Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Common Dialog - Kako (Browse For Folder)?

[es] :: Visual Basic 6 :: Common Dialog - Kako (Browse For Folder)?

[ Pregleda: 1884 | Odgovora: 5 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

icobh
Igor Pejašinović
Network Admin
Navigo SC d.o.o.
Banja Luka

Član broj: 18738
Poruke: 1319
*.teol.net

Sajt: www.nsc.ba


+4 Profil

icon Common Dialog - Kako (Browse For Folder)?08.08.2004. u 14:19 - pre 223 meseci
Kako otvoriti dijalog ovakav kao na slici?



[Ovu poruku je menjao mladenovicz dana 08.08.2004. u 16:45 GMT]
I ♥ ♀

Ovaj post je zlata vrijedan!
Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

mladenovicz
Zeljko Mladenovic
Xoran Technologies, Inc., Ann Arbor, MI,
USA / Software Engineer
Ann Arbor, MI, USA

Član broj: 6598
Poruke: 2065
*.bg.wifi.vline.verat.net.

Jabber: mladenovicz@elitesecurity.org
ICQ: 95144142
Sajt: yubc.net/~mz


Profil

icon Re: Common Dialog - Kako (Browse For Folder)?08.08.2004. u 14:39 - pre 223 meseci
Code:

Private Type BrowseInfo
    hWndOwner As Long
    pIDLRoot As Long
    pszDisplayName As Long
    lpszTitle As Long
    ulFlags As Long
    lpfnCallback As Long
    lParam As Long
    iImage As Long
End Type

Const BIF_RETURNONLYFSDIRS = 1
Const BIF_USENEWUI = &H40
Const MAX_PATH = 260

Private Declare Sub CoTaskMemFree Lib "ole32.dll" (ByVal hMem As Long)
Private Declare Function lstrcat Lib "kernel32" Alias "lstrcatA" _
(ByVal lpString1 As String, ByVal lpString2 As String) As Long
Private Declare Function SHBrowseForFolder Lib "shell32" _
(lpbi As BrowseInfo) As Long
Private Declare Function SHGetPathFromIDList Lib "shell32" _
(ByVal pidList As Long, ByVal lpBuffer As String) As Long

Private Sub Form_Load()
    'KPD-Team 1998
    'URL: http://www.allapi.net/
    '[email protected]
    Dim iNull As Integer, lpIDList As Long, lResult As Long
    Dim sPath As String, udtBI As BrowseInfo

    With udtBI
        'Set the owner window
        .hWndOwner = Me.hWnd
        'lstrcat appends the two strings and returns the memory address
        .lpszTitle = lstrcat("C:\", "")
        'Return only if the user selected a directory
        .ulFlags = BIF_RETURNONLYFSDIRS + BIF_USENEWUI
    End With

    'Show the 'Browse for folder' dialog
    lpIDList = SHBrowseForFolder(udtBI)
    If lpIDList Then
        sPath = String$(MAX_PATH, 0)
        'Get the path from the IDList
        SHGetPathFromIDList lpIDList, sPath
        'free the block of memory
        CoTaskMemFree lpIDList
        iNull = InStr(sPath, vbNullChar)
        If iNull Then
            sPath = Left$(sPath, iNull - 1)
        End If
    End If

    MsgBox sPath
End Sub

 
Odgovor na temu

trivuns
novi sad

Član broj: 31720
Poruke: 6
*.metrohive.net



Profil

icon Re: Common Dialog - Kako (Browse For Folder)?09.08.2004. u 10:04 - pre 223 meseci
http://ccrp.mvps.org/index.html?controls/ccrpfiledlgdll6.htm
 
Odgovor na temu

mladenovicz
Zeljko Mladenovic
Xoran Technologies, Inc., Ann Arbor, MI,
USA / Software Engineer
Ann Arbor, MI, USA

Član broj: 6598
Poruke: 2065
*.bg.wifi.vline.verat.net.

Jabber: mladenovicz@elitesecurity.org
ICQ: 95144142
Sajt: yubc.net/~mz


Profil

icon Re: Common Dialog - Kako (Browse For Folder)?09.08.2004. u 10:29 - pre 223 meseci
@trivuns:Ovo sto si ti postovao je subclassingovan common dialog, kojem mozes da menjas captione kontrola i mozes da dodajes nove kontrole common dialogu. Mislim da sa ovim ne moze da se dobije dijalog koji je trazio icobh.
 
Odgovor na temu

icobh
Igor Pejašinović
Network Admin
Navigo SC d.o.o.
Banja Luka

Član broj: 18738
Poruke: 1319
*.teol.net

Sajt: www.nsc.ba


+4 Profil

icon Re: Common Dialog - Kako (Browse For Folder)?09.08.2004. u 10:47 - pre 223 meseci
Sa ovim gore što je željko napisao ja sam dobio onaj dijalog. Malo sam kod prepravio,odnosno napravio od njega funkciju u ubacio u modul i kad god pozovem tu f-ju otvara mi se željeni dijalog.
I ♥ ♀

Ovaj post je zlata vrijedan!
 
Odgovor na temu

MACTEPx

Član broj: 47593
Poruke: 341
*.dialup.neobee.net.



+5 Profil

icon Re: Common Dialog - Kako (Browse For Folder)?09.08.2009. u 12:23 - pre 162 meseci
A da li moze da se podesi pocetna putanja do nekog foldera tako da ne moram rucno da krecem od my computera i trazim neki folder nego odmah da se on prikaze kao podrazumevana vrednost?
#include <iostream.h>
void main()
{
cout << "Pozdrav...";
}
 
Odgovor na temu

[es] :: Visual Basic 6 :: Common Dialog - Kako (Browse For Folder)?

[ Pregleda: 1884 | Odgovora: 5 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.