Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

kako da napravim program koji mi otvara stranicu i u nju kuca pwd i uname?

[es] :: Skript jezici :: kako da napravim program koji mi otvara stranicu i u nju kuca pwd i uname?

[ Pregleda: 4301 | Odgovora: 17 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Thingol

Član broj: 30000
Poruke: 6
212.62.48.*



Profil

icon kako da napravim program koji mi otvara stranicu i u nju kuca pwd i uname?11.07.2004. u 22:49 - pre 195 meseci
ne znam da li je ovo pravo mesto za ovo pitanje ali unapred hvala

zheleo bih da napravim neki programchitj ili skriptu or slichno koja tje da radi sledetje:
otvoritje mi internet adresu u nju ukucati username i pwd i to raditi svakih 5-10 minuta....
zashto ovo zhelim .. pa imam wireless koji puca svakih par minuta pa moram da se konstantno loginujem ... a zheleo bih da mogu ostaviti download preko notji a da mi neki prog stalno radi gore navedeno


hvala unapred na odgovoru !
 
Odgovor na temu

-zombie-
Tomica Jovanovic
freelance programmer
ni.ac.yu

Član broj: 4128
Poruke: 3448
195.252.85.*

Sajt: localhost


+4 Profil

icon Re: kako da napravim program koji mi otvara stranicu i u nju kuca pwd i uname?12.07.2004. u 15:02 - pre 195 meseci
pa nije loše mesto za pitanje, zato što se ovo može doraditi sa uz pomoć većine skript jezika..

e sad, najlakše će verovatno biti sa nekim jezikom sa kojim si bar koliko-toliko upoznat. i mada perl ima za ovo najbolje alate (mechanize mi pada na pamet), sam jezik je teži od recimo PHPa i pythona, tako da..

i teško da ti bilo ko ovo može odraditi "na daljinu", tj bez poznavanja strukture stranice, da li se koristi HTTP autentifikacija ili "login stranica" sa kolačićima i slično..

moraćeš ili sam da se potrudiš (uz našu pomoć) ili da saznaš i izneseš više detalja..
 
Odgovor na temu

zsteva

Član broj: 503
Poruke: 31
195.252.80.*

ICQ: 26239191


Profil

icon Re: kako da napravim program koji mi otvara stranicu i u nju kuca pwd i uname?14.07.2004. u 16:38 - pre 195 meseci
curl cini cuda.
wget takodjer za download

ako si windows user ima toga za windows, ali je malko nezgodnije.
 
Odgovor na temu

Thingol

Član broj: 30000
Poruke: 6
212.62.48.*



Profil

icon Re: kako da napravim program koji mi otvara stranicu i u nju kuca pwd i uname?16.07.2004. u 03:56 - pre 195 meseci
pa ovako ako neko zheli da pomogne mozhe da ode da vidi na wlogin.tippnet.co.yu
ne znam dal tje neko uspeti da otvori adresu .... ali ako uspe znatje shta zhelim ...

ne znam dal je http autentifikacija ili login stranica ;-) poshto bash nisam upoznat sa ovim terminima hehe
ali stranica izgleda ovako
|---------------------------|
|......................................|
|......................................|
|......................................|
|....username......................|
|....password......................|
|.................LOGIN.............|
|......................................|
|......................................|
|---------------------------|
kod polja username i password se treba kucati ono shto ja zhelim
a login je dugme koje treba da se klikne da bi se ovo uspeshno izvelo ... jedino znanje programiranja or slichno je visual basic :-) nadam se da je sada jasnije , ljudima koji zhele da mi pomognu, shta zhelim da uradim .

hvala
 
Odgovor na temu

risk
Srdjan Rosic
moj radni sto / freelancing
Dublin, Ireland

Član broj: 5723
Poruke: 278
*.verat.net

Jabber: srdjan.rosic@gmail.com
ICQ: 92276228
Sajt: www.sietf.org


+2 Profil

icon Re: kako da napravim program koji mi otvara stranicu i u nju kuca pwd i uname?16.07.2004. u 06:01 - pre 195 meseci
posalji nam source ili jos bolje i url te stranice pa bi smo verovatno mogli da napravimo neki shell script za telnet koji ce raditi post ako nije https:// a ako jeste videcemo ostatak kad pogledamo stranicu.
 
