Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Problem sa recordsetom!

[es] :: Visual Basic 6 :: Problem sa recordsetom!

[ Pregleda: 2272 | Odgovora: 9 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

R-Byter

Član broj: 8221
Poruke: 344
*.absolutok.com



+1 Profil

icon Problem sa recordsetom!02.06.2004. u 09:00 - pre 218 meseci
Imam jednu asp stranu koja mi zadaje prilicno veliku glavobolju. Naime, u delu koda postoji ovo:

Code:
<%while not rs1.eof%>
<%=rs1.fields("tekst")%><%=rs1.fields("tekst")%>
<%rs1.movenext%>
<%wend%>


Polje tekst se vuce iz baze i to je ok. On procita vrednost i ispise je, ali samo jednom. Ne mogu da provalim zasto, u kojim se slucajevima to moze desiti?
Unapred hvala!
 
Odgovor na temu

R-Byter

Član broj: 8221
Poruke: 344
*.absolutok.com



+1 Profil

icon Re: Problem sa recordsetom!02.06.2004. u 09:07 - pre 218 meseci
Upravo sam dosao do jednog saznanja. Polje tekst je bilo memo. CIm sam promenio u tip text proradilo je. Stvarno nisam znao da se tip memo prazni po stampanju.
 
Odgovor na temu

mladenovicz
Zeljko Mladenovic
Xoran Technologies, Inc., Ann Arbor, MI,
USA / Software Engineer
Ann Arbor, MI, USA

Član broj: 6598
Poruke: 2065
62.108.109.*

Jabber: mladenovicz@elitesecurity.org
ICQ: 95144142
Sajt: yubc.net/~mz


Profil

icon Re: Problem sa recordsetom!02.06.2004. u 09:25 - pre 218 meseci
Kod bi trebalo da ti izgleda ovako nekako. Preglednije je, a trebalo bi da je i brze, jer koliko se secam server prelazi iz jednog u drugi mod kad naidje na <%.

Code:

<%
While Not rs1.EOF
    Response.Write (rs1.fields("tekst"))
    Response.Write (rs1.fields("tekst"))
    rs1.MoveNext
Wend
%>


 
Odgovor na temu

R-Byter

Član broj: 8221
Poruke: 344
*.absolutok.com



+1 Profil

icon Re: Problem sa recordsetom!02.06.2004. u 09:32 - pre 218 meseci
Znam da je kod pregledniji na taj nacin. Ovo mi je bilo samo iz razloga debugginga posto sam dodavao i oduzimao liniju po liniju. Medjutim, cak ni ta varijanta koju si napisao mi nije prosla. Evo uostalom probaj i sam da li mozes da odstampas dva puta memo podatak u jednom prolazu kroz petlju. Poenta je sto mi je trebala dva puta vrednost promenljive u petlji ali se posle prvog iskoriscenja ispraznila, tako da sam to resio uvodjenjem jedne promenljive u koju se na pocetku prolaza kroz petlju, odmah ispod while, smesti rs1.fields("tekst").
Pozdrav
 
Odgovor na temu

noviKorisnik
Dejan Katašić
Novi Sad

Član broj: 13216
Poruke: 4533
194.247.222.*

Sajt: www.novikorisnik.net


+5 Profil

icon Re: Problem sa recordsetom!02.06.2004. u 09:44 - pre 218 meseci
Citat:
R-Byter:Stvarno nisam znao da se tip memo prazni po stampanju.

Meni ova konstatacija deluje čudno (ne kažem da nije istinita - ionako sam svratio turistički do ovog foruma) - pa ako može malo pojašnjenje zbog čega se dobija ovakvo ponašanje...
 
Odgovor na temu

R-Byter

Član broj: 8221
Poruke: 344
*.absolutok.com



+1 Profil

icon Re: Problem sa recordsetom!02.06.2004. u 09:54 - pre 218 meseci
Ja takodje trazim pojasnjenje. Izneo sam samo ono sto mi se desilo i sto sam zakljucio na osnovu testiranja. Nikad se nisam susreo s time do sada i stvarno mi nije jasno zasto se to desava. Nelogicno mi je al sta da radim. Ima pametnijih pa ce mozda dati odgovor.
Pozdrav
 
Odgovor na temu

mladenovicz
Zeljko Mladenovic
Xoran Technologies, Inc., Ann Arbor, MI,
USA / Software Engineer
Ann Arbor, MI, USA

Član broj: 6598
Poruke: 2065
62.108.109.*

Jabber: mladenovicz@elitesecurity.org
ICQ: 95144142
Sajt: yubc.net/~mz


Profil

icon Re: Problem sa recordsetom!02.06.2004. u 10:13 - pre 218 meseci
Ja sam sada probao ovako nesto
Code:

Response.Write "PRVI PUT: " & Rs("Data")
Response.Write "DRUGI PUT: " & Rs("Data")


i ovo

Code:

Response.Write (Rs("Data"))
Response.Write (Rs("Data"))


i ovo

Code:

Response.Write Rs("Data")
Response.Write Rs("Data")


i ovo

Code:

Call Response.Write (Rs("Data"))
Call Response.Write (Rs("Data"))


i ovo

Code:

Response.Write rs.fields("Data")
Response.Write rs.fields("Data")


i sve radi kako treba.


 
Odgovor na temu

degojs

Član broj: 4716
Poruke: 5096



+51 Profil

icon Re: Problem sa recordsetom!02.06.2004. u 10:17 - pre 218 meseci
MEMO / TEXT / VARCHAR(>255)

Depending on the version of your MDAC driver, and the database you are connecting to, these columns can either (a) not show up at all, (b) only show up the first time they're called, or (c) cause 'Unspecified Error', 'Exception Occured'or 'Errors Occurred' runtime errors, if the following recommendations are not observed:

Avoid SELECT * notation; NAME your columns in a list, and name the offending column(s) LAST.

Assign the value of the column to a variable IMMEDIATELY, and only use this variable from that point on.

Make sure your MDAC drivers are most current (Microsoft Data Downloads).

See KB #200124 and KB #175239

Commercial-Free !!!
 
Odgovor na temu

mladenovicz
Zeljko Mladenovic
Xoran Technologies, Inc., Ann Arbor, MI,
USA / Software Engineer
Ann Arbor, MI, USA

Član broj: 6598
Poruke: 2065
62.108.109.*

Jabber: mladenovicz@elitesecurity.org
ICQ: 95144142
Sajt: yubc.net/~mz


Profil

icon Re: Problem sa recordsetom!02.06.2004. u 10:21 - pre 218 meseci
Ne znam da li ima veze sa ovim, ali ja sam imao problema sa Vb aplikacijama kad sam radio search po polju koje je tipa memo. JET SP8 resava problem.

EDIT: Sad videh degojsov post. :)


 
Odgovor na temu

R-Byter

Član broj: 8221
Poruke: 344
*.absolutok.com



+1 Profil

icon Re: Problem sa recordsetom!02.06.2004. u 10:31 - pre 218 meseci
Eh, sta bismo mi bez moderatora! Kod mene je ocigledno bio problem pod b).
Plus ono sto je navedeno ispod, sa *.
Hvala za obavestenje o MDAC-u. Nisam imao ideju sta da stavim u pretragu za Google.
 
Odgovor na temu

[es] :: Visual Basic 6 :: Problem sa recordsetom!

[ Pregleda: 2272 | Odgovora: 9 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.