Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Zna li neko kod za Visual Basic koji cita seriski broj harddiska

[es] :: Visual Basic 6 :: Zna li neko kod za Visual Basic koji cita seriski broj harddiska

[ Pregleda: 7659 | Odgovora: 19 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

perabanj
Zivkovic Petar
Niska banja

Član broj: 25617
Poruke: 106
212.200.97.*

Sajt: www.smestajzivkovici.com


+3 Profil

icon Zna li neko kod za Visual Basic koji cita seriski broj harddiska 28.04.2004. u 17:21 - pre 219 meseci
Zna li neko kod za Visual Basic koji cita seriski broj harddiska
(ne seriski broj koji nastaje prilikom formatiranja, nego njegov seriski broj)
 
Odgovor na temu

mladenovicz
Zeljko Mladenovic
Xoran Technologies, Inc., Ann Arbor, MI,
USA / Software Engineer
Ann Arbor, MI, USA

Član broj: 6598
Poruke: 2065
62.108.109.*

Jabber: mladenovicz@elitesecurity.org
ICQ: 95144142
Sajt: yubc.net/~mz


Profil

icon Re: Zna li neko kod za Visual Basic koji cita seriski broj harddiska 28.04.2004. u 18:03 - pre 219 meseci
Pretrazi forum, neko je napravio DLL za to.
 
Odgovor na temu

degojs

Član broj: 4716
Poruke: 5096



+51 Profil

icon Re: Zna li neko kod za Visual Basic koji cita seriski broj harddiska 28.04.2004. u 18:59 - pre 219 meseci
Takođe, dll potraži i na .NET forumu.
Commercial-Free !!!
 
Odgovor na temu

impact
Vladimir Golušin
Kikinda

Član broj: 2517
Poruke: 112
195.252.80.*



Profil

icon Re: Zna li neko kod za Visual Basic koji cita seriski broj harddiska 28.04.2004. u 23:09 - pre 219 meseci
Ovo sam pronašao baš na ovom forumu:

Code:

Function brojdiska()
    Dim fs, d, s, t
    Set fs = CreateObject("Scripting.FileSystemObject")
    Set d = fs.GetDrive(fs.GetDriveName(fs.GetAbsolutePathName(2)))
        Select Case d.DriveType
            Case 0: t = "Unknown"
            Case 1: t = "Removable"
            Case 2: t = "Fixed"
            Case 3: t = "Network"
            Case 4: t = "CD-ROM"
            Case 5: t = "RAM Disk"
        End Select
    s = d.SerialNumber
    brojdiska = s & " " & t
End Function
 
Odgovor na temu

degojs

Član broj: 4716
Poruke: 5096



+51 Profil

icon Re: Zna li neko kod za Visual Basic koji cita seriski broj harddiska 28.04.2004. u 23:47 - pre 219 meseci
Ne, čini mi se da je to upravo ono što je perabanj naveo da mu ne treba. Taj broj se menja prilikom formatiranja tako da i nije baš nešto pouzdan :)
Commercial-Free !!!
 
Odgovor na temu

anebojsa
Bgd

Član broj: 16174
Poruke: 84
*.195.EUnet.yu



Profil

icon Re: Zna li neko kod za Visual Basic koji cita seriski broj harddiska 30.04.2004. u 09:08 - pre 219 meseci
I meni je neko napisao ovaj cod, ali se on menja.

Evo ti pravi cod.

Treba ti:
1 - Textbox od Text1(0) do Text1(15)

Code:

Option Explicit
Private Declare Function GetVolumeSerialNumber Lib "kernel32" Alias "GetVolumeInformationA" (ByVal lpRootPathName As String, ByVal lpVolumeNameBuffer As String, ByVal nVolumeNameSize As Long, lpVolumeSerialNumber As Long, lpMaximumComponentLength As Long, lpFileSystemFlags As Long, ByVal lpFileSystemNameBuffer As String, ByVal nFileSystemNameSize As Long) As Long

