Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

listbox1.Items.SaveToFile(); kako sta?

[es] :: Pascal / Delphi / Kylix :: listbox1.Items.SaveToFile(); kako sta?

Strane: 1 2

[ Pregleda: 4029 | Odgovora: 20 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

smjesko
Niko Nikogovic
bangladesh

Član broj: 18272
Poruke: 358
*.nn3.as52-tz.bih.net.ba.

Sajt: www.autotuning.ba


+1 Profil

icon listbox1.Items.SaveToFile(); kako sta?26.06.2004. u 18:31 - pre 197 meseci
imam jedan malo problemcic naime imam neki tekst u listboxu i sada zelim da mi taj tekst kopira u neki dokument npr *.txt i mislim da bi trebao koristiti ovu komandu
listbox1.Items.SaveToFile(); ali sta ide izmedu zagrada?
Ako neznas pitaj... ako mozes pomozi..
 
Odgovor na temu

Bojan Kopanja
Bojan Kopanja
Senior Web Developer, ZeusSoftware
Stara Pazova

Član broj: 6155
Poruke: 507
*.193.214.82.in-addr.arpa

ICQ: 346697685
Sajt: www.zeussoftware.rs


Profil

icon Re: listbox1.Items.SaveToFile(); kako sta?26.06.2004. u 18:41 - pre 197 meseci
U tim zagradama ide npr. F :)... Ma ozbiljno, stvar je krajnje jednostavna:

Code:
...........

var F:textfile;

............

assignfile(F,'nekifajl.txt');
rewrite(F);
listbox1.items.savetofile(F);
closefile(F);

..............


Eto, ovo sam pisao napamet, pa mozda ima neke greske ali to ti je u sustini to
 
Odgovor na temu

smjesko
Niko Nikogovic
bangladesh

Član broj: 18272
Poruke: 358
*.nn3.as52-tz.bih.net.ba.

Sajt: www.autotuning.ba


+1 Profil

icon Re: listbox1.Items.SaveToFile(); kako sta?26.06.2004. u 19:10 - pre 197 meseci
hmm neradi..... incompatible types string and text, i zaboravio sam dodat da te neke stavke rijeci nebitno.. slaze znaci ne da samo prepisujue nadam se da razumijes
Ako neznas pitaj... ako mozes pomozi..
 
Odgovor na temu

smjesko
Niko Nikogovic
bangladesh

Član broj: 18272
Poruke: 358
*.nn3.as52-tz.bih.net.ba.

Sajt: www.autotuning.ba


+1 Profil

icon Re: listbox1.Items.SaveToFile(); kako sta?26.06.2004. u 19:44 - pre 197 meseci
resio sam problem
listbox1.items.SaveToFile(SaveDialog2.FileName);

ali imam sledeci problem jer mi uvek prepise predhodni deo teksta koji je bio snimljen.
kada god snjimi samo prepise postojeci dio teksta novim i tako da nemam koristi sta mislite imali kakvo lepse resenje???

Pozdrav by smjesko
Ako neznas pitaj... ako mozes pomozi..
 
Odgovor na temu

Bojan Kopanja
Bojan Kopanja
Senior Web Developer, ZeusSoftware
Stara Pazova

Član broj: 6155
Poruke: 507
*.193.214.82.in-addr.arpa

ICQ: 346697685
Sajt: www.zeussoftware.rs


Profil

icon Re: listbox1.Items.SaveToFile(); kako sta?26.06.2004. u 20:31 - pre 197 meseci
Joj izvini za onu gresku, to uvek uradim, ali posto sam pisao napamet nije bilo Delphija da me obavesti o tome pa da ispravim ...

Pa ta funkcija ( SaveToFile ) ce ti uvek prepisivat postojeci fajl... Ovaj put ces upisivanje ipak morati da odradis rucno...

Evo otpriliko koda:

Code:
.................

var f:textfile;
    s:string;
    i:integer;
begin
  AssignFile( f,'nekifajl.txt' );
  Append( f );     { zbog ovoga ce dopisivati u postojeci fajl, ali sada fajl MORA da postoji, moze se i to srediti, ali bi to malo komplikovalo kod, a tebi sada samo treba sustina :) }
  for i := 1 to Listbox1.Count-1 do
  begin
    s:=ListBox1.Items.Strings[i];
    Writeln(f,s);
  end;
  CloseFile(f);

................


Evo, ovo ce da ti radi 100% ( pisano u Delphiju ovaj put )!

P.S. Na ovoj adresi imas moj tutorial za rad sa datotekama ( sve operacije nad njima su opisanje ), pa malo pogleda, nece da skodi ...
 
Odgovor na temu

hwfanatic
Branko Grbac
Beograd

Član broj: 91
Poruke: 171
*.ppp-bg.sezampro.yu



Profil

icon Re: listbox1.Items.SaveToFile(); kako sta?26.06.2004. u 20:58 - pre 197 meseci
Može to i malo elegantnije, ako mene pitaš...

