Citat:
calexx:
TeamViewer?
TeamVewer godinama koristim (doduše između Windows kompjutera), i do pre par meseci bio sam izuzetno zadovoljan. Međutim, od skoro, taj program je postao neviđeno đubre! I dalje je odličan dok radi. Dok radi! Ali malo - malo pa puca veza (tek uspostaviš sesiju, posle 10 sekundi pukne veza), stalno stižu upozorenja da je verzija koju koristimo ja (server) ili klijent (klijent verzija Quick Support), nije up-to-date, pa onda da nam (klijentu i meni) nisu uparene verzije pa ne možemo da se konektujemo (a updateovane su u razmaku od maksimalno mesec dana), pa onda da bih ostvario konekciju (nenadgledanu ili nadgledanu, svejedno) klijent mora da odobri pristup (iako m je već poslao unikatni password), pa da zatim dozvoli da mu vidim ekran, pa na kraju da dozvoli da mogu da manipulišem klijentovim TeamViewerom (da uklonim onaj chat prozorčić dole desno na ekranu)... I kad sve to prođemo, konekcija pukne nakon sledećih 5-10 sekundi, u najboljem slučaju posle minut ili dva!
Pun je njihov forum žalbi na takav rad programa, čak i kod korisnika sa plaćenim licencama! To oko plaćanja i trajanja licenci je posebna zaiebancija, dešavalo se da ljudi plate ozbiljne pare za lifetime trajanje programa, a da kompanija TeamViewer AG posle mesec dana tu verziju ugasi i prestane da je omogućava da radi! Vraćanje para? Nein! Značajan popust pri kupovini nove verzije? Nein! Garancija da će kupljena verzija biti važeća i funkcionalna godinu ili dve? Nein!
Dakle, teška srca moram da savetujem da se ne pouzdate u TeamViewer, jer je takva njihova politika nedopustiva. Ali da ponovim, kad radi, radi ko zmaj!
I ja sam u potrazi za pouzdanim Remote Support rešenjem, besplatnim i što jednostavnijim za klijenta. Bilo bi dobro da neko preporuči neki program (multiplatformski ili samo za Win/Linux), ali iz ličnog iskustva. Nabrajanje rešenja koja postoje na Internetu nema smisla, svako od nas zna da googla.