Public Function VolumeSerialNumber(ByVal RootPath As String) As String
Dim VolLabel As String
Dim VolSize As Long
Dim Serial As Long
Dim MaxLen As Long
Dim Flags As Long
Dim Name As String
Dim NameSize As Long
Dim s As String
Dim ret As Boolean
ret = GetVolumeSerialNumber(RootPath, VolLabel, VolSize, Serial, MaxLen, Flags, Name, NameSize)
If ret Then
    'Create an 8 character string
    s = Format(Hex(Serial), "00000000")
    'Adds the '-' between the first 4 characters and the last 4 characters
    VolumeSerialNumber = Left(s, 4) + "-" + Right(s, 4)
Else
    'If the call to API function fails the function returns a zero serial number
    VolumeSerialNumber = "0000-0000"
End If
End Function

Private Sub Form_Load()
Katanac
Text1(1) = VolumeSerialNumber(Text1(0) & ":\") 'Shows the serial number of your Hard Disk
Text1(3) = VolumeSerialNumber(Text1(2) & ":\") 'Shows the serial number of your Hard Disk
Text1(5) = VolumeSerialNumber(Text1(4) & ":\") 'Shows the serial number of your Hard Disk
Text1(7) = VolumeSerialNumber(Text1(6) & ":\") 'Shows the serial number of your Hard Disk
Text1(9) = VolumeSerialNumber(Text1(8) & ":\") 'Shows the serial number of your Hard Disk
Text1(11) = VolumeSerialNumber(Text1(10) & ":\") 'Shows the serial number of your Hard Disk
Text1(13) = VolumeSerialNumber(Text1(12) & ":\") 'Shows the serial number of your Hard Disk
Text1(15) = VolumeSerialNumber(Text1(14) & ":\") 'Shows the serial number of your Hard Disk
End Sub

Public Sub PreSel(txt As Control)
If TypeOf txt Is TextBox Then
txt.SelStart = 0
txt.SelLength = Len(txt)
End If
End Sub

Public Sub Katanac()
Text1(0).Locked = True
Text1(1).Locked = True
Text1(2).Locked = True
Text1(3).Locked = True
Text1(4).Locked = True
Text1(5).Locked = True
Text1(6).Locked = True
Text1(7).Locked = True
Text1(8).Locked = True
Text1(9).Locked = True
Text1(10).Locked = True
Text1(11).Locked = True
Text1(12).Locked = True
Text1(13).Locked = True
Text1(14).Locked = True
Text1(15).Locked = True
End Sub

Private Sub Text1_GotFocus(Index As Integer)
PreSel Text1(Index)
End Sub

Private Sub Text1_KeyPress(Index As Integer, KeyAscii As Integer)
If KeyAscii = 27 Then
    Unload Me
End If
End Sub

Private Sub Text1_LostFocus(Index As Integer)
PreSel Text1(Index)
End Sub



Pozdrav
 
Odgovor na temu

anebojsa
Bgd

Član broj: 16174
Poruke: 84
*.195.EUnet.yu



Profil

icon Re: Zna li neko kod za Visual Basic koji cita seriski broj harddiska 30.04.2004. u 09:12 - pre 219 meseci
Zaboravio sam da ti napisem

Text1(0) treba da stoji slovo A
Text1(2) treba da stoji slovo B
Text1(4) treba da stoji slovo C
Text1(6) treba da stoji slovo D
Text1(8) treba da stoji slovo E
Text1(10) treba da stoji slovo F
Text1(12) treba da stoji slovo G
Text1(14) treba da stoji slovo H
 
Odgovor na temu

mpecanac
Miroslav Pećanac
Beograd

Član broj: 119423
Poruke: 15
77.46.243.*



Profil

icon Re: Zna li neko kod za Visual Basic koji cita seriski broj harddiska23.10.2007. u 22:08 - pre 177 meseci
Nedavno me haker urnisao tako da sam ostao bez icega. Inace, imao sam VB kod koji cita "pravi" serijski broj diska. Nisam nikada vise uspeo da pronadjem taj kod na netu. Probaj ovo, izgleda da sljaka samo je kod predugacak u odnosu na ono sto sam ja imao: http://www.dreamincode.net/code/snippet429.htm .
 
Odgovor na temu

rgdrajko
Beograd

Član broj: 117734
Poruke: 710
80.93.249.*



+3 Profil

icon Re: Zna li neko kod za Visual Basic koji cita seriski broj harddiska12.04.2008. u 20:17 - pre 171 meseci
Evo kod programa koji cita fabricki serijski broj diska(MANUFACTURER SERIAL NUMBER OF THE HARD DISK). Ceo program sa sve kodom je u dodatku.

