Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Borland c++ 6 protiv VC++.NET ? mogucnosti VC++.NET?

[es] :: C/C++ programiranje :: Borland c++ 6 protiv VC++.NET ? mogucnosti VC++.NET?

[ Pregleda: 2734 | Odgovora: 2 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

zeljan_znanja
Edy murphy

Član broj: 18414
Poruke: 10
*.as54.ze.bih.net.ba.



Profil

icon Borland c++ 6 protiv VC++.NET ? mogucnosti VC++.NET? 07.08.2004. u 10:01 - pre 212 meseci
Molba!

U velikoj sam nedoumici! dvoumim se izmedju VC++.NET, i Borland c++.

imam solidno znanje iz c++, jer sam ga ucio na fakultetu a radio sam u borlandu c++ 4,5

Medjutim, pojma nemam o ovim alatima. Znam da je u .Net tehnologji uneseno mnogo izmjena sa pojavom frameworka, itd. znam da se u Borlandu c++ 6 radi dosta jednostavno i vrlo laho se prave forme. za Vc++ .NET nisam cak ni siguran da li se mogu praviti vizuelno forme, ili se pak mora " rucno" praviti??

dakle, molim ovu iskusniju raju s foruma za nekoliko pametnih savjeta..

otprilike moje su pitanja:

1 VC++.NEt <-->BC++6
2 VC++.NET- pravljenje formi HOW? dali preko MFC-a, ili ovaj novi FRAMEWORK.. ?
3 Kakva je povezanost i slicnost izmedju ASP.NET i VS c++.NET??


VEELIKA hvala in forward!

ps: brine me .net studio, jer, cim otvorim VB.NET projekat iskoci mi forma, c# projekat iskoci mi forma, dok, nakon pokretanja c++ projekta ne dobijem takvu mogucnost!!!


hello world
 
Odgovor na temu

veljaradenkovic
Velja Radenkovic
Beograd

Član broj: 2977
Poruke: 281
*.ptt.yu

ICQ: 147120023


Profil

icon Re: Borland c++ 6 protiv VC++.NET ? mogucnosti VC++.NET? 07.08.2004. u 15:50 - pre 212 meseci
1. Visual C++.net


2. Sto se tice vizarda ("iskace forma") nije postojao u proslom releas-u za C++.net ali u VS 2003 postoji dako da ces isto da dodajes buttone i ostale stvari kao u VB-u.

Za izradu korisnickih interfejsa koristi System.Windows.Forms (dakle .net framework) a ne MFC.

3. ASP.NET moze da se pise u svim .net jezicima pa i u C++.net-u i to bez razlike; ne bih dalje da ti objasnjavam zasto je ovo najnormalnija stvar ali razmisli kako delovi istog .NET programa mogu da budu pisani u razlicitim .net jezicima pa povuci analogiju.

Ovo sve gore je moje razmisljanje - stav, ako neko misli drugacije neka izlozi svoje misljenje bez osvrta na moj odgovor.
 
Odgovor na temu

zeljan_znanja
Edy murphy

Član broj: 18414
Poruke: 10
*.as54.ze.bih.net.ba.



Profil

icon Re: Borland c++ 6 protiv VC++.NET ? mogucnosti VC++.NET? 09.08.2004. u 12:39 - pre 212 meseci
hvala prijatelju, imas moju ogromnu zahvalnost...
ako se ove tvoje tvrdnje pokaazu tacnim, mislim da si mi u mnogome pomogao!...
hvala puno anyway
pozdrav!

a ostali.. imaju li neki komentar?

hello world
 
Odgovor na temu

[es] :: C/C++ programiranje :: Borland c++ 6 protiv VC++.NET ? mogucnosti VC++.NET?

[ Pregleda: 2734 | Odgovora: 2 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.