Odgovor na temu

Goran Rakić
Beograd

Član broj: 999
Poruke: 3766

Sajt: blog.goranrakic.com


+125 Profil

icon Re: kako da napravim program koji mi otvara stranicu i u nju kuca pwd i uname?16.07.2004. u 14:21 - pre 195 meseci
a šta se dešava nakon prijave, da li treba kliknuti na još neki link ili je dovoljno samo se prijaviti?
http://sr.libreoffice.org — slobodan kancelarijski paket, obrada teksta, tablice,
prezentacije, legalno bez troškova licenciranja
 
Odgovor na temu

Shadowed
Vojvodina

Član broj: 649
Poruke: 12655



+4655 Profil

icon Re: kako da napravim program koji mi otvara stranicu i u nju kuca pwd i uname?16.07.2004. u 14:53 - pre 195 meseci
Samo ti daj link...
 
Odgovor na temu

Thingol

Član broj: 30000
Poruke: 6
212.62.48.*



Profil

icon Re: kako da napravim program koji mi otvara stranicu i u nju kuca pwd i uname?17.07.2004. u 04:18 - pre 195 meseci
pa dao sam vam gore :-) ali evo da ponovim

wlogin.tippnet.co.yu
 
Odgovor na temu

_owl_

Član broj: 318
Poruke: 1042
*.verat.net



+3 Profil

icon Re: kako da napravim program koji mi otvara stranicu i u nju kuca pwd i uname?17.07.2004. u 14:19 - pre 195 meseci
A mozda samo njihovi klijenti imaju pristup toj strani??
Uglavnom ako se logujes preko HTML forme (kao sto to radis ovde) onda treba da posaljes ispravno generisan POST zahtev na stranu koja je naznacena u action atributu forme.
Owl
 
Odgovor na temu

Shadowed
Vojvodina

Član broj: 649
Poruke: 12655



+4655 Profil

icon Re: kako da napravim program koji mi otvara stranicu i u nju kuca pwd i uname?17.07.2004. u 14:54 - pre 195 meseci
Citat:
Thingol: pa dao sam vam gore :-) ali evo da ponovim

wlogin.tippnet.co.yu
Sory, nisam video. Samo, ja ne mogu da otvorim taj link...
 
Odgovor na temu

Thingol

Član broj: 30000
Poruke: 6
212.62.48.*



Profil

icon Re: kako da napravim program koji mi otvara stranicu i u nju kuca pwd i uname?17.07.2004. u 17:58 - pre 195 meseci
pa izgleda da samo korisnici tippneta (provajder) mogu da otvore tu stranicu ...

Citat:
_owl_: A mozda samo njihovi klijenti imaju pristup toj strani??
Uglavnom ako se logujes preko HTML forme (kao sto to radis ovde) onda treba da posaljes ispravno generisan POST zahtev na stranu koja je naznacena u action atributu forme.

da logujem se preko HTML forme ... ali te dalje ne razumem :-) pa te molim da mi objasnish shta si hteo retji :-) i ako znash da mi pomognesh u vezi problema ... tj u vezi programchitja ... skripte shta li je vetj koju bih zheleo da napravim
thanx
 
Odgovor na temu

Shadowed
Vojvodina

Član broj: 649
Poruke: 12655



+4655 Profil

icon Re: kako da napravim program koji mi otvara stranicu i u nju kuca pwd i uname?17.07.2004. u 20:09 - pre 195 meseci
Otvoris tu stranu, ides View>Source (za IE ili Operu), snimis to, zipujes i prikacis uz poruku.
 
Odgovor na temu

-zombie-
Tomica Jovanovic
freelance programmer
ni.ac.yu

Član broj: 4128
Poruke: 3448
195.252.85.*

Sajt: localhost


+4 Profil

icon Re: kako da napravim program koji mi otvara stranicu i u nju kuca pwd i uname?17.07.2004. u 20:15 - pre 195 meseci
jedino možda neće raditi ako se koriste kolačići za sesiju..

da bi to proverio, isključi cookies u tvom browseru, pa probaj da se loguješ i aktiviraš internet.. ako upali, na konju si.. ;)

(tj, ako ti to prođe, snimi tu login stranicu dok su ti kolačići isključeni)

 
Odgovor na temu

_owl_

Član broj: 318
Poruke: 1042
*.vdial.verat.net



+3 Profil

icon Re: kako da napravim program koji mi otvara stranicu i u nju kuca pwd i uname?17.07.2004. u 22:09 - pre 195 meseci
Kakve veze ima da li se koriste cookies ili ne?? On ni ne treba da prihvati odgovor sa servera posto se loguje (njemu samo treba da se loguje).

