Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Ucitavanja JDBC drajvera

[es] :: Java :: Ucitavanja JDBC drajvera

[ Pregleda: 2380 | Odgovora: 2 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

EXeX

Član broj: 20651
Poruke: 166
*.cmu.carnet.hr



Profil

icon Ucitavanja JDBC drajvera16.06.2004. u 17:06 - pre 221 meseci
E ovako,mozeli mi neko objasniti koja je razlika izmedju ova dva nacina ucitavanja
drajvera i otvaranja veze:

1.nacin
DriverManager.registerDriver(new oracle.jdbc.driver.OracleDriver());
conn=DriverManager.getConnection ("jdbc:oracle:thin:@dlsun511:1721:dbms733",
"scott", "tiger");


2.nacin
Class.forName ("oracle.jdbc.driver.OracleDriver");
conn = DriverManager.getConnection ("jdbc:oracle:thin:scott/[email protected]:1721:dbms733");

Hvala.


eX
 
Odgovor na temu

weB_KiLeR

Član broj: 238
Poruke: 1317
*.air.tehnicom.net



Profil

icon Re: Ucitavanja JDBC drajvera16.06.2004. u 20:50 - pre 221 meseci
Nisam radio sa Oracle-ovim jdbc driverima ali da probam da "pogodim", uglavnom u prvom nacinu si dodao user i pass za konekciju dok u drugom to nemas.
Ovako trebas da radis prvo ucitas driver:
Code:

 Class.forName("oracle.jdbc.driver.OracleDriver");


Dalje napravis konekciju ovako:
Code:

conn=DriverManager.getConnection ("jdbc:oracle:thin:@dlsun511:1721:dbms733",
"scott", "tiger");
// scott > user | tiger > password

Tj. kako si vec uradio :)
Mislim uglavnom u javi se skoro svaka stvar moze uraditi na 4-5 nacina tako da ono, uglavnom su to variacije ali sve se svodi na isto, ono sto je glavno je da to radi.
 
Odgovor na temu

EXeX

Član broj: 20651
Poruke: 166
*.cmu.carnet.hr



Profil

icon Re: Ucitavanja JDBC drajvera16.06.2004. u 22:55 - pre 221 meseci
Ma ja sam ovo uzeo iz dva razlicita koda,nije mi problem to sa tim sto se u prvom
primjeru koristi user i pass (to kuzim koja je razlika),vec mi je problem sto nezna koja je razlika izmedju funkcija registerDriver i forName klase Class.
To sto ti govoris da u Javi mozes nesto uraditi na razlicite nacine,mozda i jeste to,ali prosto sumnjam,mislim da postoji neka razlika.
Molio bih i dalje ako neko zna o cemu se radi ovdje ,da mi objasni.
Hvala.
eX
 
Odgovor na temu

[es] :: Java :: Ucitavanja JDBC drajvera

[ Pregleda: 2380 | Odgovora: 2 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.