Tema je otišla u pogrešnom smeru, ne znam kako.
Nema potrebe za pljuvačinom kineske robe, na konkretnoj temi oko UPOREDNIH cena eksternog storidža. Jer, svi znamo šta je "kineska roba".
Kupovao sam, kao i mnogi odavde, gomilu stvari sa Alija. 99% posto kupljenih stvari je svrsishodan, i odgovaro je deklarisanom.
Od "ozbiljnijih" stvari, kupio sam pojačalo, parking senzore, HUD, puno fleš diskova, Android TV box ... i sve radi. Sve lepo radi.
Aklamacija "svi kinezi sve lažu, sve je laž i prevara ... " jednostavno, nema svrhe. Pa niko ovde nije pao s'Marsa.
Na kraju krajeva, 99% robe po Bgd prodavnicama je došlo direktno sa AliExpresa. Kupuju ljudi u Gigatronu / Tehnomaniji fleške i SD kartice i uživaju. Da ne pominjem punjače i kabliće.
Slika koju si ti gile okačio, OK, otkud znam, možda je roba sa Alija možda nije. Ja sam je video bar pre deset-petnaest godina, sigurno. Zato sam i ocenio vremensku distancu (kao i slike sa ciglom u iPhone pakovanju. Hint "eBay scam") Ali, nebitno je za priču.
Ja sam lično kupio bar dvadesetak fleša sa Alija, za sebe i f&f, i svi su bili ispravni. Ali vremenom, zbog zastarelog, malog, kapaciteta postanu neupotrebljivi.
Ne može sad neko meni da kaže "svi sve lažu, svi kradu i svi sve varaju"
Ne znam da li je neko možda pogrešno skapirao da sam ja promoter proizvoda sa Alija, pa da sad uđe u polemiku sa mnom oko kvaliteta? Svašta!
Ponoviću još jednom, čisto da probam da vratim diskusiju na temu: u pitanju je velika razlika u ceni u istom domenu, u domenu storidža, u istim on-line kineskim prodavnicama.
Edit: evo još malo scam-a, čisto da skapirate da NISAM PROMOTER PREKOOKEANSKIH ONLINE PRODAVNICA
[Ovu poruku je menjao Java Beograd dana 12.01.2023. u 15:07 GMT+1]
OTPOR blokadi ulica, OTPOR blokiranom Beogradu, OTPOR blokiranoj Srbiji