Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Slanje podataka iz forme e-mailom

[es] :: Javascript i AJAX :: Slanje podataka iz forme e-mailom

[ Pregleda: 4976 | Odgovora: 10 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Arba
Vinko Fafanđel
Hrvatska, Rijeka

Član broj: 25805
Poruke: 20
*.cmu.carnet.hr

Sajt: www.croatia-islandrab.com


Profil

icon Slanje podataka iz forme e-mailom01.05.2004. u 19:02 - pre 219 meseci
Ne znam kako poslati podatke iz forme e-mailom.
Znam kako ovo napraviti pomoću ASP, ali nažalost moj host server to ne podržava.
Znam isto tako da ako u tagu form napišem action="mailto:vinko.fafandel?subject=forma e-mailom" , pri kliku na submit button otvara se osobni e-mail program i nova poruka u kojoj su već unesene stavke "To" i "Subject", ali ne znam kako da vrijednosti ostalih kontrola koje sam izvukao JavaScriptom (dodjelio varijabli "text") budu upisane u tjelu e-mail poruke (mailBody).

Ako ne ide tako možda može, kako sam već pročitao u ovom forumu, upućivanjem na već postojeću web stranicu koja onda prosljeđuje vrijednosti kontrola na željeni e-mail.

Molim vas imajte na umu da ne baratam baš dobro engleskim jezikom pa mi one poruke tipa: možeš to pronaći na toj i toj web-stranici nebi puno pomogle ako nisu na našem jeziku.

Isto tako imajte na umu da koristim besplatni hosting pa on ne podržava cgi, php, asp ...

Ujedno možda netko zna koji je hoting server našeg jezičnog područja najjeftiniji, a podržava ASP, odnosno koristi windows platformu?

Hvala,
Vinko!


Vinko!
 
Odgovor na temu

Ivan Stanojevic
Personal trainer
Dubai

Član broj: 8885
Poruke: 679
*.air.tehnicom.net



+1 Profil

icon Re: Slanje podataka iz forme e-mailom02.05.2004. u 16:05 - pre 219 meseci
unesi ovo za akciju


mailto:[email protected]?subject=moj subject&body=ovo je tekst koji ide u body&[email protected]&[email protected]


Reci nešto pametno i svi će te pamtiti
- Nepoznati autor
 
Odgovor na temu

Arba
Vinko Fafanđel
Hrvatska, Rijeka

Član broj: 25805
Poruke: 20
*.cmu.carnet.hr

Sajt: www.croatia-islandrab.com


Profil

icon Re: Slanje podataka iz forme e-mailom02.05.2004. u 22:42 - pre 219 meseci
Citat:
Ivan Stanojevic:
unesi ovo za akciju


mailto:[email protected]?subject=moj subject&body=ovo je tekst koji ide u body&[email protected]&[email protected]




Hvala Vam na ovome, ali ovo upisuje doslovce upisani tekst iza "body=", a ja još uvjek ne znam kako da u body-u bude upisan tekst iz forminih kontrola odnosno vrijednost varijable.
Vinko!
 
Odgovor na temu

Ivan Stanojevic
Personal trainer
Dubai

Član broj: 8885
Poruke: 679
*.air.tehnicom.net



+1 Profil

icon Re: Slanje podataka iz forme e-mailom02.05.2004. u 22:52 - pre 219 meseci
to bi recimo mogao iz javascripta da upises...

primer na brzaka:

Code:

<form name=mojaForma action=# onSubmit=proba()>
<input type=text name=mojText>
</form>
<script>
function proba(){
alert("Upisao si: " + document.mojaForma.mojText.value)
}
</script>


ubaci taj formular u stranicu, upisi neki tekst u polje i pritisni enter...
da bi izvukao sta je upisano u poljima forme korisits

document.imeForme.imePolja.value



Reci nešto pametno i svi će te pamtiti
- Nepoznati autor
 
Odgovor na temu

Arba
Vinko Fafanđel
Hrvatska, Rijeka

Član broj: 25805
Poruke: 20
*.cmu.carnet.hr

Sajt: www.croatia-islandrab.com


Profil

icon Re: Slanje podataka iz forme e-mailom02.05.2004. u 23:22 - pre 219 meseci
Citat:
Ivan Stanojevic:
to bi recimo mogao iz javascripta da upises...

primer na brzaka:

Code:

<form name=mojaForma action=# onSubmit=proba()>
<input type=text name=mojText>
</form>
<script>
function proba(){
alert("Upisao si: " + document.mojaForma.mojText.value)
}
</script>


ubaci taj formular u stranicu, upisi neki tekst u polje i pritisni enter...
da bi izvukao sta je upisano u poljima forme korisits

document.imeForme.imePolja.value




Hvala, ali pomoću ovog sam saznao samo kako pokrenuti funkciju pomoću dugmeta Submit.

Npr. pokušao sam ovo
<form name="obrazac1" method="post" action="mailto:[email protected]?body=# document.obrazac1.ime">,
ali se u body upisuje doslovce sve što je iz "body=",

Dakle onaj prvi kod koji ste mi poslali odgovara, ali bih htio iza "body=" upisati nešto što će u tjelu e-maila ispisati tekst iz kontrola forme, odnosno vrijednost varijabli i to po mogućnosti u više redova (ne znam kako se pomoću javascripta prelazi u novi red.

