Kupio sam smart Tesla E635, ne znajući da tv nema klasičan izlaz za slušalice, koje su mi u noćnim satima neophodne da ne bih, zbog oslabljenog sluha, prekomerno pojačavao tv.
Neko mi je savetovao da je rešenje moguće ako se na optičk izlaz, preko optičkog kabla TOSLINK priključi Digitalni analogni audio konverter SPDIF D/A, a u njega udenu moje slušalice sa mini-džek utičnicom. Medjutim, u ovlašćenom Teslinom servisu (tefefonskim razgovorom) takvo rešenje je proumačeno kao nemoguće. Pitam, da li je navedeno rešenje primenljivo, i ako nije, da li je opšte moguće prikačiti spoljni zvučnik ili slušalice na TESLU E635?
NIsam pokušao ništa, jer sam od starog tv koji mi je riknuo, "nasledio" zvučnik sa potenciometrom u koji sam kačio obične slušalice sa mini džekom, i u ušima imao pristojan ton, jer mi je zvučnik omogućavao da ga podešavam ...
Ako sam te dobro shvatiio, rešenje je blutut ... što za mene znači dodatnu investiciju ? Šta bi trebalo da (do)kupim da mogu da PODEŠAVAM jačinu tona u slušalicama???