Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Detektovanje language podesavanja

[es] :: .NET :: Detektovanje language podesavanja

[ Pregleda: 4258 | Odgovora: 2 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Subgate
Dario Djurica
Web Developer (c#)
Novi Sad

Član broj: 1581
Poruke: 66
*.netpro.co.yu

ICQ: 144658033


Profil

icon Detektovanje language podesavanja 14.07.2004. u 13:31 - pre 197 meseci
Treba pravim sajt na vise jezika pa treba na prvoj strani da postavim redirect ka odgovarajucim stranama u zavisnosti od jezika kojim posetilac prica...kako je najbolji nacin za detektovanje jezika ili lokacije posetioca sajta ?
Ja verujem da svim elektricnim stvarima dim daje zivot, kad ih on jednom napusti tesko da ce vise ikad da rade.
 
Odgovor na temu

Subgate
Dario Djurica
Web Developer (c#)
Novi Sad

Član broj: 1581
Poruke: 66
*.netpro.co.yu

ICQ: 144658033


Profil

icon Re: Detektovanje language podesavanja 15.07.2004. u 11:12 - pre 197 meseci
ja koristim
string test = HttpContext.Current.Request.UserLanguages[0];
jeli to pametan nacin ?
postoji i nesto kao: CultureInfo.CurrentCulture.ToString(); i CultureInfo.CurrentUICulture.ToString();...
Ja verujem da svim elektricnim stvarima dim daje zivot, kad ih on jednom napusti tesko da ce vise ikad da rade.
 
Odgovor na temu

ZokiR
Zoran Radojković
Melburn, Australija

Član broj: 15986
Poruke: 109
*.nexnet.net.au



Profil

icon Re: Detektovanje language podesavanja 16.07.2004. u 01:07 - pre 197 meseci
Korišćenje HttpContext.Current.Request.UserLanguages[] podrazumeva da je korisnik podesio svoj preferirani jezik u browseru, što naravno većina ne uradi. Pored toga postoje neke nekompatibilnosti između vrednosti koje ovaj niz sadrži i .NET CultureInfo klase—na primer, ako korisnik izabere srpski kao prvi jezik, UserLanguages[0] vraća "sr" što nije moguće direktno iskoristiti za inicijalizovanje CultureInfo objekta zato što ovaj zahteva i specifikaciju lokacije i pisma za srpski ("sr-SP-Latn" ili "sr-SP-Cyrl"), za razliku od jezika koji imaju samo jedno pismo gde je moguće kreirati i 'neutralne' CultureInfo objekte bez informacije o lokaciji.

Mislim da je najbolje da pokušaš da detektuješ korisnikov jezik iz UserLangages[], ali da obavezno omogućiš manuelnu promenu izabranog jezika.
 
Odgovor na temu

[es] :: .NET :: Detektovanje language podesavanja

[ Pregleda: 4258 | Odgovora: 2 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.