Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

problem cookie na serveru !

[es] :: PHP :: problem cookie na serveru !

[ Pregleda: 2627 | Odgovora: 9 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

veljovic
veljovic ivan

Član broj: 31381
Poruke: 62
*.knjaz.co.yu.

Sajt: localhost


+1 Profil

icon problem cookie na serveru ! 12.08.2004. u 12:45 - pre 198 meseci
imam skriptove koji mi rade preko cookie_a ali imam veliki problem jer
na serveru cookie nije ukljucen (nemam podrsku za to) !

znam da je server na unix_u apache, php.

na koji nacin se moze dobiti podrska a cookie. dali mora da se prekompajlira
apache ili php ili moze nesto na brzinu posto mi je prilicno hitno.

ko zna brzo neka pomogne jer mi gori pod nogama sa vremenom !!!

[Ovu poruku je menjao -zombie- dana 13.08.2004. u 19:12 GMT]
ili jesi ili nisi -- LAV
 
Odgovor na temu

Jbyn4e

Član broj: 422
Poruke: 6049
*.sbb.co.yu



+256 Profil

icon Re: problem cookie na serveru ! HITNO12.08.2004. u 12:55 - pre 198 meseci
http://www.php.net/manual/en/features.cookies.php
Koliko je meni poznato cookie-i se nalaze na racunaru (brosweru) korisnika koji gleda sajt. Video sam i nesto kao cookie na serveru ali to je bilo nesto za .asp i vise je licilo na sesiju nego na cookie... Pre ce biti da ti imas zabranjene cookie u svom brosweru....

Kad sve ostalo zakaže, pročitaj uputstvo...
 
Odgovor na temu

veljovic
veljovic ivan

Član broj: 31381
Poruke: 62
*.knjaz.co.yu.

Sajt: localhost


+1 Profil

icon Re: problem cookie na serveru ! HITNO12.08.2004. u 13:20 - pre 198 meseci

testirao sam jednostavnu aplikaciju na localhostu (obican phptriad) i sve prolazi.

na istoj masini kada izvrsim upload postaje problem. i sa malom aplikacijom i sa velikom stranom.

videi sam i deo strane koja je izvucena kroz phpinfo() funkciju ali u tome sto sam video nema pominjanja $_SESSION !

znaci najverovatnije problem php ili apache.

ako neko strucan zna neka kaze posto je prilicno hitno (gori pod nogama) !



ili jesi ili nisi -- LAV
 
Odgovor na temu

veljovic
veljovic ivan

Član broj: 31381
Poruke: 62
*.knjaz.co.yu.

Sajt: localhost


+1 Profil

icon Re: problem cookie na serveru ! HITNO12.08.2004. u 13:27 - pre 198 meseci
video sam gornji link na brzinu.

setcookie("ime", "vrednost", time()+3600) mi ne radi na serveru.

on mi to ne dozvoljava !
ili jesi ili nisi -- LAV
 
Odgovor na temu

Jbyn4e

Član broj: 422
Poruke: 6049
*.sbb.co.yu



+256 Profil

icon Re: problem cookie na serveru ! HITNO12.08.2004. u 13:55 - pre 198 meseci
Ako ti ispisuje nesto ovako:
Citat:
Warning: setcookie() has been disabled for security reasons in /srv/www/htdocs/tmp/cookie.php on line 1

onda je zabranjena FUNKCIJA setcookie u php.ini:
Citat:

; This directive allows you to disable certain functions for security reasons.
; It receives a comma-delimited list of function names. This directive is
; *NOT* affected by whether Safe Mode is turned On or Off.
disable_functions = setcookie

Ako ti ispisuje nesto drugo - onda moras da nam kazes STA. Objasnjenje "on mi to ne dozvoljava" mi ne znaci nista!
Kad sve ostalo zakaže, pročitaj uputstvo...
 
