Mora lemljenje i egzibicija sa SATA konektorima.
Batali to i nabavi neku fioku za SATA 3.5` HDD jer iako napravis bice sve na babinom zubu, neprakticno do zla boga.
Taj konektor sa prve slike levi i pise SATA.
Na njega moras da napravis adapter sata konektor muski/muski da bi mogao da prikljucis sata kabel i onda u 3.5` HDD.
Ja sam slicno radio milion puta, al sam ja direktno lemio SATA kabel za plocu.
Pinouts imas gde hoces na netu.
Uglavnom imas 7 pinova. 3 su masa, mozes zajedno, a 4 su tx/rx.
Bataljuj, bas je ogroman posao da se to modifikuje, a SATA fioka 3.5` kosta tipa 800din.
Samo ovo kad lemis kabel, gledas kao u ogledalu, znaci prvi pin koji lemis kabel na pcb je sedmi...
Ovo sam radio od jedne laptop ploce da se koristi kao desktop.
Umesto nekog ubogog SATA konektora ciji pigtail kosta 1000din ja sam odradio ovako.
Skinuo konektor i zalemio standardni SATA konektor i sada na laptop plocu kopcam standardno HDD/SSD-eve kao i na desktop :D
Ima 2 SATA i sa jedne i sa druge strane. Jedan je koristio kao DVD, a drugi kao HDD, sada imam 2 porta kao na standardnom racunaru.
Pocica necujna, nema vent, ubacen golem hladnjak za CPU i skopcan SSD. Necujan i ok kompic za surf i filmove :)
Budzenje, jbg. Zato kazem da batalis jer je pipavo. Bolje kupi fioku za taj veliki HDD, a taj ostavi takav kakav jeste za 2.5` diskove i cao.
[Ovu poruku je menjao gilopile dana 27.03.2020. u 20:58 GMT+1]
(c) 1982 sinclair research ltd