Kod koji upisujete u klasu HDSN:

Code:
Option Explicit
 
' Antonio Giuliana, 2001-2003
 
' Costanti per l'individuazione della versione di OS
Private Const VER_PLATFORM_WIN32S = 0
Private Const VER_PLATFORM_WIN32_WINDOWS = 1
Private Const VER_PLATFORM_WIN32_NT = 2
 
' Costanti per la comunicazione con il driver IDE
Private Const DFP_RECEIVE_DRIVE_DATA = &H7C088
 
' Costanti per la CreateFile
Private Const FILE_SHARE_READ = &H1
Private Const FILE_SHARE_WRITE = &H2
Private Const GENERIC_READ = &H80000000
Private Const GENERIC_WRITE = &H40000000
Private Const OPEN_EXISTING = 3
Private Const CREATE_NEW = 1
 
' Enumerazione dei comandi per la CmnGetHDData
Private Enum HDINFO
    HD_MODEL_NUMBER
    HD_SERIAL_NUMBER
    HD_FIRMWARE_REVISION
End Enum
 
' Struttura per l'individuazione della versione di OS
Private Type OSVERSIONINFO
    dwOSVersionInfoSize As Long
    dwMajorVersion As Long
    dwMinorVersion As Long
    dwBuildNumber As Long
    dwPlatformId As Long
    szCSDVersion As String * 128
End Type
 
' Struttura per il campo irDriveRegs della struttura SENDCMDINPARAMS
Private Type IDEREGS
    bFeaturesReg As Byte
    bSectorCountReg As Byte
    bSectorNumberReg As Byte
    bCylLowReg As Byte
    bCylHighReg As Byte
    bDriveHeadReg As Byte
    bCommandReg As Byte
    bReserved As Byte
End Type
 
' Struttura per l'I/O dei comandi al driver IDE
Private Type SENDCMDINPARAMS
    cBufferSize As Long
    irDriveRegs As IDEREGS
    bDriveNumber As Byte
    bReserved(1 To 3) As Byte
    dwReserved(1 To 4) As Long
End Type
 
' Struttura per il campo DStatus della struttura SENDCMDOUTPARAMS
Private Type DRIVERSTATUS
    bDriveError As Byte
    bIDEStatus As Byte
    bReserved(1 To 2) As Byte
    dwReserved(1 To 2) As Long
End Type
 
' Struttura per l'I/O dei comandi al driver IDE
Private Type SENDCMDOUTPARAMS
    cBufferSize As Long
    DStatus As DRIVERSTATUS     ' ovvero DriverStatus
    bBuffer(1 To 512) As Byte
End Type
 
' Per ottenere la versione del SO
Private Declare Function GetVersionEx _
    Lib "kernel32" Alias "GetVersionExA" _
    (lpVersionInformation As OSVERSIONINFO) As Long
 
' Per ottenere un handle al device IDE
Private Declare Function CreateFile _
    Lib "kernel32" Alias "CreateFileA" _
    (ByVal lpFileName As String, _
    ByVal dwDesiredAccess As Long, _
    ByVal dwShareMode As Long, _
    ByVal lpSecurityAttributes As Long, _
    ByVal dwCreationDisposition As Long, _
    ByVal dwFlagsAndAttributes As Long, _
    ByVal hTemplateFile As Long) As Long
 
' Per chiudere l'handle del device IDE
Private Declare Function CloseHandle _
    Lib "kernel32" _
    (ByVal hObject As Long) As Long
 
' Per comunicare con il driver IDE
Private Declare Function DeviceIoControl _
    Lib "kernel32" _
    (ByVal hDevice As Long, _
    ByVal dwIoControlCode As Long, _
    lpInBuffer As Any, _
    ByVal nInBufferSize As Long, _
    lpOutBuffer As Any, _
    ByVal nOutBufferSize As Long, _
    lpBytesReturned As Long, _
    ByVal lpOverlapped As Long) As Long
    
' Per azzerare buffer di scambio dati
Private Declare Sub ZeroMemory _
    Lib "kernel32" Alias "RtlZeroMemory" _
    (dest As Any, _
    ByVal numBytes As Long)
 
