Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

programiranje pod grafickim okruzenjem

[es] :: Art of Programming :: programiranje pod grafickim okruzenjem

Strane: 1 2

[ Pregleda: 7797 | Odgovora: 29 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Mikky

Član broj: 18
Poruke: 1563
*.204.EUnet.yu

ICQ: 44582291


+58 Profil

icon programiranje pod grafickim okruzenjem18.01.2002. u 22:08 - pre 243 meseci
interesuje me koje su razlike izmedju grafickog programiranja za linux (ili bolje da kazem *nixo-m) i win32
trenutno sam upoznat samo sa windows programiranjem,
dakle da li se i pod *nixima koristi slican sistem kao i u windowsu
a to je event oriented, slanje poruka programima kada se dogodi dogadjaj, da li postoje neke analogne api funkcije specificne samo za graficki deo sistema, da li se izrada GUI-a radi kao u winu preko resource (uglavnom) fajlova itd...
-I know UNIX, PASCAL, C, FORTRAN,
COBOL, and nineteen other high-tech
words.
 
Odgovor na temu

BaCkSpAcE

Član broj: 10
Poruke: 518
*.verat.net



Profil

icon Re: programiranje pod grafickim okruzenjem19.01.2002. u 01:31 - pre 243 meseci
Ako si radio u VC++ pod windows, sto sigurno i jesi ;) prelazak na linux uopste nije tezak. Ja sam radio sa KDevelop i tamo imas neka uputstva i moze lako da se snadje... slicno je kao i u VC++, ako poznajes dobro C++ nemas problema...

p0zdrav
 
Odgovor na temu

Ivan Tanasic
BGD-SRBIJA

Član broj: 220
Poruke: 965
*.verat.net

Jabber: Autoexes@jabber.sk
ICQ: 129145438


Profil

icon Re: programiranje pod grafickim okruzenjem19.01.2002. u 20:15 - pre 243 meseci
Razlika je u tome sto nemas MFC (logicno ;)) vec koristis druge graphical toolkitove u te svrhe od kojih su popularniji:

-qt (veoma popuilaran, mozda zato sto postoji i qt designer, tj da se 'igras' i razvlacis komponente po formi) - www.torlltech.com

-gtk - www.gtk.org

-fltk - www.fltk.org

Pogledaj i moju temu o qt na ovom forumu, videces u njoj jos nekoliko.
Ivan Tanasic - Autoexes

>cd pub
>more beer
 
Odgovor na temu

Mikky

Član broj: 18
Poruke: 1563
*.159.EUnet.yu

ICQ: 44582291


+58 Profil

icon Re: programiranje pod grafickim okruzenjem21.01.2002. u 22:17 - pre 243 meseci
ok ali vise sam mislio na nizi nivo grafickog okruzenja
znaci ok MFC su klase koje su tkz wrapperi za win API funkcije i izmisljen je jer je rad sa cistim API-jem tezak kada su u pitanju neki veci projekti
ali mene zanima (posto je graficko programiranje event oriented) da li je to reseno na isti ili slican nacin kao u windowsu, znaci slanje poruka kada se desi event tj dogadjaj, zatim da li je i tamo "sve prozor" kao i u win32 (mislim na grafiku) i sl.
-I know UNIX, PASCAL, C, FORTRAN,
COBOL, and nineteen other high-tech
words.
 
Odgovor na temu

leka
Dejan Lekić
senior software engineer, 3Developers
Ltd.
London, UK

Član broj: 234
Poruke: 2534
*.telia.com

Sajt: dejan.lekic.org


+2 Profil

icon Re: programiranje pod grafickim okruzenjem22.01.2002. u 10:21 - pre 243 meseci
Ja cu (pored pomenutog FLTK-a - www.fltk.org, koji je najbolji) da pomenem i wxWindows, VDK (http://vdkbuilder.sf.net), i na kraju, naravno - OPENMOTIF (www.openmotif.org).

Sa pomenutim FLTK-om mozes da pises i graficke aplikacije i za Windows, jer je u pitanju multiplatformska stvar... Isti je i wxWindows, ali on u odnosu na FLTK (koji dominira) radi samo na Windows i Linux (i nekim UNIX-ima). Cini mi se da imaju beta verziju za MacOS (dok FLTK to ima godinama)...

