Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Ugovor o izradi sajta - Demo !

[es] :: Web dizajn i CSS :: Ugovor o izradi sajta - Demo !

[ Pregleda: 9112 | Odgovora: 0 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Bokultis

Član broj: 20538
Poruke: 51
*.rcub.bg.ac.yuProfil

icon Ugovor o izradi sajta - Demo !03.06.2004. u 16:47 - pre 208 meseci
Citao sam jednu od tema vezane za formulisanje ugovora o izradi sajta. Gledao sam da primenim sve ono sto sam mislio da je na mestu i sto su ljudi predlagali. Ovo je naravno demo verzija ugovora i zanima me misljenje svih koji imaju iskustva sa tim.
Pokusao sam da ga koncipiram po fazama i da se osiguram da kad nesto uradim za to da budem i placen. Sta mislite o ovoj koncepciji.

Ugovor o izradi i realizaciji web sajta
Sklopljen između ___________________ sa sedištem u _____________________ ,
adresa : _______________ ( u daljem tekstu NARUČILAC ) sa jedne strane i _____________________ sa druge strane sa sedištem u ______________________ adresa : _______________ ( u daljem tekstu IZVRŠILAC ). Sklopljen dana __________________ u Nišu obavezuje ugovorne strane na ispunjavanje sledećeg :Član1.

IZVRŠILAC posla preuzima zadatak, koji se sastoji u kompletnoj izradi i realizaciji Web sajta _____________________ (uključujući organizaciju sajta, Web dizajn i realizaciju hostinga), kao i ažuriranje sajta ili osposobljavanje adekvatnih radnika za preuzmanje ažuriranja sajta .
IZVRŠILAC posla se obavezuje da će izraditi kompletan Web sajt koncipiran po principu prethodnog usmenog dogovora sa NARUČIOCEM.
Sajt se izrađuje po fazama, da bi se prešlo na sledeću fazu prethodna faza treba da bude odobrena od strane NARUČIOCA.
Faze su sledeće :
1. Dodatno definisanje organizacije i web dizajna sajta ( koncepcije ).
2. Dostavljanje potrebnog ( dogovorenog ) materijala.
3. Definisanje i realizacija hostinga.
4. Testiranje sajta.

Faze su detaljno definisane u sledećim članovima :
1. Faza ( član 2. )
2. Faza ( član 3. )
3. Faza ( član 4. )
4. Faza ( član 5. )

Član 2.

Na zahtev NARUČIOCA IZVRŠILAC je dužan da napravi najviše dve dodatne koncepcije sajta pored one koncepcije unapred dogovorene pre potpisivanja ovog ugovora u slučaju da NARUČILAC smatra da ta koncepcija ne zadovoljava njegove potrebe. IZVRŠILAC je dužan da jednu od dodatnih koncepcija realizuje kao konačno rešenje prema želji NARUČIOCA. Ukoliko NARUČILAC nije zadovoljan ni jednom od ponuđenih koncepcija ugovor se raskida bez prava NARUČIOCA da traži nadokandu u bilo kom pogledu.

Član 3.


NARUČILAC je dužan da nakon odobravanja prve faze izrade sajta dostavi sav potreban (dogovoreni ) material u roku od ___________ dana. U suprotnom ugovor se raskida bez prava NARUČIOCA da traži nadokandu u bilo kom pogledu.

Član 4.

Pod definisanjem hostinga podrazumeva se izbor pravnog lica koje će na svojim serverima da hostuje fajlove od kojih se sastoji sajt. Taj izbor je stvar posebnog dogovora izmedju IZVRŠIOCA i NARUČIOCA. Ukoliko NARUČILAC prepusti izbor i realizaciju hostinga IZVRŠIOCU onda je dužan da plati sve troškove IZVRŠIOCA vezane za treću fazu realizacije sajta . Pod ovim se podrazumeva i definisanje domena. Ukoliko NARUČILAC ne odobri realizaciju treće faze suprotnom ugovor se raskida bez prava NARUČIOCA da traži nadokandu u bilo kom pogledu.

Član 5.

Testiranje vrši NARUČILAC. Trajanje perioda testiranja je 15 dana. Testiranje podrazumeva proveru tehničke funkcionalnosti sajta. Ukoliko NARUČILAC nije u mogućnosti da vrši testiranje može se angažovati treće lice u skladu sa posebnim dogovorom izmedju NARUČIOCA i IZVRŠIOCA. Ukoliko postoje neki tehnički nedostaci IZVRŠILAC je dužan da ih otkloni u roku od ______ dana. Ukoliko NARUČILAC ne odobri realizaciju četvrte faze suprotnom ugovor se raskida bez prava NARUČIOCA da traži nadokandu u bilo kom pogledu.


Član 6.

Rok za izradu i realizaciju Web sajta jeste __________ meseca od momenta završetka prve i druge faze izrade.

Član 7.

Sajt se smatra usvojenim od strane NARUČIOCA ako je svaka faza njegove izrade usvojena od istog.

Član 8.

NARUČILAC posla se obavezuje da IZVRŠIOCU isplati na ime zarade za izvršeni posao- zadatak iz člana 1. ovog Ugovora, ukupan iznos od _____________ dinara, u dve rate od po 50 %. Prva rata se isplaćuje IZVRŠIOCU posla nedelju dana od momenta potpisivanja ovog ugovora i pre završetka prve faze izrade sajta, a druga rata nedelju dana od momenta kada kada NARUČILAC usvoji izradu i realizaciju prema članu 7.
To je to.... 
Odgovor na temu

[es] :: Web dizajn i CSS :: Ugovor o izradi sajta - Demo !

[ Pregleda: 9112 | Odgovora: 0 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.