Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

VB & SQL ---gori mi pod nogama!

[es] :: Visual Basic 6 :: VB & SQL ---gori mi pod nogama!

[ Pregleda: 2793 | Odgovora: 2 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Prika

Član broj: 20692
Poruke: 43
*.dialup.neobee.net.

ICQ: 229087266


Profil

icon VB & SQL ---gori mi pod nogama!25.06.2004. u 15:05 - pre 190 meseci
Spremam nekakav projekat iz VB-a u kojem koristim bazu podataka. (da skratim...)
Jedna stavka tog programa je "Rang lista studenata" u ovoj rang listi sam pokusao da pomocu SQL-a ispisem podatke, ali pojavljuje se greska
"The Microsoft Jet database engine culd not execute SQL statement because it contains a field that has an invalid data type"
strSQL = "SELECT student.Prezime, student.Ime, Sum(Predmet.krediti) AS SumOfkrediti, Avg(ispit.ocena) AS AvgOfocena" & _
" FROM student INNER JOIN (Predmet INNER JOIN ispit ON Predmet.predmetID = ispit.predmetID) ON student.studentID = ispit.studentID" & _
" GROUP BY student.Prezime, student.Ime ORDER BY Sum(Predmet.krediti) DESC , Avg(ispit.ocena) DESC;"
Data1.RecordSource = strSQL

Ova selekcija je generisana u Access-u i tamo besprekorno radi. Verovatno se pitate zasto jednostavno ne pozovem query iz accessa... Zato sto ta rang lista treba da bude: po smeru, predmetu ... i te kriterijume treba da zadajem u VB-u.
Pomoc mi je potrebna u sto skorijem roku jer treba da zavrsim projekat kako bih polozio ovaj predmet!!!!
HVALA UNAPRED!!!!
 
Odgovor na temu

vujkev
Beograd

Član broj: 8072
Poruke: 1311
*.scnet.yu



+99 Profil

icon Re: VB & SQL ---gori mi pod nogama!26.06.2004. u 20:40 - pre 190 meseci
Pa jednostavno uzmi ceo taj query sto ti je genesrtisao Access i posalji ga iz VB-a. Posle ti ostaje samo da menjas taj qurey da prikazuje podatke koje zelis kao npr.
Code:

strSQL = "SELECT student.Smer, student.Prezime, student.Ime, Sum(Predmet.krediti) AS SumOfkrediti, Avg(ispit.ocena) AS AvgOfocena" & _
" FROM student INNER JOIN (Predmet INNER JOIN ispit ON Predmet.predmetID = ispit.predmetID) ON student.studentID = ispit.studentID" & _
" GROUP BY student.Prezime, student.Ime ORDER BY Smer DESC

za soriranje po smeru ili slicno za neki drugi prikaz
Naučio sam...
Da je važnije biti ljubazan nego biti u pravu
 
Odgovor na temu

Prika

Član broj: 20692
Poruke: 43
*.dialup.neobee.net.

ICQ: 229087266


Profil

icon Re: VB & SQL ---gori mi pod nogama!30.06.2004. u 19:04 - pre 190 meseci
Hvala ti na odgovoru, ali...
Verovatno me nisi razumeo. Kod koji je generisao Access sam ubacio u program i povezao ga sa DAO-om. I nakon toga mi VB prikazuje ovu gresku. Nakon toga sam pokusao da pozovem query koji se nalazi u bazi podataka (onaj query za koji sam rekao da radi besprekorno), i rezultat je isti.
 
Odgovor na temu

[es] :: Visual Basic 6 :: VB & SQL ---gori mi pod nogama!

[ Pregleda: 2793 | Odgovora: 2 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.