Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

JDBC +++ MySQL

[es] :: Java :: JDBC +++ MySQL

[ Pregleda: 3918 | Odgovora: 7 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Egoist

Član broj: 343
Poruke: 23
*.pg-dialup.cg.yu

Sajt: www.genesys-development.c..


Profil

icon JDBC +++ MySQL01.07.2001. u 22:12 - pre 254 meseci
Zna li ko kako se instalira mysql drajver za JDBC???
Server mi je JRUN 3.1
a JDK verzija 1.3.1

I am alpha and omega, I am the first and the last, I am the begining and the end...
 
Odgovor na temu

weB_KiLeR

Član broj: 238
Poruke: 1317
195.252.107.*



Profil

icon Re: JDBC +++ MySQL16.07.2001. u 12:58 - pre 253 meseci
E nisam nikada radio sa tim ali probaj na sajtu javalooby.com ili na nekom java forumu...
Mada ne znam sta ti treba my sql??
Mozes da pravis dosta dobre baze podataka u javi...
Ja sam malo isprobavao i dosta lepo ide....
Dacu ti source kad zavrsim ako hoces...
 
Odgovor na temu

Gojko Vujovic
Amsterdam, NL

Administrator
Član broj: 1
Poruke: 13651



+164 Profil

icon Re: JDBC +++ MySQL17.07.2001. u 01:43 - pre 253 meseci
Ovako.. posto vidim da niko ne odgovara, moracu ja da kazem barem ono sto znam.

Problem je u tome sto sam ovo poprilicno davno radio i ne secam se uopste detalja, ali reci cu ti sve cega se setim pa mozda pomogne.
Postoje dva takva drajvera.. od kojih mi je jedan proradio, a drugi apsolutno odbijao poslusnost.. Taj koji je radio je onaj na slovo 't'.. ne mozes da pogresis. Ovaj drugi ne znam ni prvo slovo a kamo li ime, ali nemoj ni da se trudis, mnogo je to bugovito jos uvek.

Eto znam da nisam mnogo pomogao, ali ako ista znaci, pokusao sam da se setim ali ne ide ;)

Pa sretno, javi sta si uradio..
 
Odgovor na temu

misk0
.: Lugano :. _.: CH :.

SuperModerator
Član broj: 634
Poruke: 2824
*.dialup.blic.net

ICQ: 46802502


+49 Profil

icon Re: JDBC +++ MySQL05.08.2001. u 01:21 - pre 253 meseci
Citat:
Egoist je napisao:
Zna li ko kako se instalira mysql drajver za JDBC???
Server mi je JRUN 3.1
a JDK verzija 1.3.1


pa otpakujes myJDBC driver
i procitas readme.txt ili install ...lgoicno a ?:)
tamo pise da moras da includujes tu biblioteku u CLASSPATH
i imas par primejra kako se koristi

DriverManager.registerDriver(new oracle.jdbc.driver.OracleDriver());
String url = "jdbc:oracle:thin:@" + host +":" + port +":"+ sid;
//String url = "jdbc:oracle:thin:@localhost:1521:optima1";
conn = DriverManager.getConnection (url, user, pass);
recimo ovo je fazon za ORACLE ali isto tako radis i za mySQL...

javi se ako budes imao problema

:: Nemoj se svadjati sa budalom, ljudi cesto nece primjetiti razliku ::
 
Odgovor na temu

misk0
.: Lugano :. _.: CH :.

SuperModerator
Član broj: 634
Poruke: 2824
*.dialup.blic.net

ICQ: 46802502


+49 Profil

icon Re: JDBC +++ MySQL05.08.2001. u 01:22 - pre 253 meseci
Citat:
weB_KiLeR je napisao:
E nisam nikada radio sa tim ali probaj na sajtu javalooby.com ili na nekom java forumu...
Mada ne znam sta ti treba my sql??
Mozes da pravis dosta dobre baze podataka u javi...

STA LUPAS ??
kakve baze podataka u JAVI ?
pa mySQL je baza podataka a myJDBC je JDBC driver za kacenje na tu bazu
Java sama po sebi nema bazu podataka ...
ajde malo gledaj sta odgovaras

Ja sam malo isprobavao i dosta lepo ide....
Dacu ti source kad zavrsim ako hoces...


:: Nemoj se svadjati sa budalom, ljudi cesto nece primjetiti razliku ::
 
Odgovor na temu

Milos Milunov
Milos Milunov
The Big City Panchevo

Član broj: 2754
Poruke: 97
*.panet.co.yu

Sajt: www.junk.co.yu


Profil

icon Re: JDBC +++ MySQL06.08.2001. u 00:42 - pre 253 meseci
Pa ovaj te je spustio na zadnji moguci nivo

Go Misk0 Go Go
[pak] Chronic :: The Quake3,CounterStrike & WarCraft3 player! (:
 
Odgovor na temu

no729
Novi Sad

Član broj: 154714
Poruke: 13
*.dynamic.sbb.co.yu.



Profil

icon Re: JDBC +++ MySQL22.08.2007. u 15:40 - pre 179 meseci
Nikada nisam koristio JRun ali JDBC drajver se "instalira" tako sto jar file (posledja verzija je "mysql-connector-java-5.0.7-bin.jar") snimis u neki od foldera koji je u serverskom classpath-u. Npr. za JBoss to je /server/default/lib folder. Takodje ako hocs da ga koristis u nekoj stand-alone Java aplikaciji samo ga dodas u classpath i to je to - nema nikakve specijalne instalacije.

Sto se tice pominjanja Java baza podataka ... ima nekih implementacija baza u Javi ali to je samo za demonstraciju i nikako se ne preporucuje za produkcione environmet-e. Znaci MySql je i dalje najbolji izbor, mada suprotno misljenju on nije besplatan - ustvari besplatan je ako svoj kod plasirate kao open source a u suprotnom morate da im platite sumu novca koja nije nimalo mala. Iz svog iskustva zam da je suma veca nego za IBM DB2 Standard bazu.
 
Odgovor na temu

dimitar 16
Dimitar Misev
Makedonija

Član broj: 31509
Poruke: 134
62.162.20.*

Jabber: dimitarmisev@gmail.com


Profil

icon Re: JDBC +++ MySQL22.08.2007. u 19:27 - pre 179 meseci
Kasnis samo 6 godina :)
 
Odgovor na temu

[es] :: Java :: JDBC +++ MySQL

[ Pregleda: 3918 | Odgovora: 7 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.