Dejan Lekic
software engineer, MySQL/PgSQL DBA, sysadmin
 
Odgovor na temu

leka
Dejan Lekić
senior software engineer, 3Developers
Ltd.
London, UK

Član broj: 234
Poruke: 2534
*.telia.com

Sajt: dejan.lekic.org


+2 Profil

icon Re: programiranje pod grafickim okruzenjem22.01.2002. u 10:24 - pre 243 meseci
Kad je nizi nivo u pitanju imas vise opcija pod Linux-om. Moja omiljena je svgalib. Takodje imas sijaset raznig biblioteka koje su razvile odredjene grupe programera za razvoj igara (kao sto je pomenuti Allegro). Naravno tu je i framebuffer i slicno...

svgalib je fantasticna biblioteka koja radi sve sto obicnom coveku treba (ako ne zeli da koristi XWindows).

AH! Da, tu je i SDLib (cini mi se da se tako zove) - to takodje ne treba propustiti ako neko zeli da proba te stvari.

Dejan Lekic
software engineer, MySQL/PgSQL DBA, sysadmin
 
Odgovor na temu

leka
Dejan Lekić
senior software engineer, 3Developers
Ltd.
London, UK

Član broj: 234
Poruke: 2534
*.telia.com

Sajt: dejan.lekic.org


+2 Profil

icon Re: programiranje pod grafickim okruzenjem22.01.2002. u 10:31 - pre 243 meseci
Huh, sad sam skapirao pitanje... :))))

Elem, to "nize programiranje" koje pominjes... -izgleda da mislis na WinAPI, jel tako?

Prvo da razjasnimo jednu stvar - windows ima jedan jedini program manager i tu je jedan jedini API koji programer moze da koristi za pisanje "na nizem nivou".

Kod Linux-a i UNIX-a, XWindows je nesto sasvim drugo - Linux moze da koristi XWindows (koji je mnoooooogo mocnija stvar od Windows-a, misli se na GUI, slozili se ili ne, cinjenice su cinjenice)

Ako se poredi dakle XWindows sa Windows GUI-jem onda se moze reci da je isti sistem... Napominjem da je XWindows mnooooogo stariji od Windows-a, i ne bi me cudilo da se jednom obelodani da je Windows GUI pokupio dosta stvari od XWindows-a. Heh, naravno, Micro$oft je to odradio na svoj nacin - da bude lepo zapakovano.
Dejan Lekic
software engineer, MySQL/PgSQL DBA, sysadmin
 
Odgovor na temu

Ivan Dimkovic

Administrator
Član broj: 13
Poruke: 16237
*.verat.net



+7050 Profil

icon Re: programiranje pod grafickim okruzenjem22.01.2002. u 11:01 - pre 243 meseci
Citat:
leka:
Kod Linux-a i UNIX-a, XWindows je nesto sasvim drugo - Linux moze da koristi XWindows (koji je mnoooooogo mocnija stvar od Windows-a, misli se na GUI, slozili se ili ne, cinjenice su cinjenice)


Zavisi na sta mislis - mnogi ce reci da je MAC GUI mnogo bolji i od XWindowsa i od Windowsa, a i stariji je :) Krajnje relativna i subjektivna stvar - cinjenice govore da je XWindows podesniji za scientific aplikacije a Windows za korisnicke (desktop) programe.. Inace GUI je prvi koristio Xerox (Palo-Alto research lab), pa Apple - pa tek onda UNIX ljudi (na tvoju zalost, tvoj zakleti neprijatelj Micro$oft je napisao Unix implementaciju jedno 7 godina pre Linusa, i jedno 15 godina pre siroke uptrebe Linuxa - samo im nije bio mnogo interesantan pa su prodali kod SCO-u ;)

XWindows ima i mane, njegov network protokol nije bas optimizovan za slabe mreze, itd... neka proprietary resenja (citrix winframe) su se pokazala bolja za terminal servere u okruzenjima sa vrlo ogranicenim resursima...

Citat:

Ako se poredi dakle XWindows sa Windows GUI-jem onda se moze reci da je isti sistem... Napominjem da je XWindows mnooooogo stariji od Windows-a, i ne bi me cudilo da se jednom obelodani da je Windows GUI pokupio dosta stvari od XWindows-a. Heh, naravno, Micro$oft je to odradio na svoj nacin - da bude lepo zapakovano.


