Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

[VB.NET] Pomoc oko *.manifest file-a

[es] :: .NET :: .NET Desktop razvoj :: [VB.NET] Pomoc oko *.manifest file-a

[ Pregleda: 3376 | Odgovora: 6 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Mare_Bogovadja
Marko Matic
Bogovadja

Član broj: 22223
Poruke: 70
*.InfoSky.Net



Profil

icon [VB.NET] Pomoc oko *.manifest file-a09.06.2004. u 14:07 - pre 190 meseci
[Visual Basic]

Da bi dobio "XP" dugmad na formama posluzio sam se *.exe.manifest fajlom i sve je OK sem sto taj fajl stoji odvojeno od *.exe fajla za koji je napravljen.
Kako da .manifest ukljucim u .exe a da zadrzim njegovu funkcionalnost?
Probao sam da ga stavim i kao Content i kao Embedded Resource ali na kraju nastali .exe ima obicnu [kockastu] dugmad.

U MSDN Library kaze:
"As an alternative for new applications, you can include the application manifest directly in the header file for your application. In this case, also add the following line to the header file:
CREATEPROCESS_MANIFEST_RESOURCE_ID RT_MANIFEST "YourApp.exe.manifest"
Be sure you update "YourApp.exe.manifest" with the name for your manifest file. After you add the line above to your application header file, the manifest will be directly included with your application binary file the next time it is compiled."

Ovaj deo mi nije jasan [tacnije ovaj o header fajlu [sta je to uopste?]] jer sam tek odskora poceo da ucim VB.NET. Ako neko zeli da odgvori ili ima primer koda bio bih zahvalan.
Pitanje je verovatno vrlo smesno ali meni nije :-(

"None may challenge the Brotherhood!"
Edwin VanCleef <Defias Kingpin>
 
Odgovor na temu

mmix
Miljan Mitrović
Profesorkin muz
Passau, Deutschland

SuperModerator
Član broj: 17944
Poruke: 5998



+4609 Profil

icon Re: [VB.NET] Pomoc oko *.manifest file-a09.06.2004. u 14:27 - pre 190 meseci
Header fajlovi koje pominješ su za C++ aplikacije, ono što tebi treba, bez ikakvih pratećih manifest fajlova je da pozoveš Application.EnableVisualStyles pre nego kreiraš prvi Form u aplikaciji:

Code:

        <System.STAThread()> _
        Public Shared Sub Main()

            System.Windows.Forms.Application.EnableVisualStyles()
            System.Windows.Forms.Application.Run(New Form1)
        End Sub 'Main


Imaš da paziš samo na jednu stvar, citiram msdn:

Citat:
Be sure to set the FlatStyle property to the FlatStyle.System value for the controls that support the FlatStyle property.


Sloba je za 12 godina promenio antropološki kod srpskog naroda. On je od jednog naroda koji je bio veseo, pomalo površan, od jednog naroda koji je bio znatiželjan, koji je voleo da vidi, da putuje, da upozna,
od naroda koji je bio kosmopolitski napravio narod koji je namršten, mrzovoljan, sumnjicav, zaplašen, narod koji se stalno nešto žali, kome je stalno neko kriv… - Z.Đinđić
 
Odgovor na temu

Mare_Bogovadja
Marko Matic
Bogovadja

Član broj: 22223
Poruke: 70
*.InfoSky.Net



Profil

icon Re: [VB.NET] Pomoc oko *.manifest file-a09.06.2004. u 22:27 - pre 190 meseci
<Hvala>
Hvala ti, ovo mi je resilo problem. Ne znam samo zasto na svim izvorima gde sam trazio forsiraju .manifest.
Ja se ovog u zivotu ne bi setio.
</Hvala>
"None may challenge the Brotherhood!"
Edwin VanCleef <Defias Kingpin>
 
Odgovor na temu

ZokiR
Zoran Radojković
Melburn, Australija

Član broj: 15986
Poruke: 109
*.nexnet.net.au



Profil

icon Re: [VB.NET] Pomoc oko *.manifest file-a10.06.2004. u 02:53 - pre 189 meseci
Citat:
Mare_Bogovadja:Ne znam samo zasto na svim izvorima gde sam trazio forsiraju .manifest.

