"Da li imas bolje objasnjenje?" (srki)
Kad bi krenuli u potragu za konacnim rjesenjem morali bi preseliti na drugi forum.
Jer pokusat preko jedne nauke bi tesko bilo.
Ali ima jedna stvarcica u svemu tome..vezano za Nauku.
Vrhunsko umijece igranja biljara pocivalo je na saznanju da se biljarska kugla, koje je pod odredjenim uglom, odredjenom brzinom udara u rub biljara, UVIJEK odbija pod istim uglom. Ovo medjutim nije slucaj na razini subatomskih cestica.
Kad bi kugle za biljar bili elektroni, a rubovi stola atom, elektron bi se prilikom udara mogao kretati jednom od mnogih putanja. Nemoguce je predvidjeti kojom ce putanjom krenuti.
Putanje elementarnih cestica- kvantna mehanika uci da dogadjaji na kvantnoj razini - na primjer pri reakcijama elementarnih cestica sto se izvode u antiprotonskim akceleratorima ostaju u NEODREDJENOM STANJU dok ih fizicar ne pocne PROUCAVATI odnosno PROMATRATI.
p.s. Kvantna mehanika je pokazala da svijest direktno utice na materiju. Na kretanje cestica i njihovih putanja. E sad pogledat Ovaj velicanstveni Univerzum i Kreaciju i logicno se je zapitat kakva Svijest je pokrenula SVE TO (na atomskom do galaktickog nivoa).. Mi smo, trenutno, u stanju da svjesno utjecemo na putanju elektrona -logicno je dakle -da cemo u neko dogledno vrijeme nauciti nesto mnogo vise od "usmjeravanja".. Kad se to desi onda ce se covjek konacno osloboditi iluzije materije (Iluzija Maye). Na kraju, krajeva, mi smo dio te kosmicke-svijesti.
-zato sam spominjao mjenjanje foruma :)
Adagio