Citat:
techgirl: alex
Kapiram da se treba potruditi ali isto tako kapiram zasto malo ljudi uopste koristi linux...
Zato sto uopste nije friendly!
Iskreno meni se jako dopada i upravo ga stavljam ali me odbija elitisticki stav izvesnog broja korisnika istog koji prave svojevrsne *uckin` comunity-e.
Potpuno pogresna pretpostavka - Linux koristi malo ljudi
ne zbog elitistickog stava iskusnih linux korisnika prema pocetnicima vec zato sto velika vecina potencijalnih Linux korisnika odustane od Linux sistema jer
ih mrzi da citaju dokumentaciju i traze resenje na Internetu uz pomoc pretrazivaca!
Linux zajednica je poznata po tome sto pruza ogromnu pomoc pocetnicima - daleko vise od bilo koje druge grupe. Zato i postoji toliko dokumentacije na Internetu, HOWTO dokumenata, mailing lista, foruma i slicnih nacina kojima Linux zajednica pruza pomoc ostalima, narocito pocetnicima.
Moras imati u vidu da je to pomoc iskljucivo na dobrovoljnoj osnovi, sto igra kljucnu ulogu u celoj prici - pomoc ce biti pruzena onima kojima stvarno i treba, a ne lenjivcima koji cekaju sve na gotovo, koje mrzi da procitaju ijedan red dokumentacije (
sto bih citao bilo sta kad mogu da smaram ostale je samo jedan od stavova takvih ljudi) i jos javno ismevaju ljude koji pokusavaju da im pomognu.
Korisnik de_bill je upravo jedan od tih koji cekaju sve na gotovo. Razumem ja da je on pocetnik, svaki pocetak je tezak - ali sa takvim drskim stavom nece mnogo postici. Kako bi se ti osecala da ti neko trazi da mu pomognes a pritom je u isto vreme drzak i bezobrazan prema tebi? Da li bi mu pomogla?
Da je korisnik de_bill hteo da nesto nauci, prvo bi procitao gresku, uocio deo koji sam mu ja izdvojio, propustio to kroz Google ili nesto slicno dobio bi
linkove ka mailing listama i dokumentaciji gde je objasnjeno resenje problema.
Nicim nije pokazao da se bar malo potrudio da pronadje resenje problema - zar ti to ne deluje pomalo cudno?
Daleko od toga da nastupam sa nekakvim elitistickim stavom, naprotiv! Ponekad se desi da nastupim malo ostrije, ali to je iskljucivo rezultat drskosti druge strane.
Pozdrav,
alex.
Alex: My favorite site is
http://localhost/
R.J. Oppenheimer: "I am become death, destroyer of worlds" (1945 AD)
tweet.13x ||
linkedin.13x