Da, ja se sećam 1005 i 1006 na poslu, drajver nije hteo da se instalira kako treba ako se štampač samo priključi, Win 7 nešto zezne, pa mora onaj sa CD-a ili sa sajta HP-a, ali tada mora da se pokrene instalacija kad je štampač isključen, odnosno nije USB kablom povezan na računar, i tek kad instaler zatraži da se poveže USB kabl i štampač uključi, onda ga prepozna i instalira drajver kako treba.
Ali, postojao je sa tim jeftinim štampačima drugi problem. Štampate samo jednu ili par strana iz nekog dokumenta koji ima tipa 100 strana, i greškom pustite sve strane - prvo izvučete sav papir da ne štampa dalje, a onda otkažete štampu, međutim Spooler nešto zezne i dokument se i dalje vidi kao da je na čekanju, a nijedan sledeći ne štampa, već ga stavlja na čekanje, bukvalno morao da ubijam spooler-exe iz task manager-a i kad ga ponovo pokrenem, tog dokumenta čija štampa je prekinuta više nema.
Pretpostavljam da i kod 1010 ima takvih gluposti, jer je bazni model (kao i prethodnici 1005/1006), ja imam 1018, za koga postoji drajver za Win10, i štampač radi, što bi rekli, "k'o zmaj". Ali, on je koštao 40-50% više u odnosu na ove jeftinije modele koje je HP kasnije izbacio kako bi bio konkurentniji u tom najnižem segmentu (gde su se pojavili Samsung, Canon, itd.), ali je kasnije otkazao podršku za drajvere za Win10 (to inače nema veze sa MS-om, jer drajvere mora da isporuči proizvođač, MS vrši samo verifikaciju i eventualnu isporuku drajvera uz Win) kako bi naterao korisnike da kupe noviji model - neki su se snašli instaliranjem generičkog drajvera, a neki su kupili za malo više para štampač sa skenerom od drugog proizvođača.
Blessed are those who can laugh at themselves, for they shall never cease to be amused.