Kolega kupio nesto sto mu ne treba, pa mi prepustio da se sad ja zaj...s tim. Kako sam imao par modula nekad kupljenih (nakupovao svega, ko Kecman) tako i par ESP32 modula..pa reko, da ih isprobam flešovati u ovom cudu...
I ne ide.
Doduse, sklop nije bas 100% kao ovaj sa slike jer vidim da se usb-serial kolo malo razlikuje. Svejedno na ovom kod mene se nalazi neki CP2109F koji se sasvim lepo vidi i drajveri lepo rade. Medjutim, iako Arduino IDE odradjuje automatski handling sa RST i IO0 linijama zaduzenim za priču sa bootloaderom unutar samog ESP32 modula, do flesovanja ne dolazi. Ista stvar se desi i ako se sa ove dve linije manipulise rucno, preko tastera na ploci.
Arduino: 1.8.13 (Windows 10), Board: "ESP32 Dev Module, Disabled, Default 4MB with spiffs (1.2MB APP/1.5MB SPIFFS), 240MHz (WiFi/BT), QIO, 80MHz, 4MB (32Mb), 921600, None"
Sketch uses 197718 bytes (15%) of program storage space. Maximum is 1310720 bytes.
Global variables use 13092 bytes (3%) of dynamic memory, leaving 314588 bytes for local variables. Maximum is 327680 bytes.
esptool.py v3.0-dev
Serial port COM5
Connecting........_____....._____....._____....._____....._____....._____....._____
A fatal error occurred: Failed to connect to ESP32: Timed out waiting for packet header
Da li se neko nekad susretao sa problemom ove vrste? I, ne daj Boze, dosao do resenja...