' Per copiare porzioni di memoria
Private Declare Sub CopyMemory _
    Lib "kernel32" Alias "RtlMoveMemory" _
    (Destination As Any, _
    Source As Any, _
    ByVal Length As Long)
 
Private Declare Function GetLastError _
    Lib "kernel32" () As Long
 
Private mvarCurrentDrive As Byte    ' Drive corrente
Private mvarPlatform As String      ' Piattaforma usata
 
Public Property Get Copyright() As String
    
    ' Copyright
    Copyright = "HDSN Vrs. 1.00, (C) Antonio Giuliana, 2001-2003"
    
End Property
 
' Metodo GetModelNumber
Public Function GetModelNumber() As String
    
    ' Ottiene il ModelNumber
    GetModelNumber = CmnGetHDData(HD_MODEL_NUMBER)
    
End Function
 
' Metodo GetSerialNumber
Public Function GetSerialNumber() As String
    
    ' Ottiene il SerialNumber
    GetSerialNumber = CmnGetHDData(HD_SERIAL_NUMBER)
    
End Function
 
' Metodo GetFirmwareRevision
Public Function GetFirmwareRevision() As String
    
    ' Ottiene la FirmwareRevision
    GetFirmwareRevision = CmnGetHDData(HD_FIRMWARE_REVISION)
    
End Function
 
' Proprieta' CurrentDrive
Public Property Let CurrentDrive(ByVal vData As Byte)
    
    ' Controllo numero di drive fisico IDE
    If vData < 0 Or vData > 3 Then
        Err.Raise 10000, , "Illegal drive number"   ' IDE drive 0..3
    End If
    
    ' Nuovo drive da considerare
    mvarCurrentDrive = vData
 
End Property
 
' Proprieta' CurrentDrive
Public Property Get CurrentDrive() As Byte
    
    ' Restituisce drive fisico corrente (IDE 0..3)
    CurrentDrive = mvarCurrentDrive
 
End Property
 
' Proprieta' Platform
Public Property Get Platform() As String
    
    ' Restituisce tipo OS
    Platform = mvarPlatform
 
End Property
 
Private Sub Class_Initialize()
 
    ' Individuazione del tipo di OS
    Dim OS As OSVERSIONINFO
        
    OS.dwOSVersionInfoSize = Len(OS)
    Call GetVersionEx(OS)
    mvarPlatform = "Unk"
    Select Case OS.dwPlatformId
        Case Is = VER_PLATFORM_WIN32S
            mvarPlatform = "32S"                ' Win32S
        Case Is = VER_PLATFORM_WIN32_WINDOWS
            If OS.dwMinorVersion = 0 Then
                mvarPlatform = "W95"            ' Win 95
            Else
                mvarPlatform = "W98"            ' Win 98
            End If
        Case Is = VER_PLATFORM_WIN32_NT
            mvarPlatform = "WNT"                ' Win NT/2000
    End Select
 
End Sub
 
Private Function CmnGetHDData(hdi As HDINFO) As String
 
    ' Rilevazione proprieta' IDE
    
    Dim bin As SENDCMDINPARAMS
    Dim bout As SENDCMDOUTPARAMS
    Dim hdh As Long
    Dim br As Long
    Dim ix As Long
    Dim hddfr As Long
    Dim hddln As Long
    Dim s As String
    
    Select Case hdi             ' Selezione tipo caratteristica richiesta
        Case HD_MODEL_NUMBER
            hddfr = 55          ' Posizione nel buffer del ModelNumber
            hddln = 40          ' Lunghezza nel buffer del ModelNumber
        Case HD_SERIAL_NUMBER
            hddfr = 21          ' Posizione nel buffer del SerialNumber
            hddln = 20          ' Lunghezza nel buffer del SerialNumber
        Case HD_FIRMWARE_REVISION
            hddfr = 47          ' Posizione nel buffer del FirmwareRevision
            hddln = 8           ' Lunghezza nel buffer del FirmwareRevision
        Case Else
            Err.Raise 10001, "Illegal HD Data type" ' Altre informazioni non disponibili
 