Code:

procedure TForm1.Button1Click(Sender: TObject);
var
  AStream: TFileStream;
begin
  try
    if SaveDialog1.Execute
      then begin
        AStream := TFileStream.Create(SaveDialog1.FileName, fmShareDenyWrite);
        AStream.Seek(0, soFromBeginning);
        Memo1.Lines.SaveToStream(AStream);
      end
      else Exit;
  finally
    AStream.Free;
  end;
end;

Svojstvo Lines objekta Memo1 je tipa TStrings, te tu može doći i onaj tvoj ListBox, ako treba.
Yea, and from this day forth, a surface must be locked before beast or man can draw upon it!
 
Odgovor na temu

Bojan Kopanja
Bojan Kopanja
Senior Web Developer, ZeusSoftware
Stara Pazova

Član broj: 6155
Poruke: 507
*.193.214.82.in-addr.arpa

ICQ: 346697685
Sajt: www.zeussoftware.rs


Profil

icon Re: listbox1.Items.SaveToFile(); kako sta?26.06.2004. u 21:07 - pre 197 meseci
Pa dobro, moje predlog je stvarno malo "siroviji", ali je mozda i razumljiviji, osim toga tvoj primer je za Memo, a covek je lepo rekao da je u pitanju ListBox ...
 
Odgovor na temu

hwfanatic
Branko Grbac
Beograd

Član broj: 91
Poruke: 171
*.ppp-bg.sezampro.yu



Profil

icon Re: listbox1.Items.SaveToFile(); kako sta?26.06.2004. u 21:38 - pre 197 meseci
Ih, kao da je važno - pa obe klase koriste TStrings.
Nego, tvoja metoda je sasvim u redu, ali mi se učinilo da ima premalo onog "objektnog", što je, ustvari, cela poenta OP-a... :)
Yea, and from this day forth, a surface must be locked before beast or man can draw upon it!
 
Odgovor na temu

smjesko
Niko Nikogovic
bangladesh

Član broj: 18272
Poruke: 358
*.nn3.as52-tz.bih.net.ba.

Sajt: www.autotuning.ba


+1 Profil

icon Re: listbox1.Items.SaveToFile(); kako sta?26.06.2004. u 21:52 - pre 197 meseci
[Error] main.pas(575): Undeclared identifier: 'Count'
nerazumem ljudi gde gresim?

for i := 1 to Listbox1.Count(ovde daje gresku)-1 do
begin
s:=ListBox1.Items.Strings;
Writeln(f,s);
end;
CloseFile(f);
Ako neznas pitaj... ako mozes pomozi..
 
Odgovor na temu

hwfanatic
Branko Grbac
Beograd

Član broj: 91
Poruke: 171
*.ppp-bg.sezampro.yu



Profil

icon Re: listbox1.Items.SaveToFile(); kako sta?26.06.2004. u 22:16 - pre 197 meseci
Alternativno iskoristi Count objekta Items (TStrings); tako bi trebalo da radi. Znači: ListBox1.Items.Count
Yea, and from this day forth, a surface must be locked before beast or man can draw upon it!
 
Odgovor na temu

smjesko
Niko Nikogovic
bangladesh

Član broj: 18272
Poruke: 358
*.nn3.as52-tz.bih.net.ba.

Sajt: www.autotuning.ba


+1 Profil

icon Re: listbox1.Items.SaveToFile(); kako sta?26.06.2004. u 22:21 - pre 197 meseci
RADI mnogo Vam hvala momci samo tako nastavite :)))

AssignFile( f,'c:\log.txt' );
Append( f );
for i := 1 to Listbox1.items.count-1 do
begin
s:=ListBox1.Items.Strings;
Writeln(f,s);
end;
CloseFile(f);
Ako neznas pitaj... ako mozes pomozi..
 
Odgovor na temu

smjesko
Niko Nikogovic
bangladesh

Član broj: 18272
Poruke: 358
*.nn3.as52-tz.bih.net.ba.

Sajt: www.autotuning.ba


+1 Profil

icon Re: listbox1.Items.SaveToFile(); kako sta?26.06.2004. u 22:26 - pre 197 meseci
i jos samo jedna molba da mi kazete dali mogu to sada sve opet importovat u program i ubacit u listbox1
Ako neznas pitaj... ako mozes pomozi..
 
Odgovor na temu

hwfanatic
Branko Grbac
Beograd

Član broj: 91
Poruke: 171
*.ppp-bg.sezampro.yu



Profil

icon Re: listbox1.Items.SaveToFile(); kako sta?26.06.2004. u 22:34 - pre 197 meseci
Vrlo slično... Na mestu Append() stavi Reset(), a umesto ove dve linije:
Code:

s:=ListBox1.Items.Strings;
Writeln(f,s);

A, ti stavi:
Code:

ReadLn(f,s);
ListBox1.Items.Add(s);

Sve se to, naravno, može odraditi mnogo elegantnije koristeći SaveToStream i LoadFromStream metoda TStrings klase, ili neke nasleđene...
Yea, and from this day forth, a surface must be locked before beast or man can draw upon it!
 
