Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Directory list dialog?

[es] :: C/C++ programiranje :: Directory list dialog?

[ Pregleda: 3027 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Predrag Damnjanovic
Predrag Damnjanovic
Nis, Srbija

Član broj: 141
Poruke: 1305
*.verat.net

Sajt: www.mycity.rs


+1 Profil

icon Directory list dialog?06.10.2003. u 13:32 - pre 208 meseci
Postoji li gotova funkcija koja otvara dialog sa direktorijumima, thread-asto poredjani?
To obicno imate kod instalacija, kada birate u kom direktorijumu zelite da se program instalira, kliknete na Browse, i dobijete dialog gde birate direktorijum, ili ga kreirate...

Ako ne postoji WinAPI funkcija za to, onda bar neki sors, biblioteka, bilo sta...

Znam da postoji GetOpenFileName(), ali to nije to... i u FLTK-u ima File_Browser dialog, ali meni treba za direktorijume...
 
Odgovor na temu

mladenovicz
Zeljko Mladenovic
Xoran Technologies, Inc., Ann Arbor, MI,
USA / Software Engineer
Ann Arbor, MI, USA

Član broj: 6598
Poruke: 2065
*.yubc.net

Jabber: mladenovicz@elitesecurity.org
ICQ: 95144142
Sajt: yubc.net/~mz


Profil

icon Re: Directory list dialog?06.10.2003. u 13:39 - pre 208 meseci
Ja u VBu koristim API. Mozda ti ovo pomogne:
Code:

Public Type BrowseInfo
   hWndOwner      As Long
   pIDLRoot       As Long
   pszDisplayName As Long
   lpszTitle      As Long
   ulFlags        As Long
   lpfnCallback   As Long
   lParam         As Long
   iImage         As Long
End Type

Public Declare Function SHBrowseForFolder Lib "shell32" (lpbi As BrowseInfo) As Long 
Public Declare Function SHGetPathFromIDList Lib "shell32" (ByVal pidList As Long, ByVal lpBuffer As String) As Long


[Ovu poruku je menjao mladenovicz dana 06.10.2003. u 15:42 GMT]
 
Odgovor na temu

tweeester
Ivan Arandjelovic
bg yu

Član broj: 724
Poruke: 882
*.kc.vicert.com

Sajt: www.javasvet.net


Profil

icon Re: Directory list dialog?06.10.2003. u 13:40 - pre 208 meseci
To sto ti treba radi COM componenta ali ne mogu napamet da ti dam primer, znam da u Shell API-ju ima uradjena pomocna funkcija za taj posao (u sustini sakrije kreiranje i pozivanje COM objekta) .. ne znam dal se nekako zvala ShellBrowseXXX ili tako nekako .. pogledaj Shell API u svakom slucaju

p.s.Eto, dok ja nakucah ovo covek pre mene postova ono o cemu govorim
<< tko leti vrijedi, tko ne leti ne vrijedi >>
 
Odgovor na temu

Beban
Beograd

Član broj: 6351
Poruke: 39
*.ppp-bg.sezampro.yu



Profil

icon Re: Directory list dialog?08.10.2003. u 00:05 - pre 208 meseci
Postoji funkcija, definisana je u Shell32.dll i zove se SHBrowseForFolder.
Kao argument joj se predaje struktura BROWSEINFO.
Tako možeš dobiti dijalog sa folderima u obliku stabla.

Neuporedivo lakša za korišćenje je MFC klasa CFileDialog, pomoću koje možeš dobiti dijalog sa folderima u obliku liste.

Ako je to ono što si mislio pod "thread-asto raspoređeni".
 
Odgovor na temu

[es] :: C/C++ programiranje :: Directory list dialog?

[ Pregleda: 3027 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.