Odgovor na temu

veljovic
veljovic ivan

Član broj: 31381
Poruke: 62
*.vdial.verat.net

Sajt: localhost


+1 Profil

icon Re: problem cookie na serveru ! HITNO12.08.2004. u 14:52 - pre 198 meseci
ne postoji nikakva greska.

aplikacija radi ali nemam vrednosti za cookie.

o php.ini ne znam puno jer ne mogu da mu pristupim zbog
toga sto postoji administrator sa kojim ne mogu da stupim u vezu.

ako je problem sto u php.ini fjlu nije dozvoljeno koriscenje cookie
dali to znaci da se to moze uciniti lako ili se mora vrsiti prekompajliranje
apache_a i php_a !

jos jednom ponavljam da gresaka nema samo cookie ne postoje.

na localhost_u sve radi ali kada ga bacimo na server ni da pisne.
jotros sam izgubio silno vreme trazeci gresku u kodu i u bazi.
na kraju sam skontao [obicno se sve pronadje na kraju :D)] da je greska
u setcookie() koji ne pravi promenljive.
ili jesi ili nisi -- LAV
 
Odgovor na temu

Jbyn4e

Član broj: 422
Poruke: 6049
*.sbb.co.yu



+256 Profil

icon Re: problem cookie na serveru ! HITNO13.08.2004. u 09:53 - pre 198 meseci
cekaj, mozes da vidis phpinfo ()? (Znaci stranica info.php sadrzi samo <? phpinfo(); ?> i pozoves http://taj_host/info.php)
Ako mozes da vidis tu stranicu, onda mozes da vidis i da li su u php.ini zabranjene neke funkcije - pogledaj pod disable_functions u PHP Core odeljku.
Inace to nema veze sa kompajliranjem vec podesavanjem. Prekompajliranje inema veze, vec ima veze kako je podeseno u php.ini. E sad, da bi smo proverili tvoje tvrdnje (da se ne postavlja cookie, reci mikoji browser koristis (Samo ne IE, samo ne IE... :)).
I jos nesto, koja verzija php-a je na serveru, a koja kod tebe lokalno, i na koji nacin u skriptu CITAS cookie?

Kad sve ostalo zakaže, pročitaj uputstvo...
 
Odgovor na temu

dinke
Dragan Dinić
General Manager / Lampix.net
Beograd

Član broj: 933
Poruke: 1008
*.boox.co.yu

Sajt: www.dinke.net


+2 Profil

icon Re: problem cookie na serveru ! HITNO13.08.2004. u 10:18 - pre 198 meseci
Kladim se da je na tom drugom serveru register_globals off. Dakle, ili setuj register_globals na On (u php.ini) ili koristi $_COOKIE niz za pristup cookie promeljivama.

Pogledaj i http://www.php.net/manual/en/language.variables.predefined.php

Obrati pažnju na warning na istoj strani.

Pozdrav
 
Odgovor na temu

veljovic
veljovic ivan

Član broj: 31381
Poruke: 62
*.knjaz.co.yu.

Sajt: localhost


+1 Profil

icon Re: problem cookie na serveru ! 17.08.2004. u 09:18 - pre 198 meseci
pretpostavka je bila tacna.

problem jeste bio u register_globals jer je bio na Off !

hvala na savetima i pomoci !
ili jesi ili nisi -- LAV
 
Odgovor na temu

Jbyn4e

Član broj: 422
Poruke: 6049
*.sbb.co.yu



+256 Profil

icon Re: problem cookie na serveru ! 17.08.2004. u 13:08 - pre 198 meseci
Zato sam te i pitao ono sto sam te pitao u poslednjoj recenici... Dakle, ti nisi dobro definisao problem, problem je bio u tome KAKO si napravio da se cita cookie i verzija php-a...
Kad sve ostalo zakaže, pročitaj uputstvo...
 
Odgovor na temu

[es] :: PHP :: problem cookie na serveru !

[ Pregleda: 2627 | Odgovora: 9 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.