Odgovor na temu

smjesko
Niko Nikogovic
bangladesh

Član broj: 18272
Poruke: 358
*.nn3.as52-tz.bih.net.ba.

Sajt: www.autotuning.ba


+1 Profil

icon Re: listbox1.Items.SaveToFile(); kako sta?26.06.2004. u 22:49 - pre 197 meseci
nece, [Error] dReport.pas(421): Incompatible types: 'String' and 'Word'
Ako neznas pitaj... ako mozes pomozi..
 
Odgovor na temu

Bojan Kopanja
Bojan Kopanja
Senior Web Developer, ZeusSoftware
Stara Pazova

Član broj: 6155
Poruke: 507
*.193.214.82.in-addr.arpa

ICQ: 346697685
Sajt: www.zeussoftware.rs


Profil

icon Re: listbox1.Items.SaveToFile(); kako sta?27.06.2004. u 01:52 - pre 197 meseci
hwfanatic >> Nego, tvoja metoda je sasvim u redu, ali mi se učinilo da ima premalo onog "objektnog", što je, ustvari, cela poenta OP-a...

Pa sto jest, jest, ali to ti je ta stara skola

A za ovo ucitavanje u ListBox1: To ti je isto kao upisivanje u fajl, samo malo drugacije ( ih, al' sam srocio recenicu ):

Code:
var f:textfile;
    s:string;
    i:integer;
begin
  AssignFile( f,'log.txt' );
  Reset( f );
  repeat
    readln(f,s);
    Listbox1.Items.Add(s);
  until eof(f);
  CloseFile(f);
end;


a sve to mozes i malo jednostavnije da odradis ovako:

Code:
ListBox1.Items.LoadFromFile('log.txt');


Uzivaj!
 
Odgovor na temu

smjesko
Niko Nikogovic
bangladesh

Član broj: 18272
Poruke: 358
*.nn3.as52-tz.bih.net.ba.

Sajt: www.autotuning.ba


+1 Profil

icon Re: listbox1.Items.SaveToFile(); kako sta?27.06.2004. u 08:34 - pre 197 meseci
Hvala vam momci radi :))
Ako neznas pitaj... ako mozes pomozi..
 
Odgovor na temu

Bojan Kopanja
Bojan Kopanja
Senior Web Developer, ZeusSoftware
Stara Pazova

Član broj: 6155
Poruke: 507
*.net
Via: [es] mailing liste

ICQ: 346697685
Sajt: www.zeussoftware.rs


Profil

icon Re: listbox1.Items.SaveToFile(); kako sta?27.06.2004. u 10:59 - pre 197 meseci
Nema na cemu ;)!
 
Odgovor na temu

bancika
Branislav Stojkovic

Član broj: 24844
Poruke: 631
*.vdial.verat.net

Sajt: www.diy-fever.com


+1 Profil

icon Re: listbox1.Items.SaveToFile(); kako sta?28.06.2004. u 00:42 - pre 197 meseci
Code:

ljudi, sto komplikujete stvari
za ucitavanje je
  ListBox.Items.LoadFormFile('c:\autoexec.bat')
a za snimanje
  ListBox.Items.SaveToFile('c:\autoexec.bat');

ako hocete da user bira fajl bacite po jedan TSaveDialog i TOpenDialog (nalaze sa na Dialogs kartici) i promenite kod u:

if SaveDialog1.Execute then
  ListBox.Items.LoadFormFile(SaveDialog1.FileName);

ili ja ne razumem sta ti hoces uopste :)
pozdravi
Ride the rainbow, crack the sky

DIY gitare, pojacala i efekti www.diy-fever.com
 
Odgovor na temu

Bojan Kopanja
Bojan Kopanja
Senior Web Developer, ZeusSoftware
Stara Pazova

Član broj: 6155
Poruke: 507
*.net
Via: [es] mailing liste

ICQ: 346697685
Sajt: www.zeussoftware.rs


Profil

icon Re: listbox1.Items.SaveToFile(); kako sta?28.06.2004. u 01:00 - pre 197 meseci
Pa za ucitavanje sam mu i rakao za OpenFromFile, ali za snimanje mu je
trebao append, tako da mu SaveToFile ne odgovara...
 
Odgovor na temu

bancika
Branislav Stojkovic

Član broj: 24844
Poruke: 631
*.teleportgroup.net

Sajt: www.diy-fever.com


+1 Profil

icon Re: listbox1.Items.SaveToFile(); kako sta?28.06.2004. u 02:01 - pre 197 meseci
ok onda, video sam da sve ubacujete red po red, sto je glupavo malo. kod append moze tako, ali je brze preko stream-a, ListBox -> Stream -> File
Ride the rainbow, crack the sky

DIY gitare, pojacala i efekti www.diy-fever.com
 
Odgovor na temu

[es] :: Pascal / Delphi / Kylix :: listbox1.Items.SaveToFile(); kako sta?

Strane: 1 2

[ Pregleda: 4029 | Odgovora: 20 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.