Pa to svi rade, i to je poenta kapitalizma... i Sony TV je u stvari katodna cev sa malo elektronike, ali lepo spakovana i sa jos lepsim marketingom, pa ljudi pre kupuju Sony TV nego neki do-it-yourself kit :))

Ostalo je ok - Windows ima svoj jedan jedini window manager a Linux ima sijaset - ako zelis da pises kros-kompatibilnu aplikaciju, koristi biblioteke koje je leka naveo...

DigiCortex (ex. SpikeFun) - Cortical Neural Network Simulator:
http://www.digicortex.net/node/1 Videos: http://www.digicortex.net/node/17 Gallery: http://www.digicortex.net/node/25
PowerMonkey - Redyce CPU Power Waste and gain performance! - https://github.com/psyq321/PowerMonkey
 
Odgovor na temu

alex
Aleksandar Radulovic
Senior Software Engineer, Spotify
Stockholm, Sweden

Član broj: 71
Poruke: 2194
194.144.223.*

Jabber: alex@a13x.info
ICQ: -1
Sajt: www.a13x.info


+1 Profil

icon Re: programiranje pod grafickim okruzenjem22.01.2002. u 12:33 - pre 243 meseci
Citat:
leka:
Huh, sad sam skapirao pitanje... :))))


Izgleda da nisi... Citaj dalje...

Citat:

Elem, to "nize programiranje" koje pominjes... -izgleda da mislis na WinAPI, jel tako?


Hm, WinAPI nije samo vezan za GUI programiranje, vec je vezan za celokupan rad Windows sistema, od cega je samo jedan mali deo vezan za GUI programiranje.

Alex: My favorite site is http://localhost/
R.J. Oppenheimer: "I am become death, destroyer of worlds" (1945 AD)
tweet.13x ||
linkedin.13x
 
Odgovor na temu

alex
Aleksandar Radulovic
Senior Software Engineer, Spotify
Stockholm, Sweden

Član broj: 71
Poruke: 2194
194.144.223.*

Jabber: alex@a13x.info
ICQ: -1
Sajt: www.a13x.info


+1 Profil

icon Re: programiranje pod grafickim okruzenjem22.01.2002. u 12:37 - pre 243 meseci
XWindow sistem ima svoj zaseban skup low-level API poziva za programiranje GUI sistema - pogledajte, recimo, Enlightenment - kompletno je napisan koriscenjem Xlib biblioteke.

Svi ostali toolkit-ovi su bazirani na Xlib biblioteci i olaksavaju pisanje GUI aplikacija - naravno, svaki sa svojim look-om, prednostima, manama. Sama Xlib biblioteka je veoma teska za rad, cak teza od low-level WinAPI GUI poziva.

Pozdrav,
alex.
Alex: My favorite site is http://localhost/
R.J. Oppenheimer: "I am become death, destroyer of worlds" (1945 AD)
tweet.13x ||
linkedin.13x
 
Odgovor na temu

Dragi Tata
Malo ispod Kanade

Član broj: 1958
Poruke: 3906
199.171.112.*



+6 Profil

icon Re: programiranje pod grafickim okruzenjem22.01.2002. u 18:05 - pre 243 meseci
Citat:
alex:
XWindow sistem ima svoj zaseban skup low-level API poziva za programiranje GUI sistema - pogledajte, recimo, Enlightenment - kompletno je napisan koriscenjem Xlib biblioteke.

Svi ostali toolkit-ovi su bazirani na Xlib biblioteci i olaksavaju pisanje GUI aplikacija - naravno, svaki sa svojim look-om, prednostima, manama. Sama Xlib biblioteka je veoma teska za rad, cak teza od low-level WinAPI GUI poziva.

Pozdrav,
alex.


Tako je. Ja sam jedno vreme razmišljao da se bakćem direktnim Xlib programiranjem, ali su mi ljudi koji dobro znaju Unix rekli "You don't want to do that" i ja sam im poverovao. Znači, koristi neku OS-nezavisnu biblioteku.

Uostalom, (makar rizikovao da me Leka baci lavovima) moram da napomenem da mi nije jasno zašto bi se neko bavio GUI programiranjem pod Unix-ima, osim iz ličnog zadovoljstva (mada meni nije zadovoljstvo da radim GUI ni pod jednim OS-om, ali to je već stvar ličnih afiniteta). Tržišni udeo Unix-a na desktop-u je zanemarljiv, i mislim da Unix-e treba koristiti za ono u čemu su najbolji, a to je server-side.

