Citat:
Jesu li te to u Lazi naucili?
Ne, to je metod iz EU a sada cu opisati i kako sam do te informacije dosao. Nekima ovde je poznato da sam se pre par godina bavio uvozom monitora iz Holandije na slepere. E, u takvom jednom sleperu, bilo je dvadesetak monitora punih vode. kad sam nazvao poslovnog partnera i pitao o cemu se radi, ispricao mi je bas ono sto i ja vama malo iznad. Dodatno objasnjenje je bilo da posto sam ja poslao sleper nenajavljen oni nisu imali dovoljno suvih monitora. Ja sam samo preneo ono sto mi je receno bez licnih komentara, a sada kad se vec trazi od mene da komentarisem, na pamet mi padaju 3 mogucnosti:
- komercijalisti u toj firmi stalno puse neku travu (tamo je to legalno), pa im na pamet padaju neke vrlo cudne ideje, tako su se i ovoga setili
- prokisnjava im krov pa ih sramota da kazu
- to se stvarno tako radi
Ja im verujem, mada uz odredjenu dozu sumnje, iz razloga sto je posle susenja po njihovim uputstvima vecina monitora ispravno radila.
Citat:
Važi li to i za neke druge komponente kao npr. kućište (bez elektronike unutra), mislim, šta ja znam, može li nešto da zarđa :)
Ja redovno perem graficke kartice (zavuze se prasina u onaj mali kuler i ne mozes nikako drugacije ocistiti, za njih nije potrebno toliko detaljno susenje, vec posle par sati na suncu mogu da se puste u rad. Posle toga nije lose podmazati osovinu kulera.
Za kuciste ne znam, i ja sam se plasio oksidacije pa nisam probao.
@pablo
je li to mozda Sony monitor, sa ekranom premazanim onom emulzijom? Veoma tesko za odrzavanje...
Samo ti sinko (administratore) radi svoj posao.