Kupio sam 063 duo (ili kako se vec zove) karticu. (Za one koji neznaju to je na jednoj kartici 1 postpejd i 1 pripejd broj, pa pri ukljucivanju telefona unosom pin koda birate dal' ce te da koristite pri ili postpaid. Na postpaidu niste ugovorno vezani. To sve zajedno kosta 220 din.) E sad, pripejd broj je odmah aktivan, a za postpejd se ceka nekoliko (zna li neko koliko?) dana do aktiviranja.
Posto zeljno iscekujem da mi ga aktiviraju zbog "promotivne" cene gprs-a, probavam svakih par sati. I jednom reko ajd' da probam da se povezem gprs-om, i uspe mi (!). Znaci broj mi jos nije aktivan a gprs proradio. Ja se ne razumem u te mreze i nacine povezivanja, pa sam mislio da je mozda nesto odvojen gprs od "obicne" konekcije. I tako, malo zena, malo ja, skinemo pun telefon melodija, slicica i igrica.
Kad se vratim na pripejd saceka me neprijatno iznenadjenje: na pripejdu mi skinuli sve sto sam potrosio na postpaidu preko gprs-a, znaci 5 para kilobajt.
Znaci ta dva broja nisu potpuno nezavisna, kako su mi rekli u korisnickom servisu. Oni su vrlo povezani. (koriscenje gprs-a sa jednog broja naplacuju na drugom.)
PITANJE: dal' cu kad mi se konacno aktivira postpaid broj moci da placam gprs po ceni koja je predvidjena za tu vrstu "prikljucka"?
hvala