U početku je bilo malo konfuzno zbog nedefinisanog projektnog zadatka. Shvatio sam da su papirnati ugovori ili bar njihove kopije kod tebe. Takođe sam shvatio da si ti serviser ili radiš program za servisera čim imaš podatke o ugovorima sa obe strane.
Ne vidim razlog da evidencija ne bude u jednoj tabeli, pogotovo što si rekao ovako:
Citat:
1. nabavim uređaj od dobavljača
2. nabavim kartice od operatera (na njima piše icc i korisnički broj)
2. otvorim novi dokument (zahtjev o dodjeli uređaja) u kojem dodijelim uređaj firmi ili njenoj poslovnici ovisno od potrebe
3. otvorim novi ugovor sa operaterom gdje dodjeljujem karticu firmi ili njenoj poslovnici. Na ugovoru se ne spominje naziv, model niti serijski broj uređaja. Ovo ne razumijem, na ugovoru sa operaterom se ne navodi naziv, model ni serijski broj uređaja, nego samo icc broj i korisnički broj kartice a negdje u ova dva dokumenta (zahtjev i ugovor) trebao bi se navesti naziv, model i serijski broj tako da 100% znam koja je kartica u kojem uređaju bez da svaki put otvaram uređaj i provjeravam.
Shvatio sam da kartice u uređaj postavljaš ti odnosno serviser. Datumom ugovora sa jednom stranom i datumom ugovora sa drugom stranom, kao i informacijom
UredjajID u oba slučaja, ti si obezbedio da znaš u koji uređaj si postavio koju karticu. Na to da da li su Pera i Mara zamenili kartice u uređajima ne možeš kao serviser da utičeš. Ti na servis primaš samo originalnu postavku. Nisam baš siguran šta te plaši.
Ako sam nešto krivo shvatio neka me neko upozori.
Uostalom, pokušaj da napraviš i varijantu sa zasebnim evidencijama ugovora. Možda se pokaže boljom varijantom i ti samo više naučiš.