Srodne teme
Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

pwd.h

[es] :: C/C++ programiranje :: pwd.h

[ Pregleda: 4097 | Odgovora: 6 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

tuzlaorg
Istanbul, Turkey

Član broj: 286
Poruke: 285



+1 Profil

icon pwd.h11.07.2001. u 01:33 - pre 275 meseci
Poceo sam caprkati oko pwd.h
I getpwgid("100")
izbaci samo jednog usera?
kako srediti to
 
Odgovor na temu

Vojislav Milunovic

Član broj: 25
Poruke: 2117
*.verat.net



+1 Profil

icon Re: pwd.h11.07.2001. u 10:19 - pre 275 meseci
Jedno prakticno pitanje? odakle ti ta funkcija ?!?
 
Odgovor na temu

tuzlaorg
Istanbul, Turkey

Član broj: 286
Poruke: 285



+1 Profil

icon Re: pwd.h15.07.2001. u 20:50 - pre 275 meseci
How the heck I know.
man pwd.h
:)
ili sta
getpwuid(0) il tako nesto :)
hihih
cucemo se
 
Odgovor na temu

Vojislav Milunovic

Član broj: 25
Poruke: 2117
*.verat.net



+1 Profil

icon Re: pwd.h15.07.2001. u 22:41 - pre 275 meseci
getpwuid postoji ali getpwgid ne postoji ;o)
 
Odgovor na temu

tuzlaorg
Istanbul, Turkey

Član broj: 286
Poruke: 285



+1 Profil

icon Re: pwd.h16.07.2001. u 00:16 - pre 275 meseci
Ma na to sam mislio :)
my bad :)
nego kako da napravim da izlista sve sa nekim uidom
:)
 
Odgovor na temu

Vojislav Milunovic

Član broj: 25
Poruke: 2117
*.verat.net



+1 Profil

icon Re: pwd.h16.07.2001. u 00:26 - pre 275 meseci
Pa imas samo jednog usera sa jednim UIDom,to je pravilo UNIX systema.E sad ako mislis da ti je neko ubacio root account bez passworda onda to uradi ovako :
Code:

#include<pwd.h>
#include<unistd.h>

#define UID 0

/* This users only may have UID 0 */
char *users[2]={"root","toor"};

int main(){
 int count = 0,invalid = 0,i = 0;
 struct passwd * user;
 while ( ( user = getpwent() ) != NULL ){
   printf("User : %sn",user->pw_name);
 if ( user->pw_uid == UID )
   count++;
 if ( user->pw_uid == UID )
   if ( strcmp(users[0],user->pw_name) && strcmp(users[1],user->pw_name) ){
      printf("Invalid root account : %sn",user->pw_name);
      invalid++;
   }
 }
 endpwent();
 if (count >= 1){
    printf("--------------------------------------n");
    printf("Number of root accounts : %dn",count);
    do {
         printf("user : %sn",users[i]);
    }while ( ++i < count);
 }
 if ( invalid > 1 )
   printf("Too much root accountsn");
}                 


Malo pogledaj kod pa vidi kako se koristi getpwent i endpwent ...
 
Odgovor na temu

tuzlaorg
Istanbul, Turkey

Član broj: 286
Poruke: 285



+1 Profil

icon Re: pwd.h16.07.2001. u 04:12 - pre 275 meseci
Ah! Super! Cist kod :) Sve se fino vidi.. :)
Thnkx za Contrib :)


[Ovu poruku je menjao tuzlaorg dana 07-15-2001 u 07:26 PM GMT]
 
Odgovor na temu

[es] :: C/C++ programiranje :: pwd.h

[ Pregleda: 4097 | Odgovora: 6 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Srodne teme
Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.