Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

TOP XP-style u VB6

[es] :: Visual Basic 6 :: TOP XP-style u VB6

[ Pregleda: 2920 | Odgovora: 1 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

_DeXy^
Dejan Silni
Belgrade

Član broj: 22697
Poruke: 19
*.smin.sezampro.yu.



Profil

icon TOP XP-style u VB614.04.2004. u 22:11 - pre 224 meseci
Microsoft WindowsXP je poslednja verzija Windows-a. Jedna od osnovnih osobina mu je i WindowsXP Themes. Ona vam pruza mogucnost da izaberete graficki izgled Windows-a. Medjutim, ako pisete program u VB-u, dugmici, tekstualna polja ..., itd. se nece promeniti. Morate reci Windows-u XP da cete koristiti novu verziju Common Controls Library-a, i da bi ste to uradili potreban vam je application manifest. Manifest je XML dokument. Kada se vasa aplikacija pokrene, WindowsXP trazi taj XML dokument u direktorijumu u kojem se aplikacija nalazi. Taj manifest govori Windows-u XP da koristi novu verziju COMCTL32.DLL (verziju 6). Evo malo uputstvo kako napraviti manifest za aplikaciju pod VB-om.:

Otvorite novi Standard Exe projekat. Na formu dodajte standardne kontrole: CommandButton, Radio Button, Option Button ...
Zatim ide mali kod:

Option Explicit
Private Declare Function InitCommonControls Lib "comctl32.dll" () As Long

Private Sub Command1_Click()
Neki kod
End Sub

Private Sub Form_Initialize()
InitCommonControls
End Sub

Veoma je vazno da funkciju InitCommonControls pisete u Form_Initialize iventu, a ne u Form_Load.


Vas program sada trebate kompajlirati u EXE format.
Idite u direktorijum gde ste sacuvali aplikaciju. Otvorite neki tekstualni editor npr. Notepad. Potrebno je napisati sledece:

<?xml version="1.0" encoding="UTF-8" standalone="yes"?>
<assembly xmlns="urn:schemas-microsoft-com:asm.v1" manifestVersion="1.0">
<assemblyIdentity type="win32" processorArchitecture="*" version="6.0.0.0" name="mash"/>
<description>Ovde napisati neki opis</description>
<dependency>
<dependentAssembly>
<assemblyIdentity
type="win32"
name="Microsoft.Windows.Common-Controls" version="6.0.0.0"
language="*"
processorArchitecture="*"
publicKeyToken="6595b64144ccf1df"
/>
</dependentAssembly>
</dependency>
</assembly>

Ovaj fajl treba sacuvati kao <ime vaseg EXE fajla>.EXE.MANIFEST
Npr. Ako ste program sacuvali kao ThemeXp.exe onda sledeci fajl trebate sacuvati kao ThemeXp.exe.MANIFEST

That's is!
Uzivajte


 
Odgovor na temu

mladenovicz
Zeljko Mladenovic
Xoran Technologies, Inc., Ann Arbor, MI,
USA / Software Engineer
Ann Arbor, MI, USA

Član broj: 6598
Poruke: 2065
62.108.109.*

Jabber: mladenovicz@elitesecurity.org
ICQ: 95144142
Sajt: yubc.net/~mz


Profil

icon Re: TOP XP-style u VB615.04.2004. u 10:49 - pre 224 meseci
Ovo je vec postovano ranije

Sledeci put koristi pretragu pre nego sto postujes poruku.
 
Odgovor na temu

[es] :: Visual Basic 6 :: TOP XP-style u VB6

[ Pregleda: 2920 | Odgovora: 1 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.