Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Problemi, problemi....

[es] :: Pascal / Delphi / Kylix :: Problemi, problemi....

[ Pregleda: 6039 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Makojdis
Stefanovic Milos
Kragujevac

Član broj: 78
Poruke: 302
*.ptt.yu



Profil

icon Problemi, problemi....22.01.2002. u 15:14 - pre 228 meseci
Imam jedan problem sa bazom i parametrima
treba mi da uradim sledece da u neki editbox unesem recimo ime a on da mi to nadje u bazi...ja sam to uradio na sledeci nacin

imam SQL upit:
select *
from tabela
where ime =: ime

i imam kad kliknem na dugme sledece:

if Query1.ParamsByName('ime')=edit1.text then query1.open;

i sve to lepo prodje samo sto mi ne da nikakve rezultate.... u cemu je problem????


Pozdrav
 
Odgovor na temu

MoDcHe
SER Sabac

Član broj: 4
Poruke: 486
*.ptt.yu

Jabber: modche@elitesecurity.org
ICQ: 73295306
Sajt: localhost


+3 Profil

icon Re: Problemi, problemi....22.01.2002. u 19:56 - pre 228 meseci
Ja sam to nekada radio ovako, stavis DbGrid i iz Table1 ili kako se vec zove prevuces polja koja hoces na onaj svetliji deo DbGrida i onda bi rezultati trebali da se ispisu i tim poljima, e sada moji upiti su bili drugaciji ali probaj :)
When you say "I wrote a program
that crashed Windows", people
just stare at
you blankly and say "Hey, I got
those with the system, *for
free*".
-- Linus Torvalds
 
Odgovor na temu

Dragan
Dragan Gajic
Software Architect
Novi Sad

Član broj: 1596
Poruke: 76
*.neobee.net



+15 Profil

icon Re: Problemi, problemi....23.01.2002. u 07:28 - pre 228 meseci
Citat:
Makojdis:
imam SQL upit:
select *
from tabela
where ime =: ime


Ne treba ti razmak izmedju : i ime, ako nesto hoces da oznacis kao parametar uz njega stavljas :, znaci ispravno je

select *
from tabela
where ime ime=:ime

Vodi racuna o malim i velikim slovima, tj. mozes da koristis f-iju UPPER cini mi se.


Citat:

if Query1.ParamsByName('ime')=edit1.text then query1.open;

i sve to lepo prodje samo sto mi ne da nikakve rezultate.... u cemu je problem????


Ovo definitivno ne valja, treba:

Query1.ParamByName('ime').AsString:= edit1.text;
Query1.Open;

Pozdrav

"The most likely way for the world to be destroyed, most experts agree, is by
accident. That's where we come in; we're computer professionals. We cause
accidents." - Nathaniel Borenstein
 
Odgovor na temu

overflow
Goran Milosavljević
Integration & Internet Senior
Engineer @ Telenor
Beograd

Član broj: 396
Poruke: 345
*.verat.net

ICQ: 106825659
Sajt: localhost


Profil

icon Re: Problemi, problemi....23.01.2002. u 10:07 - pre 228 meseci
Citat:
Makojdis:
Imam jedan problem sa bazom i parametrima
treba mi da uradim sledece da u neki editbox unesem recimo ime a on da mi to nadje u bazi...ja sam to uradio na sledeci nacin

imam SQL upit:
select *
from tabela
where ime =: ime

i imam kad kliknem na dugme sledece:

if Query1.ParamsByName('ime')=edit1.text then query1.open;

i sve to lepo prodje samo sto mi ne da nikakve rezultate.... u cemu je problem????


Pozdrav


Resenje 1.

Code:
Query1.Close;
Query1.ParamsByName('ime'):=edit1.text;
Query1.SQL.Clear;
Query1.SQL.Add('select * from tabela where ime = :ime');
Query1.ExecSQL;


Resenje 2.

Code:
Query1.Close;
Query1.SQL.Clear;
Query1.SQL.Add('select * from tabela where ime = '''+edit1.text+'''');
// select * from tabela where ime = 'edit1.text'
Query1.ExecSQL; 


Sve sto je besmislenije, utoliko je bolje.
 
Odgovor na temu

Makojdis
Stefanovic Milos
Kragujevac

Član broj: 78
Poruke: 302
*.ptt.yu



Profil

icon Re: Problemi, problemi....23.01.2002. u 15:26 - pre 228 meseci
Ok hvala
 
Odgovor na temu

[es] :: Pascal / Delphi / Kylix :: Problemi, problemi....

[ Pregleda: 6039 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.