'(Evoluzione futura)
    End Select
    
    Select Case mvarPlatform
        Case "WNT"
            ' Per Win NT/2000 apertura handle al drive fisico
            hdh = CreateFile("\\.\PhysicalDrive" & mvarCurrentDrive, _
                GENERIC_READ + GENERIC_WRITE, FILE_SHARE_READ + FILE_SHARE_WRITE, _
                0, OPEN_EXISTING, 0, 0)
        Case "W95", "W98"
            ' Per Win 9X apertura handle al driver SMART
            ' (in \WINDOWS\SYSTEM da spostare in \WINDOWS\SYSTEM\IOSUBSYS)
            ' che comunica con il driver IDE
            hdh = CreateFile("\\.\Smartvsd", _
                0, 0, 0, CREATE_NEW, 0, 0)
        Case Else
            ' Piattaforma non supportata (Win32S)
            Err.Raise 10002, , "Illegal platform (only WNT, W98 or W95)"    ' Altre piattaforme non gestite
    End Select
    ' Controllo validita handle
    If hdh = 0 Then
        Err.Raise 10003, , "Error on CreateFile"
    End If
    
    ' Azzeramento strutture per l'I/O da driver
    ZeroMemory bin, Len(bin)
    ZeroMemory bout, Len(bout)
    
    ' Preparazione parametri struttura di richiesta al driver
    With bin
        .bDriveNumber = mvarCurrentDrive
        .cBufferSize = 512
        With .irDriveRegs
            If (mvarCurrentDrive And 1) Then
                .bDriveHeadReg = &HB0
            Else
                .bDriveHeadReg = &HA0
            End If
            .bCommandReg = &HEC
            .bSectorCountReg = 1
            .bSectorNumberReg = 1
        End With
    End With
    
    ' Richiesta al driver
    DeviceIoControl hdh, DFP_RECEIVE_DRIVE_DATA, _
                    bin, Len(bin), bout, Len(bout), br, 0
    
    ' Formazione stringa di risposta
    ' da buffer di uscita
    ' L'ordine dei byte e' invertito
    s = ""
    For ix = hddfr To hddfr + hddln - 1 Step 2
        If bout.bBuffer(ix + 1) = 0 Then Exit For
        s = s & Chr(bout.bBuffer(ix + 1))
        If bout.bBuffer(ix) = 0 Then Exit For
        s = s & Chr(bout.bBuffer(ix))
    Next ix
    
    ' Chiusura handle
    CloseHandle hdh
 
    ' Restituzione informazione richiesta
    CmnGetHDData = Trim(s)
    
End Function


I kod koji upisujete u formu:
Code:
Option Explicit

'VERSION 1.0 CLASS

 
'--------------------------------------------------------------------------
'
'In the form, place a combobox with values 0,1,2,3 represents Primary Master, Primary Slave,
'
'Secondary Master & Secondary Slave HDDs.
'
'Code is
 
Dim h As HDSN

Private Sub cmdGo_Click()
 
    Dim hT As Long
    Dim uW() As Byte
    Dim dW() As Byte
    Dim pW() As Byte
    
    Set h = New HDSN
    
    With h
        .CurrentDrive = Val(cbDrive.Text)
        
        lstInfo.Clear
        lstInfo.AddItem "Current drive: " & .CurrentDrive
        lstInfo.AddItem ""
        lstInfo.AddItem "Model number: " & .GetModelNumber
        lstInfo.AddItem "Serial number: " & .GetSerialNumber
        lstInfo.AddItem "Firmware Revision: " & .GetFirmwareRevision
        lstInfo.AddItem ""
        lstInfo.AddItem "Copyright: " & .Copyright
    End With
    
    Set h = Nothing
    
End Sub
 
Private Sub Form_Load()
    cbDrive.AddItem "0"
    cbDrive.AddItem "1"
    cbDrive.AddItem "2"
    cbDrive.AddItem "3"
    
    
    cbDrive.ListIndex = 0
End Sub
[/code]
rgdrajko
Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

Shadowed
Vojvodina

Član broj: 649
Poruke: 12819



+4754 Profil

icon Re: Zna li neko kod za Visual Basic koji cita seriski broj harddiska12.04.2008. u 20:20 - pre 171 meseci
Je l' stvarno potreban sav taj kod?


E, ne ide Rajku od ruke ovo koriscnjenje ubb kodova pa to ti je :]
 
Odgovor na temu

stefanpn
Total anonymous
Programer

Član broj: 172809
Poruke: 509
77.46.200.*



+1 Profil

icon Re: Zna li neko kod za Visual Basic koji cita seriski broj harddiska12.04.2008. u 20:34 - pre 171 meseci
Moze li ovo da se izvede bez S.M.A.R.T.-a i bez Win32, znaci FreeBASIC i DOS?

