Na 65 inča TV-u je otišla jedna led dioda, ima ih ukupno 54, 6 traka po 9 dioda, 3v. Imam led tester pa sam tako video koja ne radi.
Skinuo sam difuzor i stavio kap kalaja i tako prespojio tu diodu, proverio led testerom i osvetljenje je proradilo.
Sve sam zapakovao nazad da proverim da li radi, i radi, čak je i slika odlična u smislu da se uopšte ne primećuje gde fali dioda.
E sad, da li to može da se ostavi tako, da li to što sam prespojio diodu neće da utiče na celokupan rad TV-a na duže staze? Nije problem da kupim sve trake za zamenu nego mi se ne skida ponovo 65 inča ekran...
Ili se menja jedna traka ili ako imas-kupis odgovarajucu jedna dioda .
Na primer sada kupis novu traku a ovu ostavis kao rezervu. Kada crkne bilo koja dioda na bilo kojoj traci, skines diodu sa ove iz rezerve i zalemis na mesto crknute.
Ovako u toj traci diode trpe jacu struju nego sto je predvidjeno i verovatno ce brze da crkavaju.
Ok, mogu da kupim tu jednu traku, poenta mi je bila da ne skidam ponovo 65 inča ekran pa sam pitao da li može ovako da radi,
da ne rasklapam ponovo jer je velika verovatnoća da onda neće raditi ništa ako krcnem ekran :)
E to sam prvo uradio, naravno bilo je na max, stavio sam na 50%.
Već je okačen na zid tako da onda ostavljam tako, ako se ponovo desi onda menjam traku.
Hvala svima na odgovorima.