Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Koja je razlika izmedju C# .net i VB .net-a?

[es] :: .NET :: .NET Desktop razvoj :: Koja je razlika izmedju C# .net i VB .net-a?

[ Pregleda: 6225 | Odgovora: 7 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

arsa x
Srdjan Arsic
Beograd

Član broj: 11158
Poruke: 197
*.ppp-bg.sezampro.yu

ICQ: 219800682
Sajt: www.internetdizajn.com


Profil

icon Koja je razlika izmedju C# .net i VB .net-a?15.08.2003. u 20:17 - pre 200 meseci
Imao sam priliku da prepravljam jednu C# skriptu u VB.NET.
Interesujeme koja je razlika, posto sam primetio da osim sintakse nema neke razlike.
Koja je razlika izmedju C# .net i VB .net-a?



Aj sad odo
 
Odgovor na temu

Dragi Tata
Malo ispod Kanade

Član broj: 1958
Poruke: 3906
199.171.112.*



+6 Profil

icon Re: Koja je razlika izmedju C# .net i VB .net-a?15.08.2003. u 20:59 - pre 200 meseci
http://support.microsoft.com/?kbid=308470
 
Odgovor na temu

arsa x
Srdjan Arsic
Beograd

Član broj: 11158
Poruke: 197
*.ppp-bg.sezampro.yu

ICQ: 219800682
Sajt: www.internetdizajn.com


Profil

icon Re: Koja je razlika izmedju C# .net i VB .net-a?15.08.2003. u 21:28 - pre 200 meseci
Da tako sam mislio.
Koja je svrha postojanja jezika koji su toliko slicni.
Jedino zbog lakseg uklapanja programena koji su radili c++/java->C# i vb6->VB.NET....

Aj sad odo
 
Odgovor na temu

degojs

Član broj: 4716
Poruke: 5096



+51 Profil

icon Re: Koja je razlika izmedju C# .net i VB .net-a?16.08.2003. u 16:25 - pre 200 meseci
Pa svrha je upravo u tome da imaš izbor. Većina .NET jezika je slična jer koriste .NET. Ono što je realno u radu sa Visual Studio-m drugačije je to da VB.NET ima pozadinsko kompajliranje i da nije case sensitive, što, ruku na srce, nije značajna stvar osim kod nekih manjih projekata.
Commercial-Free !!!
 
Odgovor na temu

Dragi Tata
Malo ispod Kanade

Član broj: 1958
Poruke: 3906
..ndg-pm4-2.dialup.nethere.net



+6 Profil

icon Re: Koja je razlika izmedju C# .net i VB .net-a?17.08.2003. u 00:28 - pre 200 meseci
Hmmm, ne bih se složio da su toliko slični. VB.NET je pravljen za ljude sa VB6 iskustvom i jezik je prilagođen njima (late binding, With...End With, itd...), a C# je za ljude sa Java/C++ iskustvom (preklapanje operatora, signed i unsigned varijante, mogućnost rada sa pointerima). U početku sam najviše koristio C#, a kako vreme prolazi, sve više Managed Extensions for C++. Sad mi C# služi samo za kratke skripte ili recimo ASP.NET.
 
Odgovor na temu

degojs

Član broj: 4716
Poruke: 5096



+51 Profil

icon Re: Koja je razlika izmedju C# .net i VB .net-a?23.08.2003. u 19:29 - pre 199 meseci
Preklapanje operatora?
- Sledeća verzija VB.NET, isto kao i Code Generics.

Signed i Unsigned?
- Hmm.. ne znam na šta ciljaš?

Pointeri?
- E ovo mi je interesantno. Dakako da C# ima tu mogućnost, ali jesi li ti kada koristio iste u C#? Nije li to jedan od razloga da se ostane ili pređe na C++? Mislim ako je zbog brzine, onda bolje C++ celim putem zar ne? Npr. da te citiram: "Sad mi C# služi samo za kratke skripte ili recimo ASP.NET." --- koliko tamo pointeri imaju mesta?

Ne, za sada, ne vidim iole značajniju razliku. Slažem se da su zbog sintakse namenjeni različitim grupama (VB vs Java/C) ali meni lično to ne znači ništa.

Commercial-Free !!!
 
Odgovor na temu

Dragi Tata
Malo ispod Kanade

Član broj: 1958
Poruke: 3906
..g-c5300-3.dialup.nethere.net



+6 Profil

icon Re: Koja je razlika izmedju C# .net i VB .net-a?23.08.2003. u 20:01 - pre 199 meseci
Citat:
Preklapanje operatora?
- Sledeća verzija VB.NET, isto kao i Code Generics.


Čuo sam, ali govorim o trenutnim verzijama.

Citat:
Signed i Unsigned?


U C#u imaš int i uint. Prvi može da ima i negativne vrednosti, a drogi je veći ili jednak nuli. Koliko znam, VB.NET ima samo signed varijantu.

Citat:
Pointeri?
- E ovo mi je interesantno. Dakako da C# ima tu mogućnost, ali jesi li ti kada koristio iste u C#?


Jok :) Čak i ne znam kako se pointeri koriste u C#u, osim da se koristi ključna reč unsafe

Uglavnom, nije mi bila namera da tvrdim da je C# bolji/gori od VB.NET-a, već samo da ima razlike. Ako ne u mogućnostima, onda bar u pristupu.
 
Odgovor na temu

degojs

Član broj: 4716
Poruke: 5096



+51 Profil

icon Re: Koja je razlika izmedju C# .net i VB .net-a?23.08.2003. u 20:25 - pre 199 meseci
Citat:
U C#u imaš int i uint. Prvi može da ima i negativne vrednosti, a drogi je veći ili jednak nuli. Koliko znam, VB.NET ima samo signed varijantu.


Ma hehehe znam to, nego sam hteo da vidim da li baš na to misliš.

.NET ima tip System.UInt32 (kao i UInt16 i UInt64), pa je tako sasvim moguće:

Dim i As UInt32

E sad jeste "malo" nezgodno korištenje u VB.NET-u: mora da se vrši konverzija pomoću System.Convert .. Sad sam proverio, ni matematika nije podržana nad istim tipom što zaista nisam znao. Dakle, ima, ali je praktično neupotrebljivo :)



Commercial-Free !!!
 
Odgovor na temu

[es] :: .NET :: .NET Desktop razvoj :: Koja je razlika izmedju C# .net i VB .net-a?

[ Pregleda: 6225 | Odgovora: 7 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.