Ovo u Windowsu i nije neka mustra, ali kad pod DOS-om pokusam da ocitam hdd kontroler racunar mi jednostavno blokira...

Pa se pitam da li postoji neki low-level Bios poziv za to?
 
Odgovor na temu

rgdrajko
Beograd

Član broj: 117734
Poruke: 710
80.93.249.*



+3 Profil

icon Re: Zna li neko kod za Visual Basic koji cita seriski broj harddiska12.04.2008. u 21:00 - pre 171 meseci
Moze za DOS ali u Pascalu http://community.freepascal.or...e_id=117587&forum_id=24089
rgdrajko
 
Odgovor na temu

Eurora3D Team
Nebojsa - Programer & Vodja tima
Beograd

Član broj: 120376
Poruke: 900
91.148.114.*



+7 Profil

icon Re: Zna li neko kod za Visual Basic koji cita seriski broj harddiska12.04.2008. u 23:40 - pre 171 meseci
@Stefane ajd vec jednom objasni kako se uopste pravi DOS program u FreeBasicu pa mozda nesto i uradimo :)
Ja imam FreeBasic za win32 i FbEdit IDE ... trebam da skinem DOS verziju ?
Zakacio sam kod i kompajlovanu verziju (com fajl) koji sam nasao na netu ... nesto cita :) sad dali je broj pravi ko zna (bar je unikatan) fajl sistem jeste tacano pronadjen ... Pogledaj
Code:

mov  bx,03h                  ; 1 = a:, 2 = b:, 3 = c:, etc

za promenu diska
Inace (kao sto se vidi) ovo je asm kod za MASM assembler, a FreeBasic ima podrsku za inline assembler
Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

stefanpn
Total anonymous
Programer

Član broj: 172809
Poruke: 509
77.46.200.*



+1 Profil

icon Re: Zna li neko kod za Visual Basic koji cita seriski broj harddiska12.04.2008. u 23:51 - pre 171 meseci
evo linka za download FBCDOS kompajlera:
http://downloads.sourceforge.n...IC-v0.18.4b-dos32.zip?download

ako ga koristis u sirovom dos-u treba ti i neki *dpmi.exe posto je 32-bitni compiler. Kod je kompatibilan sa win32 verzijom (cak i gfx, s' tim sto se koristi VESA driver).

Inace sam ja kod pisao i kompajlirao pod windows-om(fbc-dos).

Ako mozes pomagaj, mislim da ovo cita onaj promenljivi broj ali nema veze, da je bar nesto...
 
Odgovor na temu

Eurora3D Team
Nebojsa - Programer & Vodja tima
Beograd

Član broj: 120376
Poruke: 900
91.148.115.*



+7 Profil

icon Re: Zna li neko kod za Visual Basic koji cita seriski broj harddiska13.04.2008. u 11:45 - pre 171 meseci
@stefanpn
FB HD serial
Preveo sam ovaj asm kod u FB za DOS
Dok sam ga pravio i probao windows je pitao "aplikacija hoce da pristupi disku ... dozvoliti ?" posle par puta vise nije pitao (pretpostavljam da je operacija zabranjena i ne izvrsava se a prvih par puta je radio) tako da ustvari ne znam dali kod stvarno radi jer konacni kod nisam mogao da isprobam.
Ovaj asm kod iz proslog teksta se kompajlira u com format i tu nema problema a FB za dos pravi dos exe fajl (i to 32 bitni ? koliko sam shvatio) i tu nastaje taj problem ... com verzija se izvrsava bez provere ...
Nemoj da kompajlujes ovaj kod kao windows app (FB za win32) zato sto koristi int (privilegovanu instukciju) i napravice runtime error
Probaj da otkrijes dali FB za DOS moze da napravi com fajl ...
ja sam kompajlovao ovaj fajl sa fbc "hd.bas"
Code:

Dim InfoLevel As ULong 
Dim LO As Integer ' LOWORD
Dim HI As Integer 'HIWORD
Dim SerialNoStr As String 

