Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Shared printer na w10

[es] :: Windows mreže :: Shared printer na w10

[ Pregleda: 122 | Odgovora: 2 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Kamenni
Electronics Repair Technician
Novi Sad

Član broj: 76378
62.193.154.*

Sajt: www.electronicbit.rs

+6 Profil

icon Shared printer na w1004.02.2025. u 19:53 - pre 11 dana i 16h
Pozdrav drugari!
Danas sam imao problem, u jednoj firmi sam isporucio nov racunar, kao i predhne ali pre dosta godina, jos sa w7, i danas sam u kancelariji isporucio racunar sa w10, a na dva ima jos uvek w7.
Problem je sto se oni u mrezi vide, moze da se share-ju diskovi i sve sto treba, na racunaru sa W10 je povezan usb stampac HP DeskJet 1020 koji je dok je bio w7 radio odlicno, sada na w10 iako sam ga sherovao kako treba i sedmice wide Stampac, ne mogu da se povezem ni da ga instaliram, razne nacine sam probao ali nisam nista uspeo da resim.
Secam se da sam pre dve godine imao na w10 slicnih problema, ali je bilo potrebno izbrisati samo odredjeni update i opet bi neko vreme radilo dok ne povuce ponovo update.
Od tada mislim da i nisam imao racunara sa w7, ali ovde je tako neki software sto imaju radi samo na w7, i tako za sada mora biti.
Da li ima neko neku ideju ili da kupujem Print server pa da na njega povezem USB stampac na Mrezu?
Hvala unapred!

Odgovor na temu

bachi
Vladimir Vučićević
System administrator
Beograd, Srbija

Član broj: 17912

Sajt: www.bachi.in.rs

+2831 Profil

icon Re: Shared printer na w1004.02.2025. u 20:29 - pre 11 dana i 16h
Importuj ovaj registry ključ na Windows 10 računaru i restartuj računar i vidi da li onda mogu sedmice da vide štampač.

Takođe, jesi li enablovao file and print sharing pod network settings?

Na Windows 10 ideš u network pa na change advanced sharing options i tu uključiš turn on file and print sharing. A pod all network klikni na turn off password protection sharing ukoliko ti windows 7 pristupaju windows 10 računaru bez username i passworda.

I firewall profil da ti bude private, a ne public.
... Vladimir Vučićević aka. Bachi
~~~ www.bachi.in.rs <<<<>>>> [email protected]
>>> It's nice to be important, but it's more important to be nice...
Prikačeni fajlovi

Odgovor na temu

Kamenni
Electronics Repair Technician
Novi Sad

Član broj: 76378
62.193.154.*

Sajt: www.electronicbit.rs

+6 Profil

icon Re: Shared printer na w1004.02.2025. u 20:36 - pre 11 dana i 16h
Hvala!
Sve je odradjeno na racunaru sto treba i enable sharing printer i sve ostalo, ali na w7 mi redovno izbaci error cant connecto to printer, ili nesto kao windows ne moze da izvrsi ovu radnju kompletno, tako nesto...
Pokusacu sutra sa registry-jem, nadam se da ce pomoci...

Odgovor na temu

[es] :: Windows mreže :: Shared printer na w10

[ Pregleda: 122 | Odgovora: 2 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.