Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Mozilla i border na tabeli ?

[es] :: Web dizajn i CSS :: Mozilla i border na tabeli ?

[ Pregleda: 2350 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Wooyke
Petar Petrovic

Član broj: 20181
Poruke: 160



+2 Profil

icon Mozilla i border na tabeli ?29.04.2004. u 15:31 - pre 214 meseci
ahem...posto sam isprobavao neki sajt koji radim desava se predivna stvar >:| u nasoj divnoj Mozilli....posto imam jednu tabelu sa crnim borderom, isprobao sam u IE da vidim da li je ok.

IE je lepo prikazao tabelu sa crnim okvirom (border) i sve je to lepo.

E, a ja ukljucim Mozillu (1.6 valjda, znam da je najnovija verzija) i nadjem moj index.htm. Mozilla prikaze tabelu, ali sa onim standradnim borderom (znate bre,ono sivo) ... kao da nisam definisao border, a jesam. Preko koda sam gledao, i lepo pise bordercolor="#00000" ... ne shvatam? Kako da omogucim da se lepo vidi crni okvir i u Mozilli, ne samo u IE ?
 
Odgovor na temu

noviKorisnik
Dejan Katašić
Novi Sad

Član broj: 13216
Poruke: 4533
*.dialup.neobee.net.

Sajt: www.novikorisnik.net


+5 Profil

icon Re: Mozilla i border na tabeli ?29.04.2004. u 17:17 - pre 214 meseci
Pretpostavljam da bordercolor nije atribut table taga pa Mozilla ne oseća obavezu da ga tumači. Verovatno može da se reguliše kroz CSS definicije u style atributu.
 
Odgovor na temu

bzero
dev null
europe

Član broj: 5907
Poruke: 371
195.178.54.*

Jabber: bzero@elitesecurity.org
Sajt: www.google.com/search?q=b..


Profil

icon Re: Mozilla i border na tabeli ?29.04.2004. u 17:34 - pre 214 meseci
Pogledaj ovaj link:

http://www.faqs.org/docs/htmltut/tables/_TABLE_BORDERCOLOR.html

Ako hoces kontrolu izgleda bordera koristi CSS.
Never trust an operating system you don't have sources for.
 
Odgovor na temu

Wooyke
Petar Petrovic

Član broj: 20181
Poruke: 160



+2 Profil

icon Re: Mozilla i border na tabeli ?29.04.2004. u 22:45 - pre 214 meseci
ok sad cju da posetim. hvala vam unapred ako bude radilo
 
Odgovor na temu

Ilija Studen
Novi Sad

Član broj: 3864
Poruke: 859
*.ftn.ns.ac.yu

Sajt: www.activecollab.com


+1 Profil

icon Re: Mozilla i border na tabeli ?29.04.2004. u 22:56 - pre 214 meseci
Definisi:

Code:
table.klasa {
  border: 1px solid #000;
}


Onda ides:

Code:
<table class="klasa">
  ...
</table>


Ne zaboravi da CSS treba da bude ispravno vezan sa html stranicom. Vise detalja o tome mozes procitati ovde: http://www.ionbee.net/modules/arms/view.php?w=art&idx=12

Ovo sigurno radi u i Mozilli i u IE i gde god ti treba...

Poz
http://www.activecollab.com - Alat za upravljanje projektima
 
Odgovor na temu

[es] :: Web dizajn i CSS :: Mozilla i border na tabeli ?

[ Pregleda: 2350 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.