Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Faktor slucajnost

[es] :: Visual Basic 6 :: Faktor slucajnost

[ Pregleda: 3716 | Odgovora: 10 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

[email protected]

Član broj: 25553
Poruke: 136



+2 Profil

icon Faktor slucajnost11.06.2004. u 23:20 - pre 218 meseci
Evo da bi lakse objasnio navest cu jedan bezvezan primjer:
Kako da npr. kad kliknem na dugme Command1
da mi od tri ponuđene poruke otvori jednu po principu slucajnosti
1.Msgbox "bla bla bla 1"
2.Msgbox "bla bla bla 2"
3.Msgbox "bla bla bla 3"

Gledao sam ovo vec jednom ovdje na forumu ali nisam mogao naci pravi thread sa codom...

cik pogodi sta imam za veceru...

 
Odgovor na temu

Marko_L
Beograd

Član broj: 20532
Poruke: 2885
*.yubc.net

Jabber: Marko_L@elitesecurity.org


+828 Profil

icon Re: Faktor slucajnost12.06.2004. u 16:26 - pre 218 meseci
@Radudzoni, malo si pobrk'o lončiće :) Kad sam zadnji put gledao ovo je bio VB forum :)
Citat:
Kako da npr. kad kliknem na dugme Command1
da mi od tri ponuđene poruke otvori jednu po principu slucajnosti
1.Msgbox "bla bla bla 1"
2.Msgbox "bla bla bla 2"
3.Msgbox "bla bla bla 3"

Code:
Private Sub Command1_Click()
Dim a As Integer
Randomize Timer
a = Int(3 * Rnd)
If a = 0 Then MsgBox "bla bla bla 1"
If a = 1 Then MsgBox "bla bla bla 2"
If a = 2 Then MsgBox "bla bla bla 3"
End Sub

-Odracuonogakomijedrpiorazmaknicu.
-Ne rxdi mi txstxturx, kxd god hocu dx
ukucxm "x" onx ukucx "x".
-Ko kaaz e da ja neuummem da kuuca
m.
-Piše "Insert disk 3", a jedva sam i ova
dva ugurao u drajv
-Postoje samo dve osobe kojima
verujem, jedna sam ja, a druga nisi ti
 
Odgovor na temu

[email protected]

Član broj: 25553
Poruke: 136



+2 Profil

icon Re: Faktor slucajnost13.06.2004. u 10:43 - pre 218 meseci
Hehhee...hvala vam na odgovoru!

cik pogodi sta imam za veceru...

 
Odgovor na temu

X-Cite
Goran Tadić
Mediacija, Tušmobil
Ljubljana

Član broj: 28706
Poruke: 625
*.dsl.siol.net

Sajt: www.baza-ukradenih-gsm.co..


Profil

icon Re: Faktor slucajnost21.06.2004. u 10:20 - pre 218 meseci
@Marko_L

Zanima me nesto... taj Random koji si koristio
ja sam ga stavio u neki kao racunski slucaj da izbaci po
svom izboru broj... i kad sam god startovao on mi je izbacio uvjek
iste brojeve po istom redu i sve... dali je to samo kod
mene ili i kod vas? i dali za to postoji neko rjesenje da koristi
npr timer randomize kao sto sam cuo da ima c++ ?
Pozdrav
GoGy
 
Odgovor na temu

vujkev
Beograd

Član broj: 8072
Poruke: 1345
*.telekom.yu



+104 Profil

icon Re: Faktor slucajnost21.06.2004. u 11:39 - pre 218 meseci
Kao random broj mozes da koristis i GetTickCount. To je brojac koji se startuje od paljenja racunara i meri vreme rada u milisekundama.
Naučio sam...
Da je važnije biti ljubazan nego biti u pravu
 
Odgovor na temu

X-Cite
Goran Tadić
Mediacija, Tušmobil
Ljubljana

Član broj: 28706
Poruke: 625
*.dsl.siol.net

Sajt: www.baza-ukradenih-gsm.co..


Profil

icon Re: Faktor slucajnost21.06.2004. u 12:05 - pre 217 meseci
@vujkev

dali to vazi za Visual Basic?
Pozdrav
GoGy
 
Odgovor na temu

mladenovicz
Zeljko Mladenovic
Xoran Technologies, Inc., Ann Arbor, MI,
USA / Software Engineer
Ann Arbor, MI, USA

Član broj: 6598
Poruke: 2065
*.bg.wifi.vline.verat.net.

Jabber: mladenovicz@elitesecurity.org
ICQ: 95144142
Sajt: yubc.net/~mz


Profil

icon Re: Faktor slucajnost21.06.2004. u 12:15 - pre 217 meseci
Da, to vazi i za VB. GetTickCount je API funkcija.

Code:

Private Declare Function GetTickCount& Lib "kernel32" ()
Private Sub Form_Load()
    ret& = GetTickCount&
    MsgBox Str$(ret& / 60000) + " minutes."
End Sub

 
Odgovor na temu

vujkev
Beograd

Član broj: 8072
Poruke: 1345
*.telekom.yu



+104 Profil

icon Re: Faktor slucajnost21.06.2004. u 12:18 - pre 217 meseci
Naravno.
Code:

Private Declare Function GetTickCount Lib "kernel32" () As Long


i posle samo pozivas funkciju

Code:

broj = GetTickCount

Naučio sam...
Da je važnije biti ljubazan nego biti u pravu
 
Odgovor na temu

degojs

Član broj: 4716
Poruke: 5096



+51 Profil

icon Re: Faktor slucajnost21.06.2004. u 12:47 - pre 217 meseci
@X-Cite:

Primeti da u kodu koji si dobio postoji i ona linija sa
Randomize Timer
koja ce spreciti ponavljanje..
Commercial-Free !!!
 
Odgovor na temu

X-Cite
Goran Tadić
Mediacija, Tušmobil
Ljubljana

Član broj: 28706
Poruke: 625
*.dsl.siol.net

Sajt: www.baza-ukradenih-gsm.co..


Profil

icon Re: Faktor slucajnost22.06.2004. u 11:58 - pre 217 meseci
hvala momci ;)
Pozdrav
GoGy
 
Odgovor na temu

markom
Marko Milivojević
Network Engineer
Google
Mountain View

Član broj: 18427
Poruke: 4227
*.lina.net

Sajt: https://markom.rs


+16 Profil

icon Re: Faktor slucajnost22.06.2004. u 12:22 - pre 217 meseci
Ja bih samo dodao, nevezano za Visual Basic, da ovakav tip randomizera ne koristiš ni za šta oybiljno, pošto su u pitanju (veoma slabi) pseudorandom brojevi.

Ukoliko želiš da generišeš prave slučajne brojeve, morao bi da nabaviš hardverski generator.

Marko.
 
Odgovor na temu

[es] :: Visual Basic 6 :: Faktor slucajnost

[ Pregleda: 3716 | Odgovora: 10 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.