Dakle u svom omiljenom programskom jeziku treba da napravis program koji se konektuje na masinu wlogin.tippnet.co.yu na port 80. Onda treba da mu posaljes POST zahtev koji je u stvari najobicniji string i to je to (za potrebe debug-a mozes da snimis odgovor servera u neki fajl i vidis da li je to ono sto obicno dobijas, ovde te zanima samo sadrzaj izmedju <html> tagova).

Sada za format POST zahteva ne mogu bas da ti pomognem, mozes da pogledas RFC koji se odnosi na HTTP protokol, ili ce se vec naci neka dobra dusa koja ce ti sve objasniti.

Owl
 
Odgovor na temu

_owl_

Član broj: 318
Poruke: 1042
217.26.67.*



+3 Profil

icon Re: kako da napravim program koji mi otvara stranicu i u nju kuca pwd i uname?17.07.2004. u 23:22 - pre 195 meseci
Code:

POST putanja_do_strane_koja_radi_login HTTP/1.0
Host: wlogin.tippnet.co.yu
User-Agent: Mozilla/4.0
Content-Length: ovde upises duzinu stringa sa podacima (poslednja linija)
Content-Type: application/x-www-form-urlencoded

ime_username_polja=tvoj_username&ime_password_polja=tvoja_sifra


Primeti da postoji jedan blanko red (\n) izmedju header-a koje saljes i samih podataka. Takodje posle podataka treba da posaljes jos jedan red (samo \n)
Owl
 
Odgovor na temu

-zombie-
Tomica Jovanovic
freelance programmer
ni.ac.yu

Član broj: 4128
Poruke: 3448
*.beotel.net

Sajt: localhost


+4 Profil

icon Re: kako da napravim program koji mi otvara stranicu i u nju kuca pwd i uname?18.07.2004. u 21:48 - pre 195 meseci
Citat:
_owl_:
Kakve veze ima da li se koriste cookies ili ne?? On ni ne treba da prihvati odgovor sa servera posto se loguje (njemu samo treba da se loguje).


pa ima veze.. ako se npr koriste kolačići, onda ovo što si predložio neće raditi, nego moraš još da parsiraš result hedere login stranice, da pročitaš kolačić, da ga zapamtiš i da ga pošalješ u hederu kada radiš post..

a to je već malo komplikovanije (osim ako tvoj omiljeni skript jezik već nema podršku za to, knpr mechanize u perlu)..

veruj mi, imam malo iskustva sa grebanjem stranica i imitiranjem browsera..
 
Odgovor na temu

`and

Član broj: 32490
Poruke: 776
213.244.208.*

Sajt: www.bitbyterz.org


Profil

icon Re: kako da napravim program koji mi otvara stranicu i u nju kuca pwd i uname?28.08.2005. u 21:48 - pre 182 meseci
Jel mi moze neko pomoci ( jer nisam uopste upoznat sa materijom ) kako da iz moje aplikacije ( C\C++\VB ) ili nekog scripta popunim guestbook na ovoj stranici http://ctl.biz.tc/ i kliknem na submit ?

Pokusavao sam da snifam pakete pa da vidim sta se i kako salje ali mi ne ide ... tnx
 
Odgovor na temu

Shadowed
Vojvodina

Član broj: 649
Poruke: 12655



+4655 Profil

icon Re: kako da napravim program koji mi otvara stranicu i u nju kuca pwd i uname?28.08.2005. u 21:57 - pre 182 meseci
Nema potrebe da sniff-ujes. U VB-u je to 3 linije koda. Ali s' obzirom da je spam jedina svrha od toga koju ja vidim :-x.
 
Odgovor na temu

[es] :: Skript jezici :: kako da napravim program koji mi otvara stranicu i u nju kuca pwd i uname?

[ Pregleda: 4301 | Odgovora: 17 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.