Poslaću ovde celo uputstvo, pošto vidim po ostalim forumima da ljudi često imaju problema.
Prvo, skini (ako već nisi) NAJNOVIJU verziju programa. FMA je program koji se konstantno razvija i kao rezultat toga neke verzije mogu da budu prepune bagova.
Proveri na koji način se povezuješ. Kao način veze nemoj da izabereš Bluetooth, nego virtuelni serijski port koji ti se pojavio kad si instalirao softver za BT.
Da bi saznao na koji port ti se vezuje telefon uključi BT na telefonu, klikni desnim tasterom na Bluetooth ikonicu u tray-u, pa na Quick Connect, Bluetooth Serial Port, T610 Serial Port 1. Posle par sekundi dobićeš poruku tipa: "T610 connected to COM6". Na kraju samo otvori u FMA Tools/Options, Connection i tu izaberi taj serijski port. Zatvori program, startuj ga ponovo i vidi da li će se konektovati.
Ako se program sada poveže sa telefonom, veći deo posla je završen.
Sad idemo na daljinski:
Idi opet na fma.sourceforge.net, pa na downloads i skini najnoviju verziju Float's Media Control. Kad si već tu, mozes i da skines Winamp control, i neki od skriptova.
Float's media contol je bitan, jer preko njega skriptovi kontrolišu programe na kompu. Skriptovi su bitni, jer kontrolišu media control :) Instalacija svega je jako prosta, Media Control se instalira preko setup fajla a skriptovi se samo otpakuju iz arhive. Za instalaciju skriptova imaš detaljno uputstvo upakovano uz svaki skript.
Ja koristim skript CarpeDi3m, ima sve što mi treba, i još mnogo toga što mi verovatno nikad u životu neće zatrebati :)
Za upravljanje kompjuterom postoji još nekoliko programa, ali prednost FMA je u tome što istovremeno možeš da radiš i druge stvari na relaciji PC<->telefon, kao što je preturanje po imeniku ili slanje SMSova.
Aj' pa javi šta si uradio :)
If you can't beat your computer at chess, try kickboxing.