Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

string ubaciti u niz

[es] :: PHP :: string ubaciti u niz

[ Pregleda: 3227 | Odgovora: 6 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

mickey.co.ba
Miralem Halilovic
Sarajevo, BiH

Član broj: 26263
Poruke: 136
*.222.36-130.bih.net.ba.

Sajt: 11betting.com


Profil

icon string ubaciti u niz31.10.2005. u 18:23 - pre 186 meseci
kako mogu ubaciti neki string u niz odnosno kako pretvoriti string u niz.

Code:

$string = '"violina","jabuka","slon"';
$niz = array($string);
echo $niz['0'];


ovo inače treba da izbaci violina al ono sto se pojavi jeste cijeli sadržaj varijable $string!
 
Odgovor na temu

noviKorisnik
Dejan Katašić
Novi Sad

Član broj: 13216
Poruke: 4533
*.dialup.neobee.net.

Sajt: www.novikorisnik.net


+5 Profil

icon Re: string ubaciti u niz31.10.2005. u 18:37 - pre 186 meseci
Code:
$string = 'violina,jabuka,slon';
$niz = explode (',', $string);
echo $niz [0];

 
Odgovor na temu

mickey.co.ba
Miralem Halilovic
Sarajevo, BiH

Član broj: 26263
Poruke: 136
*.222.36-130.bih.net.ba.

Sajt: 11betting.com


Profil

icon Re: string ubaciti u niz31.10.2005. u 18:48 - pre 186 meseci
hvala ti al nije to to, ja moram to imati u nekom nizu iz tog razloga sto cu kasnije pretraživati taj niz sa in_array();
 
Odgovor na temu

noviKorisnik
Dejan Katašić
Novi Sad

Član broj: 13216
Poruke: 4533
*.dialup.neobee.net.

Sajt: www.novikorisnik.net


+5 Profil

icon Re: string ubaciti u niz31.10.2005. u 18:56 - pre 186 meseci
Hm, a šta nije u redu?
Code:
//  nastavak...
echo is_array ($niz) ? '$niz je niz' : '$niz nije niz';
echo '<br />';
if (is_array ($niz))
{
    echo in_array ('jabuka', $niz) ? 'ima jabuka' : 'nema jabuka';
    echo '<br />';
    echo in_array ('breskva', $niz) ? 'ima bresaka' : 'nema bresaka';
}
else
{
    echo 'nema niza';
}

 
Odgovor na temu

mickey.co.ba
Miralem Halilovic
Sarajevo, BiH

Član broj: 26263
Poruke: 136
*.222.36-130.bih.net.ba.

Sajt: 11betting.com


Profil

icon Re: string ubaciti u niz31.10.2005. u 20:54 - pre 186 meseci
et vidi ovo, kad covjek zna. hvala ti drug ja sam se gore malo zbunio kad sam citao ova tvoj kod, sorry i jos ednom hvala.

pa vidi nisam ni znao za ovo sto si ti koristio u kodu

? = if
: = else

ako sam pogrijesio javi.


hvala jos jednom, majstor si.
 
Odgovor na temu

Nemanja Avramović
Software architect
Tap medical
Beograd, Srbija

Moderator
Član broj: 32202
Poruke: 4383
*.yu1.net.

Sajt: https://avramovic.info


+45 Profil

icon Re: string ubaciti u niz31.10.2005. u 22:50 - pre 186 meseci
Citat:
? = if
: = else


tako nekako
Laravel Srbija.

[NE PRUŽAM PODRŠKU ZA PHP PREKO PRIVATNIH PORUKA!]
 
Odgovor na temu

boccio
Boris Krstović
Spoonlabs.com
nbgd

Član broj: 7594
Poruke: 2458
*.ptt.yu.

Sajt: bocc.io


+771 Profil

icon Re: string ubaciti u niz01.11.2005. u 09:56 - pre 186 meseci
(?:) operator - je tzv. kondicionalni (trinarni) operator, iliti "skracena verzija" if...else petlje.
Code:

if (test) {
    statement1;
}
else {
    statement2;
}

Code:

test ? statement1 : statement2;

Iako se ne preporucuje da se cesto koristi - iskljucivo zbog citljivosti... medjutim za ovakve neke kratke testove/primere je jako zgodan...
Jeff, one day you’ll understand that it’s harder to be kind than clever.
 
Odgovor na temu

[es] :: PHP :: string ubaciti u niz

[ Pregleda: 3227 | Odgovora: 6 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.