Citat:
ademare:
Po nekim procenama bi trebalo sledece godine da idu na dole ali videcemo.
Kad mi je kući na desktopu odapeo SSD, na njemu je bio samo sistem sa aplikacijama, jedino nisam napravio backup bookmark-a i nekih TXT fajlova u kojima sam privremeno čuvao neke linkove, dakle praktično nikakva šteta.
Tek kad sam otvorio kućište i izvadio ga, vidim da je AData, ja sve mislio da je Kingston, jer sam ga kupio posebno i ugrađen je pri kupovini računara, pošto konfiguracija koja je tada bila na akciji nije imala SSD, a nisam hteo nešto drugo, pošto je imala 1050 grafiku koja je posebno koštala kao polovina konfiguracije, nedavno zamenjena sa 1050Ti, mada mi ni ona ne treba, ne igram igrice, a imam na laptopu 3060 za neke druge stvari.
Uglavnom, kupio neki Kingston od 7-8k dinara, ali koliko se sećam nije bio A400 koji je sada nešto manje od 100 evra, neko nešto kao KC600 ili SA400 ili nešto treće, dakle kategorija iznad onih najjeftinijih Kingstona, Win10 bukvalno leti, ne prođe ni 10s od uključivanja računara do login ekrana, čim ukucam šifru, posle 1-2 sekunde se prikaže desktop i može normalno da se radi.
Na 2 laptopa nije ni blizu tako, kao ni na desktopu na poslu, čak na Lenovo Legion mi duže od pola minuta prikazuje crn ekran pre nego što se pojavi login screen, ne znam da li je problem do dve grafike, mada sam ažurirao drajvere i nema šta nisam pokušavao, skenirao sistem, proveravao SSD (neki Samsung od 1TB), ne vredi ništa. A isto Win10.
Kakav god da je taj Windows, da bar mogu da ga naprave da na svakom računaru radi isto ako su zadovoljeni standardni hardverski zahtevi, a ne da na jednom računaru sve radi super, a na drugom stalno nešto davi.
Blessed are those who can laugh at themselves, for they shall never cease to be amused.