    Asm 
        'FN za dobijanja informacija o HD-u
        mov  bx,1                 ' 1 = a:, 2 = b:, 3 = c:, etc ' Broj diska
             mov  cx,&h0866                ' 08h = disk, 66h = get Media ID ' opis funkcije
             mov  dx,[InfoLevel]     ' dx = offset of buffer ' Adresa Buffera
             int  &h21                     ' do it ' Interrupt 21h koji izvrsava FN
             '
             'Vrednost je zapisana na adresi koja je u bx registru
        mov  ax,[bx+2]               ' get LO order of double word
        push ax
        pop LO
             mov  ax,[bx]                 ' get HI order of double word
             push ax
             pop HI
    End Asm

SerialNoStr = Str(LO) & " - " & Str(HI)
Print "Serial Number:  "&  SerialNoStr

 
Odgovor na temu

Eurora3D Team
Nebojsa - Programer & Vodja tima
Beograd

Član broj: 120376
Poruke: 900
91.148.112.*



+7 Profil

icon Re: Zna li neko kod za Visual Basic koji cita seriski broj harddiska13.04.2008. u 15:11 - pre 171 meseci
@Rajko ovaj VB kod koji si okacio radi ... hvala
 
Odgovor na temu

rgdrajko
Beograd

Član broj: 117734
Poruke: 710
80.93.249.*



+3 Profil

icon Re: Zna li neko kod za Visual Basic koji cita seriski broj harddiska13.04.2008. u 18:31 - pre 171 meseci
Pa da. Odskoro svaki kod pre nego sto okacim proverim i dam izvorni i izvrsni kod u zip formatu, tako je lakse za sve. Ucim se.

Inace taj kod ima ogromne mogucnosti kod zastite programa od kopiranja, preko fabrickog broja hard diska, tj. taj kod sa komandom XOR i i nekom nasom sifrom daje kod koji korisnik preko telefona ili e-mailom mora da javi programeru, ovo radi i microsoft, i kada korisnik dobije drugi kod kao rezultat i taj fajl program pre startovanja ocitava i desifruje u njemu fabricki serijski brioj diska i taj broj onada uporedjuje sa stvarnim fabrickim serijskim brojem diska ocitanog preko klase unutar programa.
Normalno taj fajl sa rezultatom treba sakriti negde na disku pod nekim slicnim imenom windows fajlova i sa ekstenzijom sistemskih ili exe fajlova(sys, bat, exe, dll, reg...) (iako je sam fajl tekstualni), promeniti datum i vreme na datum i vreme u okviru tog foldera i kao atribut staviti npr system ili hiden ili readonly...
Normalno moze se staviti da sam program svaki put fajl sa rezultatom upisuje na drugu poziciju t. folder.... Da neko ne bi pokusao desifrovanje fajla sa rezultatom. Normalno to moze neko od nas programera koji ima ovaj kod za fabricki serijski broj diska. I to je to.
Ima i drugih zastita, ali nesto mora ostati i tajna....
rgdrajko
 
Odgovor na temu

stefanpn
Total anonymous
Programer

Član broj: 172809
Poruke: 509
77.46.200.*



+1 Profil

icon Re: Zna li neko kod za Visual Basic koji cita seriski broj harddiska13.04.2008. u 18:45 - pre 171 meseci
@Eurora - HVALA!
 
Odgovor na temu

stefanpn
Total anonymous
Programer

Član broj: 172809
Poruke: 509
77.46.200.*



+1 Profil

icon Re: Zna li neko kod za Visual Basic koji cita seriski broj harddiska14.04.2008. u 03:12 - pre 171 meseci
Doslo je do greske prilikom izvrsavanja ovog poslednjeg koda iz FreeDOS-a :(

Evo i opisa:


Malo je losijeg kvaliteta, slikano je telefonom i pod uglom :(
Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

Eurora3D Team
Nebojsa - Programer & Vodja tima
Beograd

Član broj: 120376
Poruke: 900
91.148.115.*



+7 Profil

icon Re: Zna li neko kod za Visual Basic koji cita seriski broj harddiska14.04.2008. u 14:39 - pre 171 meseci
Znam ... probao sam na Virtual PC - u
Izgleda da ne moze tako u FB-u ...
 
Odgovor na temu

[es] :: Visual Basic 6 :: Zna li neko kod za Visual Basic koji cita seriski broj harddiska

[ Pregleda: 7659 | Odgovora: 19 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.