Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

ALSA 1.0.5 problem

[es] :: Linux :: ALSA 1.0.5 problem

[ Pregleda: 1908 | Odgovora: 6 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

bojan_bozovic

Član broj: 29028
Poruke: 3292
*.info-net.co.yu

Sajt: angelstudio.org


+392 Profil

icon ALSA 1.0.5 problem15.07.2004. u 17:58 - pre 211 meseci
Koristim Linux 2.4.26 + ALSA 1.05 (najnovija).
Nema zvuka u KDE 3.2.3 (dobijam poruku da arts ne može otvoriti device default)
artswrapper je suid root i startuje se
Mogu da koristim OSS i da udarim chmod 777 /dev/dsp , al´ mi se to ne sviđa baš.

EDIT: chmod 666 /dev/snd/pcmC0D0p mi daje zvuk, ali KDE system notifications ne daju zvuk. Uosltalom, mora postojati elegantnije rešenje, uz KDE 3.1.4 koji dolazi uz Slackware 9.1 nije ništa slično bilo potrebno nakon upgrade-a na ALSA 1.05...Nešto očigledno treba da je suid root, ali šta?
 
Odgovor na temu

impaque
Ivan Savčić
YUnet International
Beograd, Zvezdara

Član broj: 717
Poruke: 939
*.nat-pool.bgd.sbb.co.yu

ICQ: 27215173
Sajt: www.imped.net


Profil

icon Re: ALSA 1.0.5 problem15.07.2004. u 21:15 - pre 211 meseci
Isključi Arts u opcijama.
 
Odgovor na temu

tarla

Član broj: 15527
Poruke: 1648



+42 Profil

icon Re: ALSA 1.0.5 problem23.07.2004. u 00:14 - pre 211 meseci
jel to rijesilo problem?
gdje se to iskljucuje?

ja sam to rijesio koristenjem Enlightended sound deamon-a umjsto alsa-e samo nije mi zvuk kako sa alsom.


 
Odgovor na temu

bojan_bozovic

Član broj: 29028
Poruke: 3292
*.info-net.co.yu

Sajt: angelstudio.org


+392 Profil

icon Re: ALSA 1.0.5 problem23.07.2004. u 00:24 - pre 211 meseci
Evo ovako:

Imam dve konfiguracije, sa kernelom 2.4.22 i 2.4.26
Distribucija Slackware 9.1 + XFree 4.40 + KDE 3.23

Samo sam kompajlirao alsu. Arts radi. Ja nisam našao nikakvu opciju za isključivanje.
problem je bio u tome da su svi fajlovi u /dev/snd imali dozvole 622 (da, bili su dostupni za pisanje svakome, ali ne i za čitanje!)
 
Odgovor na temu

tarla

Član broj: 15527
Poruke: 1648



+42 Profil

icon Re: ALSA 1.0.5 problem23.07.2004. u 00:34 - pre 211 meseci
kod mene je slack 10 i vec ima instalisanu alsu. kada iskljucim Enable the sound system onda mi se ne pali arts pri boot-u (i ne sipisuje ona poruka sto si naveo). onda xmms radi sa alsom i zvuk je super ali ni jedan drugi program nema mogucnost da "pjeva".

koje si dozvole postavio za fajlove u /dev/snd?


 
Odgovor na temu

bojan_bozovic

Član broj: 29028
Poruke: 3292
*.info-net.co.yu

Sajt: angelstudio.org


+392 Profil

icon Re: ALSA 1.0.5 problem23.07.2004. u 13:34 - pre 211 meseci
chmod 666 /dev/snd/*
 
Odgovor na temu

tarla

Član broj: 15527
Poruke: 1648



+42 Profil

icon Re: ALSA 1.0.5 problem27.07.2004. u 11:47 - pre 211 meseci
probao sam ne radi!
jbga skontacu nesto


 
Odgovor na temu

[es] :: Linux :: ALSA 1.0.5 problem

[ Pregleda: 1908 | Odgovora: 6 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.