Iz dva razloga: EnableVisualStyles nije postojao u verziji 1.0 već je dodat u 1.1, a i mnogo važnije, zato što korišćenje te funkcije često dovodi do problema sa ikonama i slikama (mada izgleda da se ti problemi mogu izbeći ako pozoveš Application.DoEvents() posle Application.EnableVisualStyles()). Pogledaj http://blogs.msdn.com/rprabhu/archive/2003/09/28/56540.aspx

Na http://www.codeproject.com/csharp/dotnetvisualstyles.asp sajtu je detaljno objašnjeno kako da postigneš ono što si hteo originalno, a to je embediranje manifest fajla u tvoj EXE.
 
Odgovor na temu

mmix
Miljan Mitrović
Profesorkin muz
Passau, Deutschland

SuperModerator
Član broj: 17944
Poruke: 5998



+4609 Profil

icon Re: [VB.NET] Pomoc oko *.manifest file-a11.06.2004. u 13:09 - pre 189 meseci
Citat:
ZokiR:Iz dva razloga: EnableVisualStyles nije postojao u verziji 1.0 već je dodat u 1.1, a i mnogo važnije, zato što korišćenje te funkcije često dovodi do problema sa ikonama i slikama (mada izgleda da se ti problemi mogu izbeći ako pozoveš Application.DoEvents() posle Application.EnableVisualStyles()). Pogledaj http://blogs.msdn.com/rprabhu/archive/2003/09/28/56540.aspx


Vidiš, zanimljivo, meni se nije ovo dešavalo, ali očigledno drugima jeste. Elem, moja primedba da je samo za C++ se odnosila samo na embedovanje preko header fajlova, znam da može i u vb.net-u da se embeduje manifest, samo nisam video potrebu za time ovde pošto postoji EnableVisualStyles...
Sloba je za 12 godina promenio antropološki kod srpskog naroda. On je od jednog naroda koji je bio veseo, pomalo površan, od jednog naroda koji je bio znatiželjan, koji je voleo da vidi, da putuje, da upozna,
od naroda koji je bio kosmopolitski napravio narod koji je namršten, mrzovoljan, sumnjicav, zaplašen, narod koji se stalno nešto žali, kome je stalno neko kriv… - Z.Đinđić
 
Odgovor na temu

Mare_Bogovadja
Marko Matic
Bogovadja

Član broj: 22223
Poruke: 70
*.dial.InfoSky.Net



Profil

icon Re: [VB.NET] Pomoc oko *.manifest file-a13.06.2004. u 15:56 - pre 189 meseci
Resio sam problem kao sto ste rekli ali i dalje ne uspevam da ubacim manifest u exe ali ni ovako nema problema.
Samo mi nije jasno zasto to nije reseno prostije, npr. da samo odaberemo system u properties objekta
"None may challenge the Brotherhood!"
Edwin VanCleef <Defias Kingpin>
 
Odgovor na temu

ZokiR
Zoran Radojković
Melburn, Australija

Član broj: 15986
Poruke: 109
*.vic.bigpond.net.au



Profil

icon Re: [VB.NET] Pomoc oko *.manifest file-a14.06.2004. u 07:12 - pre 189 meseci
Citat:
Mare_Bogovadja:i dalje ne uspevam da ubacim manifest u exe
Ako pažljivo odradiš sve korake opisane u linku koji sam stavio, mora da ti uspe. Radio sam to bezbroj puta.

Citat:
Samo mi nije jasno zasto to nije reseno prostije, npr. da samo odaberemo system u properties objekta
Majkrosoftu fokus nije bio na razvoju Windows aplikacija za .NET 1.0, nego su više pažnje posvetili ASP.NET svetu, a onda su zbog zahteva korisinika nabudžili EnableVisualStyles u 1.1.

U sledećoj verziji (2.0) je podrška za XP Themes odrađena kako treba, i uopšte, pregršt novih kontrola omogućava razvoj bogatog i „šarenog” korisničkog interfejsa.
 
Odgovor na temu

[es] :: .NET :: .NET Desktop razvoj :: [VB.NET] Pomoc oko *.manifest file-a

[ Pregleda: 3376 | Odgovora: 6 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.