Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

HostName ili tako nesto iz JS-a

[es] :: Skript jezici :: HostName ili tako nesto iz JS-a

[ Pregleda: 2774 | Odgovora: 6 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Crazy Mix
Nemanja Avramovic
QuadraSoft
Mladenovac

Član broj: 7103
Poruke: 331
*.telekom.yu

ICQ: 266136396
Sajt: www.quadrasoft.co.sr


Profil

icon HostName ili tako nesto iz JS-a26.05.2004. u 13:04 - pre 197 meseci
Tema je vec postavljena, ali niko ne odgovara na forumu za JavaScript...

http://www.elitesecurity.org/tema/54625
 
Odgovor na temu

bluesman

Član broj: 4505
Poruke: 1895
*.93.eunet.yu



Profil

icon Re: HostName ili tako nesto iz JS-a27.05.2004. u 00:03 - pre 197 meseci
Niko ti ne odgovora ili zato sto ne moze ili ne zna. Mislim da je glupo da dobijes 100 odgovora "ja ne znam" :-)) Ako neko zna, odgovorice ti, koliko je meni poznato to nije moguce i tu sam siguran oko 99.99%.
Goran Pilipović fka bluesman
 
Odgovor na temu

bzero
dev null
europe

Član broj: 5907
Poruke: 371
195.178.54.*

Jabber: bzero@elitesecurity.org
Sajt: www.google.com/search?q=b..


Profil

icon Re: HostName ili tako nesto iz JS-a27.05.2004. u 10:53 - pre 197 meseci
Odgovora nije bilo, jer npr meni nije jasno sta ti ustvari hoces da uradis, i za cega to treba da sluzi.

Sto se tice PHP-a u njemu postoje network funkcije:
http://www.php.net/manual/en/ref.network.php i bilo je vec par tema na forumu o ovome.

Ako ti treba je da dobijes Internet hostname za neku IP adresu, za to sluzi funkcija gethostbyaddr(), npr:
Code:

print gethostbyaddr('216.109.117.205');


ce dati p18.www.dcn.yahoo.com (da dobijes to u obliku *.yahoo.com, moraces to da uradis rucno, nekim regularnim izrazom naprimer). Obicno se ovo koristi u kombinaciji da sa ip adresom posetioca nekog sajta, da bi se prikazalo sa kog hosta neko pristupa sajtu, slicno kao na ovo forumu, nesto kao:
Code:

print gethostbyaddr($_SERVER['REMOTE_ADDR']);


Ako ti ovo treba, to je otprilike to.

Sto se tice javascripta u njemu ne postoji gethostbyaddr, gethostbyname i slicne funkcije, kojima bi prosledio ip i dobio hostname. U JS doduse postoji hostname, ali on nema veze sa ovim:
Code:

<script type="text/javasctipt">
alert(location.hostname);
</script>

ce ti dati hostname servera na kome se script trenutno izvrsava (sto ti pise u adress baru).
Never trust an operating system you don't have sources for.
 
Odgovor na temu

bluesman

Član broj: 4505
Poruke: 1895
*.137.EUnet.yu



Profil

icon Re: HostName ili tako nesto iz JS-a27.05.2004. u 11:50 - pre 197 meseci
Koliko sam ja shvatio čovek zna kako da odradi u PHP, samo ga interesuje da li može JS (valjda na tom serveru nema PHP?). A možda nisam dobro shvatio pitanje.
Goran Pilipović fka bluesman
 
Odgovor na temu

bzero
dev null
europe

Član broj: 5907
Poruke: 371
195.178.54.*

Jabber: bzero@elitesecurity.org
Sajt: www.google.com/search?q=b..


Profil

icon Re: HostName ili tako nesto iz JS-a27.05.2004. u 12:45 - pre 197 meseci
Cini mi se da je napisao "...znam da moze preko PHP-a, onda neka neko napise kako...", no nije ni bitno.
Never trust an operating system you don't have sources for.
 
Odgovor na temu

noviKorisnik
Dejan Katašić
Novi Sad

Član broj: 13216
Poruke: 4533
194.247.222.*

Sajt: www.novikorisnik.net


+5 Profil

icon Re: HostName ili tako nesto iz JS-a27.05.2004. u 13:01 - pre 197 meseci
Piše baš tako da može svako da ga ne razume na način koji mu se dopada

btw. - što niko ne odgovara na deo pitanja o besplatnom no adds php hostingu?
 
Odgovor na temu

Crazy Mix
Nemanja Avramovic
QuadraSoft
Mladenovac

Član broj: 7103
Poruke: 331
*.telekom.yu

ICQ: 266136396
Sajt: www.quadrasoft.co.sr


Profil

icon Re: HostName ili tako nesto iz JS-a31.05.2004. u 09:22 - pre 197 meseci
Da da, umem ja da napisem tako da se ne razume... lol :)

Sto se tice php-free-no_forced_ads:
http://www.propercomfy.co.uk/
http://www.free-webhosts.com/no-forced-ads.php
http://www.clickherefree.com/

Ni jedan nisam proverio, to mi je rekao drug za njih...

Aj' pa tako - i HVALA za odgovore!

 
Odgovor na temu

[es] :: Skript jezici :: HostName ili tako nesto iz JS-a

[ Pregleda: 2774 | Odgovora: 6 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.