Usput: Imate zanimljiv site

Vinko!
 
Odgovor na temu

Ivan Stanojevic
Personal trainer
Dubai

Član broj: 8885
Poruke: 679
*.air.tehnicom.net



+1 Profil

icon Re: Slanje podataka iz forme e-mailom03.05.2004. u 11:22 - pre 219 meseci
ne mozes tek tako da mesas html i javascript...


nemam vremena sad da analiziram kako se pravi to ali prvo sto mi pade napamet je ovo, ne znam da li ce raditi... pokusaj na dynamicDrive.com ili slicnim mestima imas tamo resenja,,,

<form name=mojaForma action='javascript:mojEmail()'>

a dalje ce ti trebati ova skripta

<script>
function mojEmail(){
to = '[email protected]'
subject = 'nekiSubject'
body = 'tekst koji ide u body'
celaAdresa = 'mailto:'+to+'?subject='+subject+'&body='+body
document.write(celaAdresa)
}
</script>

sta bi trebalo da se desi je da kao 'action' bude upisan ovaj email iz javascripta...
sad ti tu zamenis TO SUBJECT i BODY sa document.mojaForma.subject.value recimo da bi upisao ono sto je korisnik uneo u polje...
Reci nešto pametno i svi će te pamtiti
- Nepoznati autor
 
Odgovor na temu

noviKorisnik
Dejan Katašić
Novi Sad

Član broj: 13216
Poruke: 4533
*.dialup.neobee.net.

Sajt: www.novikorisnik.net


+5 Profil

icon Re: Slanje podataka iz forme e-mailom03.05.2004. u 11:52 - pre 219 meseci
Code:
<html>
<head>
<title>e-mail slanje</title>
<script>
function slanje ()
{
  var podaci = document.forms ['podaci'];
  var akcija = 'mailto:' + podaci.mailto.value;
  akcija += '?subject=' + podaci.mailsubject.value;
  akcija += '&body=' + podaci.mailbody.value;
  document.location.href = akcija;
}
</script>
</head>
<body>
<pre>
<form name="podaci" onsubmit="return false;">
     to: <input type="text" name="mailto" value="[email protected]" />
subject: <input type="text" name="mailsubject" value="test mail" />
   body: <textarea name="mailbody">hello world</textarea>
         <a href="javascript: slanje ();">e-mail slanje...</a>
</form>
</pre>
</body>
</html>

 
Odgovor na temu

Arba
Vinko Fafanđel
Hrvatska, Rijeka

Član broj: 25805
Poruke: 20
*.net.htnet.hr

Sajt: www.croatia-islandrab.com


Profil

icon Re: Slanje podataka iz forme e-mailom03.05.2004. u 23:18 - pre 219 meseci
Krasno, uz pomoć vas dvojice sve je profunkcioniralo.

Jedino bi još bilo dobro kad bi saznao koji je znak u JavaScriptu koji zamjenjuje tipku "Enter" pri pisanju poruke, odnosno tag <br> u html, odnosno "vbCrlf" u visualBasicu kako bih dotjerao izgled e-mail poruke.

Hvala!
Vinko!
 
Odgovor na temu

bluesman

Član broj: 4505
Poruke: 1895
*.24.EUnet.yu



+1 Profil

icon Re: Slanje podataka iz forme e-mailom04.05.2004. u 01:23 - pre 219 meseci
\n
Goran Pilipović fka bluesman
 
Odgovor na temu

Arba
Vinko Fafanđel
Hrvatska, Rijeka

Član broj: 25805
Poruke: 20
*.cmu.carnet.hr

Sajt: www.croatia-islandrab.com


Profil

icon Re: Slanje podataka iz forme e-mailom04.05.2004. u 09:17 - pre 219 meseci
Citat:
bluesman:
\n


Provao sam ovo unjeti u kod, ali mi javlja error krivi character. Najvjerovatnije je greška u sintaksi. Molim Vas kratki primjer. Znam da ovo baš i nije najbolji način za učenje JavaScript-a, ali prijeko bi mi bila potrebna i naredba pomoću koje prijevremeno završavam funkciju. Nešto kao Exit Sub u visualBasicu.
Isto tako bi mi bilo potrebno naredba za preskakanje nekih naredbi, nešto kao GoTo u visualBasicu.


Hvala!
Vinko!
 
Odgovor na temu

noviKorisnik
Dejan Katašić
Novi Sad

Član broj: 13216
Poruke: 4533
194.247.222.*

Sajt: www.novikorisnik.net


+5 Profil

icon Re: Slanje podataka iz forme e-mailom04.05.2004. u 10:19 - pre 219 meseci
U funkciji slanje() poslednji red zameniš sa

document.location.href = encodeURI (akcija);

Povratak iz funkcije: return

GoTo: mislim da ima, ali sam se trudio da to ni ne tražim.

Najbolje je da kreneš da se upoznaješ s JavaScriptom http://www.elitesecurity.org/tema/51512
 
Odgovor na temu

[es] :: Javascript i AJAX :: Slanje podataka iz forme e-mailom

[ Pregleda: 4976 | Odgovora: 10 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.