Ko mi ne veruje, evo jedan krajnje jednostavan primer za XLib programiranje:

Code:

// Written by Ch. Tronche (http://tronche.lri.fr:8000/)
// Copyright by the author. This is unmaintained, no-warranty free software. 
// Please use freely. It is appreciated (but by no means mandatory) to
// acknowledge the author's contribution. Thank you.
// Started on Thu Jun 26 23:29:03 1997

//
// Xlib tutorial: 2nd program
// Make a window appear on the screen and draw a line inside.
// If you don't understand this program, go to
// http://tronche.lri.fr:8000/gui...orial/2nd-program-anatomy.html
//

#include <X11/Xlib.h> // Every Xlib program must include this
#include <assert.h>   // I include this to test return values the lazy way
#include <unistd.h>   // So we got the profile for 10 seconds

#define NIL (0)       // A name for the void pointer

main()
{
      // Open the display

      Display *dpy = XOpenDisplay(NIL);
      assert(dpy);

      // Get some colors

      int blackColor = BlackPixel(dpy, DefaultScreen(dpy));
      int whiteColor = WhitePixel(dpy, DefaultScreen(dpy));

      // Create the window

      Window w = XCreateSimpleWindow(dpy, DefaultRootWindow(dpy), 0, 0, 
                     200, 100, 0, blackColor, blackColor);

      // We want to get MapNotify events

      XSelectInput(dpy, w, StructureNotifyMask);

      // "Map" the window (that is, make it appear on the screen)

      XMapWindow(dpy, w);

      // Create a "Graphics Context"

      GC gc = XCreateGC(dpy, w, 0, NIL);

      // Tell the GC we draw using the white color

      XSetForeground(dpy, gc, whiteColor);

      // Wait for the MapNotify event

      for(;;) {
        XEvent e;
        XNextEvent(dpy, &e);
        if (e.type == MapNotify)
          break;
      }

      // Draw the line
      
      XDrawLine(dpy, w, gc, 10, 60, 180, 20);

      // Send the "DrawLine" request to the server

      XFlush(dpy);

      // Wait for 10 seconds

      sleep(10);
}


 
Odgovor na temu

Voodoo
Novi Beograd

Član broj: 3508
Poruke: 488
*.verat.net



+1 Profil

icon Re: programiranje pod grafickim okruzenjem19.06.2002. u 17:35 - pre 238 meseci
Ne znam za Linux, ali u Windowsu se sve svodi (ako ne koristis RAD alate) na pozivanje funkcija iz API-ja koje rade sav posao i vrtenje neke petlje (al sam se iznenadio - dok nisam znao da programiram u Windowsu, mislio sam da je to neko uzasno brainwashing okruzenje, a kad ono pozoves CreateWindow i vrtis petlju u stilu "dok ima poruka, drljaj"...)

Programiranje je besmisleno: menjaju jezike svaki cas, ima ih brdo, taman naucis jedan pa mora da se prebacujes na drugi (da bi bio u trendu ako si PRO) itd.

Whatever...
 
Odgovor na temu

tOwk
Danilo Šegan
Zemun/Beograd

Član broj: 94
Poruke: 2743
*.yubc.net

ICQ: 9344053
Sajt: alas.matf.bg.ac.yu/~mm011..


+2 Profil

icon Re: programiranje pod grafickim okruzenjem20.06.2002. u 04:59 - pre 238 meseci
,,Dragi Tata'',
čini mi se da bi taj isti program u Win32 API-u (odnosno njegovom podskupu, kako alex ističe), bio još duži (koliko se sećam mojih prvih i jedinih programa pomoću njega). U najboljem slučaju bi bio kraći, ali taman za toliko što u XWS-u biraš ,,display'' koji ćeš koristiti.

A opaska o malobrojnim korisnicima GUI-a pod Unix sistemima je tačna ako posmatraš relativno (u odnosu na Windows GUI), međutim, ni brojka od bar 20 miliona korisnika Unix GUI (možda 5, a možda i 30; naravno, ne raspolažem tačnim podacima) nije zanemarljiva. Dalje, svi korisnici SGI mašina za ,,video editting'' ne bi voleli kada bi morali da koriste komandnu liniju za to (malo je nezgrapno).

