Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

[Access]"prevesti" latinicu u ćirilicu

[es] :: Access :: [Access]"prevesti" latinicu u ćirilicu

[ Pregleda: 9320 | Odgovora: 11 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

mkrsnic
Mario Krsnic
Kronberg, Njemačka

Član broj: 8128
Poruke: 6
*.dip.t-dialin.net

Sajt: www.krsnic.de


Profil

icon [Access]"prevesti" latinicu u ćirilicu09.02.2003. u 21:36 - pre 227 meseci
Pozdrav svima, drage kolege!

Možda može neko da mi pomogne: imam latinične tekstove u Accessovoj bazi podataka i rado bih ih "preveo" na ćirilicu. Ide li to nekako? Znate li za neki program ili možda makro u Wordu? Postoji li ijedan način da svoje latinične tekstove pretvorim u ćirilične osim prekucavanja teksta?
Unapred puno hvala!

Mario Krsnic
[email protected]

[Ovu poruku je menjao Shadowed dana 02.05.2006. u 18:19 GMT+1]
 
Odgovor na temu

impact
Vladimir Golušin
Kikinda

Član broj: 2517
Poruke: 112
212.200.76.*



Profil

icon Re: "prevesti" latinicu u ćirilicu10.02.2003. u 00:02 - pre 227 meseci
Pogledaj u download zoni sajta http://www.praktikum.co.yu
 
Odgovor na temu

Krsta
Krstić Dejan
Programer & Web Developer
Kruševac

Član broj: 2461
Poruke: 307
*.ptt.yu

Sajt: www.atec.rs


+15 Profil

icon Re: "prevesti" latinicu u ćirilicu10.02.2003. u 00:36 - pre 227 meseci
Postoji jedan makro za Word, zove se se vracko. Mozes ga skinuti ovde veoma je dobar i lak za rad.
http://www.geocities.com/CapeCanaveral/Launchpad/8396/vracko.zip

Pozdrav...
 
Odgovor na temu

impact
Vladimir Golušin
Kikinda

Član broj: 2517
Poruke: 112
212.200.76.*



Profil

icon Re: "prevesti" latinicu u ćirilicu10.02.2003. u 00:44 - pre 227 meseci
Isto to mozes pronaci i na http://www.praktikum.co.yu/office/download/index.htm plus jos par "kovertora" za ostale alate Power Point, Excel, Access...
 
Odgovor na temu

CONFIQ
♫♪♥♪♫

Član broj: 4218
Poruke: 1994
*.red.bezeqint.net

ICQ: 82327428


+10 Profil

icon Re: "prevesti" latinicu u ćirilicu10.02.2003. u 00:59 - pre 227 meseci
I da....
Evo ti http://trance-muzik.ath.cx/konvert.php <- Možeš s latinice u ćirilicu i obrnuto....

P.S. Ako ne pokazuje neke znakove kako treba javi...
 
Odgovor na temu

mkrsnic
Mario Krsnic
Kronberg, Njemačka

Član broj: 8128
Poruke: 6
*.dip.t-dialin.net

Sajt: www.krsnic.de


Profil

icon Re: "prevesti" latinicu u ćirilicu10.02.2003. u 07:13 - pre 227 meseci
Uzeo sam makro "Vraćko". Funkcionira besprekorno! Puno hvala svima na dobrim savetima!
 
Odgovor na temu

mkrsnic
Mario Krsnic
Kronberg, Njemačka

Član broj: 8128
Poruke: 6
*.dip0.t-ipconnect.de

Sajt: www.krsnic.de


Profil

icon Re: "prevesti" latinicu u ćirilicu10.02.2003. u 11:31 - pre 227 meseci
Imam na žalost još jedan problem:
Konvertirao sam u Wordu latinicu u ćirilicu i onda tekstove importirao iz HTML-formatu u tabelu Accessa 2000. Međutim, kad u Visual Basic 6-projektu pokušam učitati tekstove u tekstualna polja, to ne ide, ni u obični textbox, ni u richtextbox. Stavio sam font.charset=204.
Kada iz VisualBasica preko rtfboxa ubacujem manuelno ćirilične tekstove u bazu, onda ih tako mogu i učitati, međutim u samoj bazi su upisani u kodu ({\rtf1\ansi\deff0{\fonttbl{\f0\froman\fprq2\fcharset204{\*\ blabla) i u samoj se bazi ne mogu editirati.
Radim sa DAO 3.6.
Ima li tu neko pametnije rešenje sa konvertiranjem ćiriličnog teksta prije pohranjivanja u bazi, tako da se iz Visual Basica 6 može čitati? Ili je rešenje .NET?
 
Odgovor na temu

Krsta
Krstić Dejan
Programer & Web Developer
Kruševac

Član broj: 2461
Poruke: 307
*.ptt.yu

Sajt: www.atec.rs


+15 Profil

icon Re: "prevesti" latinicu u ćirilicu21.02.2003. u 21:01 - pre 227 meseci
Jesi li u tekst boksu pod font propertis,script odabrao CE, a ako to ne radi
probaj sa charset=1250 ili charset=1251, ovo je onako iz glave, a ako se nesto drugo setim postovacu ovde.

Pozdrav.
 
Odgovor na temu

Krsta
Krstić Dejan
Programer & Web Developer
Kruševac

Član broj: 2461
Poruke: 307
*.ptt.yu

Sajt: www.atec.rs


+15 Profil

icon Re: "prevesti" latinicu u ćirilicu21.02.2003. u 21:05 - pre 227 meseci
Mada za ovu temu bi ti bilo bolje da odes u VB Forum i tamo postujes pitanje.
 
Odgovor na temu

GeorgeT
Tovjanin Djordje

Član broj: 40595
Poruke: 1
*.ftn.ns.ac.yu.



Profil

icon Re: "prevesti" latinicu u ćirilicu28.11.2004. u 13:21 - pre 205 meseci
Da li neko zna sa koje adrese mogu da skinem program "VRACKO" za konvertovanje cirilice u latinicu. Stara adresa na geocities-u vishe ne vazhi. Ne znam koliki je dotichni program ail a ko nije suvishe velik i ako ga neko ima mozhe li mi ga mozhda poslati na e-mail <[email protected]>


Djordje:)
 
Odgovor na temu

Aleksandar Marković
Part Time Freelance Journalist

Član broj: 219
Poruke: 5220
*.verat.net.

Sajt: www.akcenat.info


+8 Profil

icon Re: "prevesti" latinicu u ćirilicu28.11.2004. u 13:51 - pre 205 meseci
Citat:
mkrsnic: Znate li za neki program ili možda makro u Wordu?


http://www.elitesecurity.org/poruka/467143
 
Odgovor na temu

broker

Član broj: 2415
Poruke: 8514
212.62.59.*



+11 Profil

icon Re: "prevesti" latinicu u ćirilicu29.11.2004. u 09:29 - pre 205 meseci
Za konverziju HTML dokumenata koristi program Vucko. Lako ga je naci preko Google-a.
 
Odgovor na temu

[es] :: Access :: [Access]"prevesti" latinicu u ćirilicu

[ Pregleda: 9320 | Odgovora: 11 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.