windows pozvati mora biti ovakva:

procedure Callback(uID, uMsg : UINT; dwUser, dw1, dw2 : DWORD); stdcall;
 
Odgovor na temu

[es] :: Pascal / Delphi / Kylix :: Onemoguciti "Close" i problem s minimize

[ Pregleda: 3421 | Odgovora: 2 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.