Programiranjem pod Xlib-om je samo utoliko teže od programiranja pod Win32 API-jem što ga manje ljudi poznaje. Isti je princip (čekaš poruke, reaguješ na njih, itd.), pa prema tome ne može biti nešto znatno teže (a malo može zbog par otvorenih mogućnosti---korišćenje fontova na drugačiji način, više ,,ekrana''...)


Toliko.te=a se navikne na drugu bo
Možda se moje mišljenje promenilo, ali ne i činjenica da sam u pravu.
 
Odgovor na temu

Dragi Tata
Malo ispod Kanade

Član broj: 1958
Poruke: 3906
..g-c5300-1.dialup.nethere.net



+6 Profil

icon Re: programiranje pod grafickim okruzenjem20.06.2002. u 05:22 - pre 238 meseci
Znaš kako je, ja nikad nisam programirao u Xlib okruženju, ali uvek postoje pametniji od mene:

http://users.actcom.co.il/~cho.../xlib-programming.html#preface

Evo šta kažu u uvodu tog tutorijala:

This tutorial is the first in a series of "would-be" tutorials about graphical programming in the X window environment. By itself, it is useless. A real X programmer usually uses a much higher level of abstraction, such as using Motif (or its free version, lesstiff), GTK, QT and similar libraries. However, we need to start somewhere. More then this, knowing how things work down below is never a bad idea.

After reading this tutorial, one would be able to write very simple graphical programs, but not programs with a descent user interface. For such programs, one of the previously mentioned libraries would be used.


Koliko ja znam o Xlib-u, on ne sadrži ni takve stvari kao što su meniji, toolbar-ovi, skrolbarovi, već sve to treba praviti "ručno". Stoga, tvrdnja da je GUI programiranje "direktno" sa Xlib-om, dakle bez toolkit-ova kakvi su Motif, GTK+ ili Qt približno podjednako lako kao i Win32 API programiranje je uveliko preterana.
 
Odgovor na temu

tOwk
Danilo Šegan
Zemun/Beograd

Član broj: 94
Poruke: 2743
*.yubc.net

ICQ: 9344053
Sajt: alas.matf.bg.ac.yu/~mm011..


+2 Profil

icon Re: programiranje pod grafickim okruzenjem20.06.2002. u 19:05 - pre 238 meseci
Citat:
Dragi Tata:
...približno podjednako lako...

Misliš ,,približno podjednako teško''??? :)

Pretpostavljam da podrazumevaš da se pod Win32 koristi ,,kompilator resursa'', a ne direktno programiranje u C-u (prema čemu je okrenut i Win32 API, kao i Xlib).

Međutim, i ,,meni'' i skrolbar su neverovatno jednostavni ,,predmeti'', a njihovo uključivanje u sam Win32 API je zbog standardizacije. Međutim, to su obična ,,polja'' (pravougaona, naravno) koja iščekuju ,,klik'' ili ,,pritisak hot-key-a'' (vrućeg tastera? prečice?).

Pretpostavljam da su sve biblioteke višeg nivoa (GTK, QT, Motif) pisane direktno na Xlib-u, kao što je i MFC direktno na Win32 API-u (kao i Borlandov VCL---ili kako mu je ime).

Kako i ja vrlo retko pribegavam GUI programiranju, neću više da stajem na bilo koju stranu. (najbučniji smo mi koji to ne koristimo ;)

Pozdrav.
Možda se moje mišljenje promenilo, ali ne i činjenica da sam u pravu.
 
Odgovor na temu

sspasic
Sasa Spasic

Član broj: 3261
Poruke: 175
212.124.183.*

Jabber: sspasic@elitesecurity.org
ICQ: 35454521


Profil

icon Re: programiranje pod grafickim okruzenjem21.06.2002. u 02:18 - pre 238 meseci
Citat:
tOwk:
Pretpostavljam da su sve biblioteke višeg nivoa (GTK, QT, Motif) pisane direktno na Xlib-u...

GTK i QT idu direktno preko XLib-a, a Motif ide preko Xt (X Toolkit-a) koji je zamisljen kao standardan nacin za dodavanje kontrola u X. Medjutim, novije biblioteke ga ipak ne koriste.
 
Odgovor na temu

leka
Dejan Lekić
senior software engineer, 3Developers
Ltd.
London, UK

Član broj: 234
Poruke: 2534
*.telia.com

Sajt: dejan.lekic.org


+2 Profil

icon Re: programiranje pod grafickim okruzenjem21.06.2002. u 08:39 - pre 238 meseci

Ivane nisam bas siguran da je prvi GUI radio Xerox ... Ja bih jos jednom proverio tu informaciju. :) Drugo, ono sto se malo zna je da je Apple nije izmislio (i ovo se lako proveri) svoj GUI, vec je isti baziran na DIGITAL-ovom GUI projektu (da me ubijes ne mogu da se setim imena)! Dakle DIGITAL je radio na prvom GUI-ju a ne Xerox.

Citat:
Ivan Dimkovic:
Zavisi na sta mislis - mnogi ce reci da je MAC GUI mnogo bolji i od XWindowsa i od Windowsa, a i stariji je :) Krajnje relativna i subjektivna stvar - cinjenice govore da je XWindows podesniji za scientific aplikacije a Windows za korisnicke (desktop) programe.. Inace GUI je prvi koristio Xerox (Palo-Alto research lab), pa Apple - pa tek onda UNIX ljudi (na tvoju zalost, tvoj zakleti neprijatelj Micro$oft je napisao Unix implementaciju jedno 7 godina pre Linusa, i jedno 15 godina pre siroke uptrebe Linuxa - samo im nije bio mnogo interesantan pa su prodali kod SCO-u ;)


Ja ne znam da li si ti probao taj Microsoft UNIX :) - ja jesam i to daaavno. - Ne zelis da znas sta mislim o njemu. - Kasnije sam pricao sa ljudima iz UNIX sveta i jedino sto ti mogu reci je da misle isto sto i ja. Ivane, sasvim je normalno da su ga prodali jer nije vredeo nicemu i brze-bolje su nasli nekoga da to "uvale" dok se jos moze...
Dejan Lekic
software engineer, MySQL/PgSQL DBA, sysadmin
 
Odgovor na temu

leka
Dejan Lekić
senior software engineer, 3Developers
Ltd.
London, UK

Član broj: 234
Poruke: 2534
*.telia.com

Sajt: dejan.lekic.org


+2 Profil

icon Re: programiranje pod grafickim okruzenjem21.06.2002. u 08:47 - pre 238 meseci
Citat:
alex:
Hm, WinAPI nije samo vezan za GUI programiranje, vec je vezan za celokupan rad Windows sistema, od cega je samo jedan mali deo vezan za GUI programiranje.


Pa ovde se govori o GUI programiranju, ako se WinAPI pomene, onda je logicno da se misli na taj "mali deo" koji je vezan za GUI programiranje...
Dejan Lekic
software engineer, MySQL/PgSQL DBA, sysadmin
 
Odgovor na temu

Milan Aksic

Član broj: 412
Poruke: 1053
*.ptt.yu



Profil

icon Re: programiranje pod grafickim okruzenjem21.06.2002. u 13:21 - pre 238 meseci
Citat:
leka:

Ivane nisam bas siguran da je prvi GUI radio Xerox ... Ja bih jos jednom proverio tu informaciju. :) Drugo, ono sto se malo zna je da je Apple nije izmislio (i ovo se lako proveri) svoj GUI, vec je isti baziran na DIGITAL-ovom GUI projektu (da me ubijes ne mogu da se setim imena)! Dakle DIGITAL je radio na prvom GUI-ju a ne Xerox.


Leko, da li bi mogao da nadjes nesto vise o DIGITAL-ovom radu na tom prvom GUI, jer sam i ja isto 'naucio' da su both i Macintosh i Windows razvili svoj prvi GUI zahvaljujuci prvom radu, koji su uradili u Xerox PARC (Palo Alto Research Center) i to negde oko 1970 god. ako se ne varam.
 
Odgovor na temu

Dragi Tata
Malo ispod Kanade

Član broj: 1958
Poruke: 3906
199.171.112.*



+6 Profil

icon Re: programiranje pod grafickim okruzenjem21.06.2002. u 20:32 - pre 238 meseci
Kratka istorjia GUI-ja:

http://www.cs.stir.ac.uk/~sjr/intro.html

Dakle, Xerox.
 
Odgovor na temu

[es] :: Art of Programming :: programiranje pod grafickim okruzenjem

Strane: 1 2

[ Pregleda: 7797 | Odgovora: 29 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.